Златна есен иде вече, гука Юнското човече.

• 40 998
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
  • в матрицата
kokona777   в нослето ли я слагаше?
П.П. едно време д-р Михайлов само клеева тинктура и сребърна вода предписваше  Mr. Green

# 526
Привет и от нас! Hug
Пак пекна слънцето и ние тръгнахме по разходки и не остава много време за компютъра. И така не бях влизала в темата 2-3 дни и... не мога да наваксам  Wink

По темите:
За спането - Сияна и Рая спят заедно в детската откакто Сияна стана на 2 месеца. Първо просто я слагахме за дългия сън по-късно, за да се събудят заедно двете деца сутринта. Слагаме я да спи тихичко и каката не усеща. Сега вече изместихме лягането на беба по-раничко и каката се къпе докато къпем Сиси, но си ляга докато азоще храня бебчо. После слагам бебето в леглото му в детската, а каката вече е заспала. Сияна обикновено се събужда когато кака й трябва да става за училище. Може и по-късно, а каката тихичко да се измъкне. Последните 2 дни Сиси ми се буди по-раничко и бързо я измъквам преди Рая да се е събудила. И аз си мисля, че може да е от смяната на часовете  newsm78 За такива случаи имам резервно легълце в хола - слагам я там и лягам на дивана в хола. Доста рядко се налага, но съм го предвидила за всеки случай, ако се наложи покрай зъби, хремички и други подобни. Дано да са по-малко  Praynig
За акането - Мимко, Сияна пропускаше по 5-6 дни точно преди да я захраня. Явно кърмата не й е стигала. Не наддаваше и почти не мокреше памперси. След захранването всичко си дойде на мястото - сега голямата работа се прави поне по 2 пъти на ден и то доста обилно  Laughing В тази връзка - вкарах и първото плодово пюре на четвъртото хранене за деня. Започнах с ябълка - много й хареса. Отваря уста широко и чака с нетърпение лъжичката  Laughing
За домакинстването - доста ме впечатлихте. За мен това не е първа грижа. Гледам с беба и с татко й да сме добре и да правим неща, които са ни приятни. Домакинстването минава малко покрай другото. Стремя се да поподредя и да сготвя като ми остане време.  Но най-голям стимул за подреждане е като ни идват гости. Добре, че това е доста често  Joy
За килограмите - още 1 ми остава до изходното тегло преди втората бременност и 2 кг. до теглото, на което забременях първия път Wink
За прането - пера дрехите на всички ни заедно. Само ползвам бебешки перилен препарат. Не гладя дрешки на Сияна откакто тя стана на 2-3 седмици освен когато нещо ме подразни, че е намачкано. Кожата й не е капризна.
За заспиването - беба си заспива самичка. И с каката й изградихме такъв навик и го намирам за изключително ценна инвестиция във времето  Peace Вечер няма никакви проблеми. На обяд може да помрънка леко 5-10 минутки, но после си заспива.

Много се радвам, че се активизира темичката. Дано така да продължава  Hug
А постовете на Пандичката са винаги много мили, информативни и изпълнени с уважение към всички  bouquet

# 527
Здравейте момчета, сигурно не ме помните понеже не съм от активните в писането.Термина ми беше 22 06, но родих на 26.05 спешно секция мома😊 София.Ако може и мен да ме запишете в темата☺Вчера навърши 5 месеца , още не може да се върти.Браво на бебетата дето заспивам сами, как ги научихте? Ние заспиваме само на ръце, даже като излезем на разходка пак, спираме да се приспим и продължаваме.Даже почти не иска да лежи в количката 😭 само ката я оставя и се започва с (музиката).Приемам съвети, как да се справя?

# 528
  • София
GerincetoVV, аз имам собствена теория, че не всяко дете можеш да го научиш да заспива само. С баткото съм пробвала месеци наред всички възможни варианти- вкл и оставане на реве-еми рева 2 часа без изглед на затихване и преустанових опитите. С малката нещата са коренно различни. Дете на ръце никога не съм приспивала - слагам на легълцето, давам биберон, водичка, пея песни, разказвам приказки, държа ръчичка, милвам по главичката, случвало се е да приспа бебка и с шумно целуване по бузката и главичката... Всеки път различни неща действат..  Малката заспива и не рядко сама- през деня както си стои в кошарата за игра, а днес я оставих в кошарката- помрънка 5 мин и заспа... Но това е малката... При баткото приспиването беше сериозно предизвикателство, спеше два пъти по 15 мин. Не успях да го 'науча' да заспива сам докато не тръгна на ясла на две години. Не спеше и в кола.. Бебка друсне ли я колата заспива...та с една дума си е до дете..
Интересно ми е и мамите, на които децата заспиват сами да споделят дали и как са ги научили или просто децата са спокойни и заспиват без особенни ритуали..

