"Златна есен се задава, февруарче все по-диво става" - Тема 16

• 61 952
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте и от нас,
ние борим ларингита още,но е значително по-добре.За първи път ни се случи и много се изплаших.Сдобих се и аз с инхалатор,бихте ли ми казали само като е болен ли да го ползвам и ако има само сополки,с физиол.р-р ли да му правя инхалациите или може и с нещо друго.
Ние сме още с пампа,не казва нито за ако,нито за пиш.Надявам се в яслата да свикне бързо.Благодаря и аз на Елефтерия за рецептите,записвам.Много хубаво за бременните мамита,и аз исках ма не стана работата,но пък идея си нямам как щях да се оправям.Тачи хубава среща сте си направили.

Чао ви и хубав уикенд от нас!

# 241
И ние сме болни - снощи точно преди лягане потеклоха бистри сополки на Валето и цяла нощ се давеше от тях и висока Т. Сдобила се е с ангина и сега сме на АБ и куп хомеопатични!  Дано опазиме братчето и! Поне хапва, дано всичко да отшуми бързо! Момичета не се плашете от второ детенце - ние жените успяваме да се мобилизираме в трудни моменти! Да, много ми е притеснени,  когато са болни и двете, но и едно да беше пак тревогата е голяма! Да не забравяме пък, че и радостта е двойна!  Лек ден!

# 242
  • София
Ани в инхалатора слагаш само ФР и то такъв за инхалатори. На мен поне в аптеката ми обясниха, че е по различен (не помня с какво). Като купуваш кажи ФР за инхалации и те си знаят.
Аз взимам един по 2мм , че по 5мм моя не ги издържа и по добре по 2мм и по начесто.
Аз преди време правих на Влади инхалации с лайка заради кашлица, но ги правих на котлона. Сложих пълна тенджера да ври с лайка, затворих за да се запари цялата стая и седях с него до тенджерата, не смея да го надвесвам.
Аз го ползвам като ми се разболее. Чела съм че е хубаво и профилактично да се прави по една на ден или от време на време, но не ми се подритва постоянно инхалатора тук, а и малкия ако е добре не иска да седи на него, но като му е зле или запушен носа си седи, явно усеща че му помага.

Бързо да се оправяте всички  Hug

# 243
Здравейте момичета.Болничките по бързо да се оправят. HugСтрахотни рецепти с мед, от голяма полза ще са ми.Да ви кажа че онзи ден ми казаха за кашлица да давам пелте от дюли.И вчера си направих, надявам се да не ми потрябва обаче.Велина много ми хареса какво си писала за децата.Да ти кажа че много ме надъха, и ние искаме още едно детенце но така и не се навивахме. Приятно изкарване на почивните дни.

# 244
  • София
Павлина дай рецептата за това пелте от дюли

# 245
Ами аз го направих така:около кило дюли, хубаво измити ги нарязан на ситно.За да се сварят по бързо.Нарязах ги заедно с обелките и семето.След като ги сварих хубаво,прецедих ги хубаво,и от самата вода се прави пелтето. Слагам водата да ври,като за литър вода се слага 800 гр захар.В началото се бърка непрекъснато докато се разтопи захарта,после от време на време.пяната която се образува се изхвърля.Ври докато стане на половина.Пет минути преди да се свали от котлона се слага 1 брой лимонтузу.Сипва се горещо в буркани,които се обръщат за да се вакумират и да не се налага да се изваряват бурканите.

# 246
  • София
мерси Павлина, ще видя да направя и аз, че ние нали си имаме проблеми с тази кашлица.

Да ви питам някой дали си търси още ботушки. Станала е грешка с поръчката ми от фейшън деис и ми дойдоха 2 вида ботуши и два пъти едни високи кецки на Дисни. Като номер са 23. Не ми се връщат, та за това питам ако имате интерес да ги снимам и ще ги пратя на лично съобщение с цената.

