ОСМИ КЛАС - тема 71

• 48 567
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Единственият въпрос, който се сетих в момента да задам около курсовете по езици, беше дали ще са в сградата на училището. Отговорът беше да. Но е възможно в момента класната да е била на вълна точно определен език, че в момента говореше с родител, чийто курс да е в сградата на гимназията. Малко моментът беше тип 'Кошер"-плащахме по 20 лв за благото на училището и родителската среща беше свършила. И тогава питах. Но не съм уточнявала за език.  Sunglasses
В интерес на истината и аз съм чувала за Втори корпус на ИУ.
Ще видим. Ще изясним работата.  Grinning
Абе този немски наистина ли е такъв ужас? Crazy Или децата-приятели са се притеснили, защото са в началото?

# 406

Абе този немски наистина ли е такъв ужас? Crazy Или децата-приятели са се притеснили, защото са в началото?
[/quote]
За децата не знам, но аз съм book!

# 407
  • Варна
До ноември-декември месец е голям зор с немския. После нещата се нормализират. В 9-ти клас е по-леко, а в 10-ти пък съвсем. Не че учат по-малко, но вече имат някаква основа.

# 408
  • Варна

За децата не знам, но аз съм book!

[/quote]Аз ползвам разговорен немски, достатъчен ми е за работата. И никога не съм учила този език, освен на работа и със самоучител-още имаше касетки за касетофон, когато сричах "танкещеле" Grinning

Когато немският език е втория в Първа езикова-Варна, дали ще има нужда от курсове, за да изкласи детето?  Grinning Blush

Съвсем оплетохме цитирането.  hahaha 

# 409
  • Варна
Стейси не мисля, че има еднозначен отговор. Според мен зависи от детето и от учителя.

Много хубаво впечатление ми направи на мен днес класната. Похвали ги много. Доста сериозно ги е подхванала - днес, утре и вдруги ден ще имат петминутки. Думите са минимум по 150-200 на ден. Поне половината от тях не ги знаеше досега. Та дотук бяха моите терзания дали няма да си губи времето тази година. Mr. Green  Не се сетих да питам за въпросните курсове, ще ми се да включим нещо малко по-късно.

# 410
  • Варна
Та дотук бяха моите терзания дали няма да си губи времето тази година. Mr. Green
Нали в момента са на транскрипцията, та да споделя-госпожата казва думата със съответното произношение, а децата се пулят. И оказва се, че думата я знаят, като я произнесе по обикновеному.  Mr. Green
Тя девойката си знае де-нали ме е чувала да говоря с баш англичани и казва, че нищо не им се разбира.
Така де-в началото разните инглиш, скотиш и сие и аз ги карах да говорят по-отчетливо и бавно и даже да повтарят.  Laughing

Утре са входните-май 4 на брой. Включително и по БЕЛ, при госпожа "мразя децата и никой не ви е крив, че сте сте се набутали в Първа".
Едното входно ще е по рисуване-ще рисуват човешка фигура.  Blush Че няма как дда предложи рисунките на мама и тате преди 10 години!  Joy Поне хумор ще има.

п.п. Не попитах има ли значение цветът на зимното яко, че девойката иска да се съобрази.  Mr. Green
Последният комплект за спане чаршаф и калъфка е в съответния светлосин цвят.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 22:48 от Стейси Грей

# 411
  • София
Познах за входния тест по АЕ. Щерката само каза "много беше лесен". Ще видим.

# 412
  • Варна

Последният комплект за спане чаршаф и калъфка е в съответния светлосин цвят.

Ако кажеш,че са с надпис ,,50 год.Първа ЕГ '' отивам да вземам и аз. Laughing

За чуването на думите г-жата днес каза,че била приятно изненадана,че имало ,,чуваемост'' в класа.

На входното по рисуване днес освен рисунка  е имало и тест. Mr. Green
Моят се тревожи пък за утрешните нормативи по физическо. Де да беше се замислил,че имат и входно по мат, ама там не му е тревожно явно. Thinking

# 413
  • Варна
Нормативите по физическо не са ли от другия месец?
Девойката е питала специално, точно след като се преби в едно голямо междучасие и следващия час са имали физическо! Понеже е свикнала веднага да започват, та...Между другото днес се прибра уморена, заради часа по физическо-то обиколки, то нисък старт.  Mr. Green
Издай малко инфо за входното по рисуване!