# 529
Сузи по половин капкомерче на ноздричка без да го разреждам. Препоръчва се да се пие разредена, когато има проблем с гърлото.
Катериче и твойте постове доста приличат на тези на Пандичка. Знаеш, че си ми слабост отдавна! Hug
Относно това, че беба не ми ака и аз днес реших да проверя какво става - купих АМ и й го дадох след кърмене. Познайте какво стана-изпи 80-90 мл. ooooh! ooooh! ooooh! и остави всичко друго ами и спа цели три часа следобяд...това не ми се беше случвало скоро. Тя затова папкаше толкова често милата, нищо че качва-щом не ака значи усвоява цялата кърма и не й стига . Повече няма да си мъча детенце и от утре на възраст 5 месеца и два дни започваме захранване с картофче. Peace
Лека и спокойна вечер на всички!

# 530
Коконка,  Hug И аз така открих, че не достига кърма на Сияна. Нали тя дълго отказваше шише. После захраних на 4 месеца и половина. Веднага след това склони все пак да приеме шише на доктор Браун. След едно кърмене и от двете гърди й предложих АМ и установих, че тя яде, колкото й дам... И така, сега не, че е станала дебела, но поне знам, че не гладува  Wink

Герицентов, помня те  Heart Eyes Да ви е жива и здрава беба  Hug Тя май е подранила горе-долу колкото Сиянчето. За приспиването - занимаваме Сияна поне 2 часа преди нощния сън. Тя е доста превъзбудена по това време и никак не е трудно. После къпем, храним, гушвам за 2-3 минути да се оригне, но и да не стане, не е фатално вече. След това я слагам в детската стая, която си е тъмна, защото каката вече спи, погалвам по главичката, излизам от стаята и затварям врата. Това си е ритуал, който изградихме още с каката като бебе, а сега и със Сиянчето. Започнахме на около месец и нещо, като поотминаха най-тежките колики. Не сме оставяли да плачка, най-много малко да помрънка. Беба обаче вече е много изморена, отпуска се от банята, похапва и й е добре да спинка вече  Hug Така хем дечицата имат повечко време за сън, а и ние с таткото имаме малко време да се видим вечер  Heart Eyes

Лека нощ на всички  Hug

# 531
aYnaT бебка се беше излъгала по едно време и заспиваше докато и пея, обаче за 2 дена и пак започна с номерата.Аз тъкмо се зарадвах, че ще ми е по лесно😕 Вече не смея да излезна и на дълга разходка с нея защото не иска да стой в количката, нея ли да нося количка ли да бутам , вече е 7 кг. и като ми е по цял ден в ръцете едвам издържам

# 532
  • София
aYnaT бебка се беше излъгала по едно време и заспиваше докато и пея, обаче за 2 дена и пак започна с номерата.Аз тъкмо се зарадвах, че ще ми е по лесно😕 Вече не смея да излезна и на дълга разходка с нея защото не иска да стой в количката, нея ли да нося количка ли да бутам , вече е 7 кг. и като ми е по цял ден в ръцете едвам издържам

Разбирам те, защото съм имала такова бебе.. Разходката беше драма - носех него на ръце и бутах и празна количка.. До доста късно беше проблем да го оставим на някоя баба, защото приспиването беше много специално. Сега имам от кротките и спящи бебета, които спят и в количка, и в кола, и в къщи, и където и да сме... Изчетох една библиотека с книги по градинките откакто родих.. Просто зависи от нервната система на дребчо... Моят съвет е ти да си спокойна, защото бебчовците усещат много. Съвет не мога да дам, защото всичко зависи от детето.. Пробвай различни варианти и подходи, бъди много спокойна и си повтаряй, че това е само период и ще отмине  Hug

# 533
Коконче, и ние утре правим 5 месеца. От 4 дни я захранвам и от седмица я дохранвам.
Скрит текст:
След кърмене в 3 и в 6 дохранвам с по 30,60мл. Просто от сукане по 45 мин., преминахме на 20 и напоследък на 10 мин и то със зор. Очевидно кърмата е намаляла.И така и аз реших да дохранвам. А мисля, че намаля заради цикъла ми - два пъти ми идвал до сега и всеки път ми намалява все повече. Та нямам време за губене - време е за пюрета.

Днес голяма борба с тоя морков, рев с яд чак.Изобщо не й допадна, но то и аз не обичам изобщо. Хахах дори клипче й направих. Опасна работа.
Баба ми ме съветва да слагам в пюрето сол, а свекървата настоява на ден по няколко пъти, че било хубаво захар да слагам. Thinking Казах и, че ако иска и по 5 пъти на ден да ми казва, че нищо няма да й сложа. Naughty
Хайде ще цедя утрешната вечеря на Рошавелката. Лека нощ ..

# 534
Ей тоя мой мишок ще ме сбърка: при баба и дядо( независимо при кои) лапа бибата с апетит преди лягане, един два пъти пея зайчето, малко люшна креватчето и заспива-5 до мин му трябват. От 3 дни сме удома-плюе бибата  и по 1 час се приспиваме ( спи му се, търка очички, прозявки) .... Няма обяснение...

