МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

  • 85 420
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 8 404
И аз съм най-доволна от френската мая. Ползвала съм и на Йоткер, не съм имала проблеми. Само с една мая съм имала проблеми, не помня името. От миналата година купувам само френска в опаковка от 500 гр, отсипвам си в бурканче, пакета старателно загъвам и щипвам с телбод, нямам проблеми. Правя хляб всеки ден, понякога, но не много често и други теста с мая.

П.П. Сетих се за името - Долче прима на Меркурий. Peace С тази мая съ имала проблеми.

Последна редакция: нд, 17 яну 2016, 15:15 от Fortuna

# 421
  • София
  • Мнения: 12 006
Аз пък ползвам само на Йодкер сухата мая и нямам проблем. Само веднъж съм попадала на дефектна серия, бях купила от верига 4-5 пакетчета опаковани заедно и тестото не втаса с тях, не разбрах какво им имаше, бяха си в годност. Изключително рядно купувам жива мая - на 1-2г., ако купя веднъж това е.

# 422
  • Мнения: X
Аз точно с Йоткер имах проблем винаги и само веднъж дваж ми се получи добре.
Мислех ,че сухата мая не е моята докато не пробвах френската и признавам ,че страхотна.
Инак съм фен на прясна мая и в последно време само тази от Лидл.

# 423
  • Мнения: 5 737

П.П. Сетих се за името - Долче прима на Меркурий. Peace С тази мая съ имала проблеми.
Аз пък откакто имам машина (2 години) само нея ползвам и не съм имала проблеми.

# 424
  • Мнения: 814
Здравейте, аз да се оплача от немската суха мая, купих я от ДМ. Два пъти я използвах и хлябът изобщо не втаса, остана си с размер колкото след първото втасване. Наскоро купих  хлебопекарна на Горение, уж ми я препоръчаха, но не съм доволна, старата, макар и не толкова известна марка,  беше по-добра, но казанчето й се скапа от ползване и вече съжалявам, че се отървах от нея. За новата също съжалявам - за два  месеца читав хляб не е опекла...

# 425
  • Мнения: X
Аз я ползвам тази мая, втасва си хлябът. Единствената ми забележка е че сякаш ми мирише малко повече. Напоследък и аз правя по-често хляб с жива мая, предимно тази от Лидъл, много вкусен става.

# 426
  • Sofia
  • Мнения: 3 495
Аз съм доволна от горението. Нашите имат финлукс, свекърите мулинекс. Е, моят хляб си ми е най-вкусен, при една и съща рецепта. Използвам я много и за приготвяне на всякакво тесто.
Исках да ви питам за рецепта, подходяща за сандвичи. Имам предвид, че хляба винаги е пухкав и мекичък и трудно мога да го нарежа на филийки за сандвичи. Виждам, че има такава програма...Има ли някой опит?

# 427
  • Мнения: 19
Здравейте!
От три дни имам хлебопекарна Tefal pf 611838. Правила съм само обикновен хляб. Получава се много добре, има само един проблем - не излиза от казанчето. Трябва да го дърпам със сила и съответно го напуквам. Бъркалките не остават в него. Явно проблемът е, че не излизат лесно от осите си. Пробвах да ги намажа с олио, но нямаше разлика. Някой може ли да ми помогне?

# 428
  • София
  • Мнения: 12 579
Здравейте!
От три дни имам хлебопекарна Tefal pf 611838. Правила съм само обикновен хляб. Получава се много добре, има само един проблем - не излиза от казанчето. Трябва да го дърпам със сила и съответно го напуквам. Бъркалките не остават в него. Явно проблемът е, че не излизат лесно от осите си. Пробвах да ги намажа с олио, но нямаше разлика. Някой може ли да ми помогне?

Остави хляба за 5-10 минути в пекарната, след като се опече.
При нов уред винаги в началото излиза по-трудно хлябът.

# 429
  • Мнения: 19
Здравейте!
От три дни имам хлебопекарна Tefal pf 611838. Правила съм само обикновен хляб. Получава се много добре, има само един проблем - не излиза от казанчето. Трябва да го дърпам със сила и съответно го напуквам. Бъркалките не остават в него. Явно проблемът е, че не излизат лесно от осите си. Пробвах да ги намажа с олио, но нямаше разлика. Някой може ли да ми помогне?

Остави хляба за 5-10 минути в пекарната, след като се опече.
При нов уред винаги в началото излиза по-трудно хлябът.
Оставих го за 20тина мин тази сутрин, но отново не излезе. Надявам се с времето да се разреши този проблем, както казваш.

# 430
  • Мнения: 814
Lady Stardust, janin4eto,  благодаря за отзивите за немската мая и "Горението". Смених маята с френска, в момента хлябът  втасва и то обнадеждаващо. Дано само не опре в капака за оставащото време...Първата си хлебопекарна получих преди пет години и ми служи много вярно, щом на казанчето по ръбовете падна покритието. При новата хлябът не ми се получава - или капачето опира в капака и  хлътва, или не втасва добре. Вярно, че грамажът й е по-малък, но в книжката с рецепти са дадени съотношенията на отделните продукти. И въпреки спазването им - хлябът ми не става. Ще опитам с рецептата на Мунчо, ако се получи добре, Тя ще бъде Peace!
На всички - пожелания за хлябът ви да бъде дъхав и вкусен Peace!

Последна редакция: пн, 18 яну 2016, 18:51 от arita

# 431
  • Мнения: 5 459
Точно долче прима беше маята с, която ми се скапа хляба.....и сега гледам, че половинът пак от нея купил  #Cussing out

# 432
  • Варна
  • Мнения: 710
Аз от години ползвам само суха мая YUVA, не съм имала никакви проблеми.

# 433
  • Мнения: 814
Със сухата маята на Йоткер не съм имала проблеми / с предишната хлебопекарна/.

# 434
  • Мнения: X
Може би отзивите за дадена мая се различават толкова заради различните машини. Моята основна програма е 4 часа, което е доста време и затова не съм имала проблеми досега с втасването.

Общи условия

Активация на акаунт