"Златна есен се задава, февруарче все по-диво става" - Тема 16

• 61 952
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
За акане навън - случвало се е само 2-3 пъти до момента и е било изненада. Обикновено е по едно и също време и веснъж на ден. Трябва да е яла круши, за да повтори.Wink Нося торбичка, найлонка. Прибирам и хвърлям в контейнер за отпадъци. Няма в града или парка отделни за кучета, примерно. А и не, че някой нещо си събира... Дали има аки или пиш - все казва пиш, ама ми е по-важно, че казва, пък каквото излезне.Wink Та с вестник е хитро, ама да се знае,  че ще е аки...
Прането - сано максима течен и бял омекотител, а петната със спот или вениш.

# 226
Благодаря за споделеното мнение - в момента съм на персил прах за пране + семана омекотител! Май отдавна не съм взимала течна прах и на такава ще се спра! Да споделя : еднакво се хранят децата, но докато Валето се запича и ходи на 2-3 дни и понякога с рев,  то Никола ми ходи по - 2 - 3 пъти на ден и то кашаво! И така вече два месеца! А няма как на единия да дам едно, а на другия друго! Мислех пробиотик да започна да давам, когато сме били болни съм давала капки биогая,  линекс бебе - вие какъв предпочитате?

# 227
Здравейте, мамчета. По това време предполагам всички сме free Grinning моя звяр е приспан от около половин час и седнах да разцъкам мамата  Laughing
Пав, давам коризалията през 2часа. Може и през час, но трябва на ден да има макс. 6приети таблетки и затова съм ги пръснала така (в 9, 11, 13, 15, 17, 19ч.)
Мименце, много ми харесаха и на мен апреските, даже мисля и аз да ги поръчам на Мони Blush  аз пък голямо чудене се чудя, дали да пусна този модел. Нищо пари са, но дали ще са удобни с тея връзки newsm78
Малинке, аз давам биогая поне 1-2пъти в седмицата. Така ме посъветва педито и така си правя от много време

# 228
  • гр.София
Злати,много са хубави тия които показваш, но точно тази височина на мойто не са му удобни. Взехме едни,които така и не ги носи. Имаме кецове с тая височина,но са по-широки отгоре и с тях няма проблем,но тези които не носи са като тия които си показала,по-тесни и ходи като робот. Връзките  да не те притесняват, поне ние имаме 3чифта с връзки и няма проблем.
Пък нашата ЛЛ ни е казала първия ден поне 8хапчета коризалия да дам,и аз до сега(безброй пъти) така съм правила  ooooh! после давам по 6,и постепенно намалявам.

# 229
Много ти благодаря Къти.Аз все още не съм се загледала в никакви зимни обувки.Вси си викам че има още време.Велина , аз давам на малкия Био Баланс Бейби , и до скоро бях доста доволна,но последния път се разочаровах мисля да взема пак Био Гая.

# 230
Здравейтеее!  Hug
Миме, страхотни апрески! ММ снощи взе едни ботушки за Рали, но ако не беше... Grinning
Очаква се да родя на 05.05 едно теленце като мен. Grinning Ванче, за пола не знам вече какво да мисля, в началото мислех, че ще е момиче, после реших (както и почти всички около мен), че чакаме момче, ама сега май пак го чувствам като момиче. Та се оплетох вече. Grinning
Гери, точно заради това вдигане и гоненето сега сме при родителите на ММ, на мен не ми пречи, вече не ми е зле уж, но АГ-то и всички казват да се щадя и са прави. Та според мен си трябва помощ.
Днес нали вали и се разходихме до аутлета на Комсед на Каблешков, та Рали се сдоби с едни дьрвени пьзели с принцеси и една Маша с палто. Grinning

# 231
  • София
Здравейте!
И Алекс от няколко дни е със сополи и кашлица от това тъпо време.
Предните дни събрахме кестени и сега е голяма игра с тях и цялата къща е в кестени.
mariq13, Алекс почти никога не ми е искал да ака навън, но веднъж се случи неочаквано и си го събрах с влажна кърпа и в коша (мамите тук в градинката процедират по този начин).
guerry, вдигам Алекс постоянно, нямам избор сама си го гледам,родителите ми и свекървата са далеко и няма кой. Е, имам си болки и ми тежи, но той е малък и не разбира, че не трябва да го нося.
Весел ден!

# 232
Лили, телетата сте много готини Simple Smile и аз исках едно теленце, ама не ми се получи Simple Smile а може ли да я покажеш Маша? Много й се кефи, а всичките дето ги намирам са големи боклуци Sad

Велина, биогайата май най добре действа. Аз сега като бяхме със нарушено стомахче, давах линекс бейби, ама ефект никакъв. Пък и всяко нещо на капки, поне при нас, минава мноооооого по-лесно.

# 233
Къти, Лили, Феичке newsm51

Лили, Гери, току що от разбрах, че чакате второ бебе Hug Явно съм го пропуснала из между редовете. Страхотна новина, много ме зарадвахте Hug лекичка бременност и послушни бебета ви желая bouquet

За васермана да кажа - и ние сме в София и правихме такова изследване. Аз също като фрейда се зачудих кому е нужно и това ли е най-страшната от всички болести Thinking