Ох, чак аз се учудвам на желанието за спазване на външен вид(униформа) от детето. Аз нали съм волна птица-никога не съм носила униформа. Ама в момента ми е кеф да си гледам униформеното дете.  Grinning

# 414
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Добро утро!
Нашите ще покриват норматив по физическо на бягане 300 метра днес. По изобразително входното ще е като всеки занесе една рисунка нарисувана у дома. А по Музика няма да имат входно. Догодина щяло да има. newsm78 По Математика някога в бъдещето ще е входното, а имат писмено изпитване по руски днес. За другите предмети незнам още. Това е за ГХП-Пловдив
Вчера се прибирах с влак от Пловдив. Всички деца със езици си ги упражняваха във влака. Кой на немски, кой на френски, кой на руски. Голям смях беше. Grinning
Иначе всеки ден се прибира изморена. Няма как да е иначе. И всеки ден иска да излиза с приятелки, след като си научи. Да видим до кога Laughing

# 415
  • No Line On The Horizon
И нашият господин по физическо дава всичко от себе си  Laughing Каза, че краката я болят ужасно, но това е нормално при положение, че цяло лято най-голямото усилие беше да се надигне от дивана до хладилника.

# 416
  • Някъде в търсене ............
Добро утро Simple Smile
Вчера мина входното по БЕЛ, каза ,че било лесно- ще видим. Предната вечер си припомняше  уроци с уча.се . Платих и достъп за цялата година, миналата година помогна много .
Входно по английски правиха миналата седмица , направо съм доволна от оценката и , очаквах 3=... Все още са на транскрипция , предполагам, че от др седмица започват ученето, тогава ще разбере къде се записа  Laughing
В чуденка съм дали да я записвам на френски, не ми се иска да го оставим в миналото, седем години го е "учила". Утре заминава на медиен лагер за 4-5 дни. 

# 417
До ноември-декември месец е голям зор с немския. После нещата се нормализират. В 9-ти клас е по-леко, а в 10-ти пък съвсем. Не че учат по-малко, но вече имат някаква основа.

Съгласна съм с теб. Аз учих около 200 часа немски език на курс - на стари години(разбирай около 40 г). Смятам, че за всеки език е трудно поставянето на основата. След това може би пак е трудно, но не толкова. И нека не го сравняваме с английския, защото последният е застъпен навсякъде около нас. Всички останали езици ни звучат малко чуждо. Английският също не е лесен, защото изобщо не е фонетичен. Но сме свикнали с него и не ни прави впечатление. Аз съм оптимист, че децата ни ще се справят с немския. Учителката ни обясни, че децата трябва да освободят място в мозъка си за новия език, да се настроят за него , да свикнат със звученето и затова не препоръча да се продължи с английски. От догодина, когато основата на немския се предполага ,че ще е поставена , нека си продължат. Втората специалност на учителката ни е английски . Така, че тя няма нищо против този език. Просто иска децата  да научат немски правилно (а не като гастербайтери).

# 418
  • Варна
Познах за входния тест по АЕ. Щерката само каза "много беше лесен". Ще видим.

Като го чуя това - значи има грешки  Mr. Green
И моят син каза, че е бил много лесен, и хоп 2 грешки - естествено елементарни. Когато му е трудно се концентрира и се справя, когато е лесно - винаги има грешки. Така беше и с НВО по математика - сгрешена беше първата задача, онази - 50,05 : 10 = , нататък - трудните - решени

# 419
  • София
Нашите вчера са имали входно по информатика. Девойката очаква първата си 2-ка, защото са ги изпитвали на Ексел, пък в старото училище това изобщо не им е било преподавано. Но ще го навакса. Днес има входно по БЕЛ и първо контролно по френски. Езикът все повече и харесва, не се оплаква и го учи с удоволствие. Дано все така да бъде.

Общи условия

Активация на акаунт