# 247
  • гр.София
Покажи ги Гери!

# 248
  • София
ето ги снимките, ако не ги изтрият от бг мама ги погледнете и ако има някой интерес ми пишете за да ви кажа цените. Ако не другата седмица ще ги върна, че около мен са все с по големи крачета.
Скрит текст:
Ние ги пробвахме и ги харесахме Simple Smile

# 249
  • гр.София
Гери,колко пари са ботушките и колко см е подметката на 23 номер? Че мойто носи 22,23 му е голям. Иначе мн ми харесаха и двата чифта,но ние имаме 2 чифта кецове и още едни като боти тази височина, но апреските които показах не съм поръчала още та търся.

# 250
Ей, ама къде сте всички?!
Да плюнча молива и да ви почвам с неизвинените, само да не ми носите после медицински бележки Simple Smile
Тук цял ден вали, не сме излизали и за един ден ми се изчерпиха идеите за игри. Стикитата на Лидл доста се котират Simple Smile Навакса си с Маша и Пепа и какво ли още не друго, телефонът ми е заложник цял ден Sad
А да ви питам - вашите мъници как и дали успявате да ги накарате да си прибират играчките? Аз обяснявам, показвам, ама не иска. И накрая аз трябва да прибирам...
Лека и спокойна вечер, дано като приспите мъниците да се разпишете :*

# 251
  • София
Привет,
и тук в София днес не спря да вали, станаха едни реки и езера.
Ние днес малко на плуване, после поспа, че заспа още в колата и после малко на гости при баба.

Копче постоянно го карам да си събира играчките, кога иска, кога не, но аз нали съм лоша мама и не ми минават тези номера. Чакам , повтарям, накрая му е скарам и току ги събере на бързо. Ей сега преди малко ми рева тук, защото е направил лудница с количките си по килима и ми искаше да му дам и касичката със стотинките. Казах му да си събере първо другите и тогава стотинките, но реши да ми се направи на луд, еми и аз се направих на луда и не му дадох касичката. Рева малко и млъкна, но касичка не дадох, аз съм много твърда за нещо което кажа, не ме втрогват грам ревовете му. Мина му бързо и забрави, а сега си играе пак с разпилените колички, защото касичка не дадох  Naughty Joy
Много съм строга аз , не знам колко е добре това, но започва много да си прави номера и нямам намерение да ме прави на маймуна след време. А за играчките - ще се научи да си ги прибира иначе няма да го бъде, на цялата ми лудница няма шанс да ходя и само да му ги събирам.
Учим го да сервира, да от сервира масата като вечеряме. Харесва му много и на мен ми харесва , защото си ми е голяма помощ  Simple Smile. До сега не е изсипвал нищо, но и да изсипе не е страшно, важното е че помага  Hug

Тъй аз се разписах, няма да имам отсъствие Simple Smile

Лека и спокойна нощ  Hug

# 252
Чисто съм си за извинителна билежка - и Ники е болен! Но нищо ново под слънцето - почти винаги  боледуват заедно! Валето, след втория прием на АБ е значително по добре! И аз не знам как ще я караме у дома в това лошо, болно време!

# 253
Като при Гери е и у нас. Не започва нова игра, докато не де прибере старата на мястото й. Същото е и за книгите, дори да я е разглеждала 3 секунди или 3 минути. Не всеки път се получава, но започва да схваща идеята. Преди сън всичко се подрежда и прибира.. По-често аз го правя, но се надявам скоро да продължи сама.
Надявам се утре да е плуването с ММ. Днес цял ден сме със свеки и ми се изпилиха нервите. Лошото е, че не мога и да се охомеопатя както си трябва по тоя повод...
Ани, как сте? Помагат ли инхалациите?

# 254
Болничните, силни  Hug дано се оправите по-бързо и друга болест да не ви лови Simple Smile

Гери, и аз се опитвам да съм строга, но КПП-то ми вече няколко пъти ехидно коментира как детето с мен само плачело, а с тях винаги била весела и послушна. На всеки по-силен рев очаквам да дойдат да ме питат защо реве. Затова гледам да си избирам битките с малката, че иначе ще трябва да взема да се гръмна.
А преди малко какво направи не разбрах, но успя главата два пъти да си я тресне в масата, доста звучно. И сега не знам да я приспивам ли...да слизам да  прегледат ли...уж не я боли главата, ама знам ли.

Общи условия

Активация на акаунт