# 535
Катериче, Мимко или някоя друга мама кажете как направихте захранванто-ако имате време. Белихте ли картофа като го правихте на пара? Ако сте почнали с картоф де. Как успяхте да пасирате един картоф и колко мляко му сложихте. Колко дни давахте от едно и как? Чета някакви глупости, че първия продукт трябва да се предлага 10 дни, втория 7 и т.н. Това ми се струва много дълго време!
Хубав и усмихнат ден! bouquet

# 536
  • в матрицата
kokona777, аз нямам големи успехи със захранването, въпреки, че вече минаха 3 седмици от както предложих пюре от ябълка. За картофа - обелвам, нарязвам на много малки парчета и варя в малък съд с много малко вода. После намачквам с вилица, добавям вода за да е по рядко и започва мъката с "яденето "  Mr. Green
Днес ще и предложа пак пюре ябълка на sunval - последно като го яде, много и допадна, да видим сега 3 седмици по-късно дали пак ще го одобри. Добре че , имам достатъчно кърма, защото изобщо не мога да заместя ни едно хранене за момента.
Хубав и слънчев ден, момичета!

# 537
Здравейте дами  bouquet

Не съм се включвала отдавна, но ви следя : )
Радвам се, че всички сте тук и сте добре.

Гери, надявам се мъжа ти да е по-добре вече. Искрено му съчувствам, на мен ми се счупи опашката при раждането - доста неприятно преживяване : (

Със заспиването при нас не е имало проблем. От първия ден си заспива сама в нейното си легло, което е при нас, в спалнята. Понякога успява да заспи без биберон, понякога не.

Захранвам вече 7ми ден - за сега успешно. Първия опит беше с картоф - сварен, пасиран, разреден с АМ. Твърдо го отказа и орева ораталъка (и как не, аз като опитах какво се е получило -  Sick). Дадох ѝ два дена почивка и започнахме на ново с тиква. Сега въвеждам морков. Аз реших първоначално да предлагам новите храни по 5 дни. Всичко варя на пара и пасирам, не разреждам ако консистенцията е добра, ако е много гъсто - малко вода.

Hopsun, благодаря за загрижеността  Hug

Дами, предлагам да започнем събирането на предложения за името на новата ни тема, за да имаме време да си пуснем анкета.

Хубав ден желая : )

# 538
  • Пловдив
Днес започвам с картофа. Вече е сварен на пара в Мултикукъра /обелен е предварително и нарязан/ и чака госпожица Принцеса да се събуди и да хапва в 11.30. Ще пасирам само 2 кубчета от картофа с малко кърма. Ще ги смачкам яко с вилица.
После ще споделя как е било началото.
Много трудно изцедих кърма за захранването. Не искат да пускат на помпата вече гърдите ми - очевидно са я забравили. Едва събрах 40 мл., а като стисна с ръка тече.
Наплашихте ме с това, че може да не ѝ стига кърмата и че вие сте го открили едва по-късно, като сте предложили дохранване. Мадлен също не наддава много и не знам и аз на какво да вярвам, че кантара в къщи се разминава драстично с този в лекарския кабинет /моя е електронен, а на д-р със стрелка/. Всеки път обаче, когато тя сама спира да суче в гърдите има още мляко, т.е. може да продължи, ако е гладна.
Тормоза със зъбите изглежда се вихри вечер и Мадлен крещя и плака много снощи, докато заспи. Не може да заспива сама в кошарата, защото много маха с ръце, пипа си лицето и не се успокоява, ако не я гушна. С лека завист и невярващ поглед чета за бебета, които спят в отделни стаи дори. Аз не мога да си представя, че ще е в руга стая и няма да мога да я чувам и да се отзова светкавично.
Нашия тати работи много напоследък. Майка ми беше последните 3 седмици при нас. Много се караме понякога /два овена/, но снощи си тръгна и ми стана много мъчно, че с Мадленката ще сме си самички по цял ден  Sad Един цикъл ми дойде, едни кървища снощи. Два пъти сменях тампон през нощта, като и двата бяха пропуснали, а единия път дори направих кървава пътека до банята. От това ли - не знам ме боли главата и ми е и емоционално зле и ме избива на рев.

# 539
  • Стара Загора
Пухи, остави я помпата, по-добре пробвай да цедиш наръка. Аз с помпата и капка не мога да изцедя, а наръка мога да докарам някакви милилитри. Моето момче също е абсурд да заспи само...Ако сме уцелили момента, заспива сравнително бързо, но за нощния сън има доста събуждания след това, трудно се отпуска за дълбок сън Sad Аз смятам след консултацията на 5ти да захранвам, да видим какво ще е качил изобщо Красенчо... Голяма мъка ни е храненето (кърменето), ако аз не настоявах толкова много досега, да се беше отбил още първия месец, а толкова искам да си го кърмя... То и сега всичко е на кантар, гледам да не дохранвам, защото после сукането става още по-трудно, така пък все си мисля, че е гладен, нали е много ревлив и неспящ, какво да си мисля друго Simple Smile Когато не издържа на напрежението му правя ам, от което той изяжда около 50-60-90 мл най-много,  с не особено голямо желание, и пак не се кротва, явно не е бил толкова гладен. Да не говорим, че имахме периоди в които и от шишето пищеше, направо в истерия изпадаше след първата глътка... Дано захранването ни потръгне, че ако прилича на мен, каквато съм била злояда (ех, защо сега не съм Laughing), не ми се мисли как ще я караме Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт