ОСМИ КЛАС - тема 71

• 48 566
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Издай малко инфо за входното по рисуване!

Нашите ще правят в петък, инфото е от приятелче от ,,е'' клас.

И нашият се уморил доста вчера по физическо. Голямо бягане паднало според него , иначе играе редовно тенис не е да не се движи. Каза,че сега разбрал героите от някакво анимационно филмче, зашо все бягали от час по физическо, досега все се чудел какво не има харесва.  Laughing Иначе за нормативите - той разбрал утре, ама си е заплес, та не изключвам вариант да е по съвсем друго време.

# 421
Ян@, а моята е доволна от теста по ИИ, защото поназнайва ексел. Но по БЕЛ й е било трудно ( правиха го вчера). Изумена съм как целия клас са написали праШки ( за човек от Прага) , умрях от смях, а учителката сигурно ще умре от ужас. Уж минаха трудни матури, уроци и какво ли не, и накрая праШки.  ooooh!
Иначе по френски ентусиазма е голям  Laughing Пу Пу, дано е все така.

# 422
До ноември-декември месец е голям зор с немския. После нещата се нормализират. В 9-ти клас е по-леко, а в 10-ти пък съвсем. Не че учат по-малко, но вече имат някаква основа.

Съгласна съм с теб. Аз учих около 200 часа немски език на курс - на стари години(разбирай около 40 г). Смятам, че за всеки език е трудно поставянето на основата. След това може би пак е трудно, но не толкова. И нека не го сравняваме с английския, защото последният е застъпен навсякъде около нас. Всички останали езици ни звучат малко чуждо. Английският също не е лесен, защото изобщо не е фонетичен. Но сме свикнали с него и не ни прави впечатление. Аз съм оптимист, че децата ни ще се справят с немския. Учителката ни обясни, че децата трябва да освободят място в мозъка си за новия език, да се настроят за него , да свикнат със звученето и затова не препоръча да се продължи с английски. От догодина, когато основата на немския се предполага ,че ще е поставена , нека си продължат. Втората специалност на учителката ни е английски . Така, че тя няма нищо против този език. Просто иска децата  да научат немски правилно (а не като гастербайтери).

За кое училище става  въпрос?

# 423

За кое училище става  въпрос?
35 СОУ София. ROKI_MAKI, твоето дете май е в 91 НЕГ. С вас не се сравняваме Wink. Подвизи не очаквам от моето дете. Нека постигне това, което е по-силите му.  От това ще съм доволна.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 09:54 от Trol4eto

# 424
Още на 17.09. са правили диктовка по НЕ. Дъщеря ми е щастлива, че има 5.50 с 2 грешки. Вчера са правили входно ниво по математика, каза "лесно беше", да видим.... Grinning
Учи с желание все още НЕ Simple Smile, а аз само я хваля и й казвам, че това е най-хубавият език на света  Mr. Green

# 425
  • На черешата
 Дъщеря ми е уплашена от немския.  Cry Категорично отказа да спира ходенето на английски, така че продължава. Класната им каза, че е нормално да им е трудно в началото и да не се притесняваме. Карат го лежерно. Като ви чета за по 100-150 думи на ден, започвам да се чудя какво правят нашите, че вземат само по 40 ?  newsm78

# 426
Дъщеря ми е уплашена от немския.  Cry Категорично отказа да спира ходенето на английски, така че продължава. Класната им каза, че е нормално да им е трудно в началото и да не се притесняваме. Карат го лежерно. Като ви чета за по 100-150 думи на ден, започвам да се чудя какво правят нашите, че вземат само по 40 ?  newsm78
И в класа на моето дете взимат по 70-80 думи. (91 НЕГ) Още не са започнали по учебниците.

# 427
 С вас не се сравняваме Wink. Подвизи не очаквам от моето дете. Нека постигне това, което е по-силите му.  От това ще съм доволна.
[/quote]

Съжалявам ако е прозвучавало като сравнение. Още по-малко смятам, че  има значение сина каде учи!
Въпроса е там , че ние нямахме нагласа въобще да учим немски.Хванахме се на хорото, а сега
не искаме да се пуснем от старото ...Настоява да ходи на английски два пъти на ден .Според мен няма начин.Той се разтрой сериозно. Като си чета поста, и на мен не ми се вярва ама е така newsm78
Исках да зная в кое у-лище учителите са дали мнение да не се ходи на друг език на школа и дали сте "подготве". Сина ми повече ще се съобрази по-скоро с мнение на учител, отколкото с моето  Peace
Та такива ми ти работи. А иначе , аз съм доволна да е здрав и щастлив, но понякога "апетита идва с яденето". Hug

# 428
  • София
Вчера се прибирах с влак от Пловдив. Всички деца със езици си ги упражняваха във влака. Кой на немски, кой на френски, кой на руски. Голям смях беше. Grinning
Аз това съм го правила в трамвай и спрягане на глаголи по немски. Стресирах една ромка. Тя ме гледа с огромни ококорени очи. Виждам я периферно, поглеждам я и продължавам с глаголите Simple Smile Най-вероятно си е мислила "айдееее, поредната за 4ти км".

Щерката каза, че били направили входното по АЕ. За други не били казвали. После ще ги емнат.
Сега ако ѝ кажа, че може да има входно по Музика... или Рисуване...  hahaha

# 429
  • Пловдив
Добре че няма в програмата музика и рисуване ...  Laughing
За немския и френския /и романските езици изобщо/ - ами трудни са си, на фона на английския. Съществителните се учат с рода, спрягат се глаголи. Не просто да научиш три форми и да си готов. И падежи има в немския, и са майстори на съчиняването на думи, а и словоредът не е като на български.
Не че няма научаване, има, иска се всеки да си седне на трибуквието и да се труди. Всеки пропуск в началото води до трудности в един по-следващ етап. А това кой колко думи е взел в началото, поне за мен, не е от голямо значение. Не знам как се учат 200 думи на ден със значение, род и т.н. И колко от тях остават наистина научени.  Peace

# 430

ROKI_MAKI,  в "подготве" сме. Учителката е наясно, че не може да ни забрани да си запишем децата на курсове по друг език. Това просто беше съвет. Аз го приех. Дали съм права или не, ще видим. Синът ми не настояваше. Координаторката в школата по АЕ, ни препоръча курс, но е съгласна , че ние най-добре си знаем какво натоварване могат да понесат  децата ни.  Успех желая на сина ти и дано с яденето му дойде апетитът.  Няма да му е лесна годината.  Хубав ден!

# 431
  • София
Добре че няма в програмата музика и рисуване ...  Laughing
....
Я, сега погледнах програмата на моя. Ами и те нямат рисуване и музика, а имат всички останали предмети! И нормативи нямат, а физическото ще е в басейна на ТУ. Обичам го това училище Simple Smile
(вчера за едната бройка да купя скицник, добре че не взех )

# 432
  • София
...Аз това съм го правила в трамвай и спрягане на глаголи по немски. Стресирах една ромка. Тя ме гледа с огромни ококорени очи. Виждам я периферно, поглеждам я и продължавам с глаголите Simple Smile Най-вероятно си е мислила "айдееее, поредната за 4ти км"...
hahaha
Сега сигурно на никого няма да направи впечатление. С тези слушалки в ушите всички сме като за 4ти км.

# 433
  • София
Моята щерка учи само АЕ, БЕЛ, ИТ, ИИ, Музика и Физическо.

Снощи ми каза "за утре ми трябват клин и гуменки" Simple Smile В салона щели да ги пускат само с спортни обувки с бели подметки.
Тя има няколко чифта маратонки, но не били с бели подметки.
Днес сутринта я засилих да ходи да си купува... "гледала съм стара програма и се оказа, че днес нямам физическо".

# 434
При нас в момента засилен интерес само към ФЕ, по  БЕЛ и МАТ се пишат само домашните.

Общи условия

Активация на акаунт