Фрейда, знам много неща за меда, но не мога да разпознавам, ако ми пробутат разреден с глюкоза, защото има много видове мед, а аз познавам само полския и акациевия Rolling Eyes Бих те посъветвала да се снабдяваш с него само от проверени източници, демек от някоя баба или дядо в някое селце, които продават само на познати, а не на пазара.
Иначе ще ти кажа няколко варианта за ползване.
1. Мед и джинджифил 50/50 - много помага за кашлица, ако е суха. 4 пъти на ден по една чаена лъжичка.
2. За влажна кашлица препоръчвам варианта мед, лимон и коняк (или ракия). От трите по една супена лъжица се забъркват примерно в буркан и се пие пак 4 пъти на ден по една чаена лъжица.
3. Гъргара с мед и прясно мляко много помага за гърло
4. За бронхит и пневмония мажа гърдите с мед, слагам отгоре вестник и така се спи цяла нощ. На другия ден пак и така...3 дни и е кукуряк
5. Хрема (запушен нос) - мед в ноздрите. Мажа с клечка за уши, но имай предвид, че 5-10 мин.след намазване носа става като водопад Laughing
6. Течащ нос - клеева тинктура, демек клей (прополис), разтворен в спирт се разрежда с вода, за да се получат около 10% спиртен разтвор. Капят се като капки в носа и за ден-два положението е овладяно.
7. При болки в гърлото - при забелязване на първите симптоми, периодично по една супена лъжица мед се изяжда, като се държи в устата, за да се разтвори меда и да слиза бавно към гърлото

Редактирам се, за да добавя, че клеевата тинктура в същата концентрация много помага при гнойни ангини. Слагаш марля на пръста, топиш в разтвора и мажеш гърлото. С 1-2 намазвания се оправят нещата.

Има много варианти за употреба на меда, но тези използвам най-често Hug

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 17:42 от Elefteria

# 234
Страхотни рецепти, мерси Елефтерия Simple Smile

Фрауст, и ние сме така. Казва че й се пишка, но всъщност ака. Не знам защо така Simple Smile ама все още само за това се усеща

А на мен болна тема ми е, че сега като трябва да си седи толкова вкъщи и особено мен катп.ме няма, през цялото време ще е пред тв-то.  Sad
Баба и дядо й въобще не се усещат...то верно си има моменти, когато сама си иска нещо да гледа, тогава и аз й пускам, ама при тях е нон стоп всякакви.глупости, дето иначе няма да ги гледа.

# 235
  • гр.София
Елефтерия,Гери не е бременна,пита за да събира опита като се реши за второ...или има нещо на дневен ред.,а Wink Мерси за споделените знания за меда!
Пък при нас и на ако и на пиш вика "ако" хахах,смешковци Simple Smile

# 236
Копче, ето я Машинка - http://www.toy.store.bg/p157295/masha-s-palto-kukla-ot-seriata-m … a-i-mechoka-.html
Има и други варианти - с разни предмети, колела... Simple Smile
Елефтерия, мерси много за пожеланията и рецептите, страшно полезно инфо!  Hug

# 237
  • NE
Ако знаете колко ви завиждам за куклите, разбира се съвсем искрено. Mr. Green
Копче Аз откривам голяма разлика откакто оставям Вилито с баба му. Е, тя ми е майка, но той почва доста бързо да се развива с нея или просто всичко се завъртя много бързо. Моя юнак гледа в движение ТВ.
Елефтерия Как е Вики? Липсват ми разказите за белите ѝ. Hug

Имаше още, но главата ми е празна. Whistling

# 238
  • Varna
Здравейте, момичета! Да се разпишем и ние с Бобо.
Днес за нас беше много емоционален ден- Бобо се запозна с прабаба си- на ММ бабата - на 93 г. Беше много приятна и вълунваща срещя- тя не го е виждала досега и и стана много драго като я изненадахме на село. Бързо се опознаха, поиграха даже, четоха вестник и събираха орехи. Изобщо чудесен ден, а да кажа и седмица. Бяхме с ММ заедно отпуска, пуснахме документи за лична карта на вече порасналото ми момче, разхождахме се доста и беше много хубаво. Жалко, че бързо свърши- утре само, а в събота сме и двамата на работа.
Иначе добри идеи за вършене на голямата работа навън- моето човече днес стиска цял ден и чак вечерта като се прибрхаме от селото си каза, и бързо се оправи в гърнето. Бобо пък на всичко казва Ако, и ако подаде фалшив сигнал просто не сяда на гърнето като махнем пампата, а ти се хили насреща. Но ние тичаме на всяка дума.
Май засега толкова! И да знаете- прехвърлянето на орехи от едно място на друго е чудесно забавление за бебоците в дъждовен ден!
Лека и спокойна нощ!

# 239
  • София
Здравейте,
пак ви хвана липсата  Crossing Arms. Мечева ни заряза и няма кой да следи тук и да пише отсъствия и запустя темата  newsm78

Елефтериа  не съм бременна Simple Smile, уж ми се иска, ама не ми стика  Joy. Просто си разпитвам, че се чудя дали ще се справя с още едно  ooooh!, ама пък после според мен ще съм по щастлива ако са двечки Simple Smile. Само с второто да не дойде и третото с моите ин витро процедури, че тогава не знам какво ще правя. И в контакта да бръкна няма да ми помогне  Joy

Туй моето диване пък грам не иска още да каже за пиш и ако, ни едното , ни другото. За пиш кога покаже, кога не. Виж за ако като сме в къщи си сяда директно на гърнето, нищо че е с дрехи и памперс, там си сяда да върши  Laughing. Та търчим и сваляме всичко, добре че чака и после върши работа.
Казва някои думи, ама нищо сериозно и не ще и не ще да проговори. Основно решава да казва думи, които са "К". Първата му дума (като изключим МАМА, че тя не се брой) беше КЪДЕ, КОГА. После реши да каже КОН  Joy, "АКО" не може да каже, ама като види КОН и вика КОН  Joy и тн думи  с "К"

Лили теленцата са екстра, една хубава зодия Simple Smile
Мерси на елефтериа за полезните съвети, ще са ми от голяма полза.

Чао от мен за сега и дано се поразпишете днес Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт