Университети в Германия и в други държави с немски език 5

• 49 886
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
При наличие на Вайбър и Скайп за какво са ви телефонни разговори до България?  newsm78

Аз специално - щот съм патка  Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Признавам си - от 2 дни съм абсолютно зомби.  #Crazy

# 136
   Е как що?Има хора,които не ползват нет в къщи и смартфони.Моят съпруг например,въпреки отчаяните ни опити да го накараме да ползва смартфон,категорично отказва.Не му е удобно,особено когато шофира или е за риба.
   Моите родители също,а ако детето замине в Германия,ще искат да я чуват.

# 137
На бабите съм избрала тарифен план с 15 мин безплатни с германско, че да си говорят с внучките.

# 138
  • София
При наличие на Вайбър и Скайп за какво са ви телефонни разговори до България?  newsm78
+1
И Месинджъра на ФБ.

# 139
Само и аз да се включа за банковите сметки.Дъщеря ми си е отворила Sparkasse само с договора за наем /които влиза в сила от 1.10/ и писмо че е приета студентка / все още не е била получила документите по пощата/ и е дала адреса на които е в момента за да получи пин кода и картата. Каза , че не е имала никакъв проблем. Вчера е ходила само да си даде немския номер за да има онлайн банкиране. Нея са я посъветвали и си е взела от Лидъл каза за 7Е . Тя обаче не може да се активира без банкова сметка , защото както ми обясни също и искали пълномощно  да и теглят от сметката таксата.

# 140
Забравих да попитам адресната регистрация се прави в двуседмичен срок от подписване на договора или от датата на влизане в сила на договора. В нашия случай 1.10, а го е подписала на 15.09. Тя твърди, че трябва да отиде като влезе в сила след 1.10, а аз се притеснявам да не изтече срока тогава

# 141
  • Варна
Оф, тия германци-и нашия договор е от 01.10.,но без проблем си направихме адресната регистрация, за банкова сметка не можахме никъде с писмото за прием! - искат си иматрикушейшъна  #Cussing out, макар че имаме адресна, явно всеки си прави каквото поиска

# 142
Адресна регистрация се прави в двуседмичен срок от влизането в страната. Ако само се запази термин в рамките на този срок, важи и няма проблем (по прочетено тук и във фейсбук).

Дъщеря ми е ходила в Дойче банк на Александърщрасе и са й дали термин за 28 септември. Тя е подчертала, че няма постоянен адрес, а служителят я е попитал дали въобще има адрес, и след като тя е отговорила - да, й е дал час. Ще трябва да изчакаме до понеделник, за да видим какво ще се случи на практика.

Първите впечатления са, че Берлин е грозен и старомоден, но май й харесва  Laughing

# 143
Берлин е грозен и старомоден-аааа,при това строителство ще стане красив и модерен.Пък и с подкрепата на архитектите от темата..... Peace

# 144

Първите впечатления са, че Берлин е грозен и старомоден, но май й харесва  Laughing
Peace
Има обаче и чудни паркове.
Има и приятни квартали в западната част.

# 145
  • München, Deutschland
И до Потсдамер Плац да иде, там е малко по-модерно. Simple Smile Аз също не харесвам гадните панелки на Берлин, но на Потс. Плац е пълен контрапункт.  Simple Smile

# 146
  • Русе
Ако се не лъжа днес Русалка и дъщеря пътуват? Да им лек пътят, ако е така. И да пишат как са, че нали пътуват с кола...

# 147
  • София
Берлин е еклектичен град, западната част му е страхотна. Аз през източните панелки само съм минавала, но по думите на сина ми, има места по кофти и от София  newsm78. Моят живее на Потсдамер щрассе, преди беше в Щеглиц, ами страхотни места има там. Като цяло много ми харесва.

# 148
  • София
Ако се не лъжа днес Русалка и дъщеря пътуват? Да им лек пътят, ако е така. И да пишат как са, че нали пътуват с кола...

Мерси за пожеланията. Simple Smile Утре вечер тръгваме.

# 149
И от мен лек път на Русалка!

Относно вида на Берлин, моето в момента е сравнително център - Винетащрасе, близо до Александърплац. Това сигурно си е баш изток, нали? Каза, че е успяла да се изгуби в доста крайни квартали, видяла фабрики и други грозотии, явно не е ходила на запад. Районът е Панков, доколкото виждам. И паркове не е виждала.

Общи условия

Активация на акаунт