НВ-ВМХ, част 93 - за здравословното хранене

• 43 103
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • SA
Дилянка, да, на гладно трябва да се изследва. Ябълката има захар, така че е стимулирала все пак някаква инсулинова секреция. Кафе също не бива да се пие преди изследването.

# 631
Kameloth благодаря за книгата.

Дилянка, не разбирам, дано някой има опит да сподели.

Слушам/гледам едно интервю за добавки и т.н с Руми и доктор, който споменава, че вместо протеин на прах, хората могат да консумират по-добри източници на протеин например соя и чия  Flutter

# 632
  • UK
Гледах го това интервю, защото я следя във фб. Румито много я харесвам като треньор, но като диетолог...хм...да кажем, че не съм много съгласна с принципа й "от всичко по малко". И с неяденето на месо....

# 633
Соя?  Rolling Eyes Това не е нормално, още повече доктор да го препоръчва.
*papaya* , добре дошла  Simple Smile

# 634
  • София
Суха Мащерка,  благодаря за споделеното на Руми интервю   bouquet  не бях го видяла.
Руми си има месо в режимите, само тя лично не го яде, защоно не го харесва  Crazy

# 635
  • Berlin
Д-рката е в Тази сутрин по бТв в момента.

# 636
  • София
Хванах само за постните дни и пуснаха реклами. И слава богу. Голям пискун  Crossing Arms

# 637
Коя докторка? Дайте преразказ. Embarassed

А форумът нещо пак се гъбарка - този път новите мнения се показват от последното ново, а не от първото, както беше досега. ooooh!

# 638
  • Berlin
Байкова, ама не можах да я слушам поради една 1,4г причина. Laughing
Вашето кокосово масло за готвене, което е без миризма на кокос, рафинирано ли е? Защото за другото, върджин пише, че има лек аромат на кокос, а рафинираното нямало.
http://www.iherb.com/Nutiva-Organic-Coconut-Oil-Refined-15-fl-oz-444-ml/62278
Само дано мъжът ми се съгласи да го донесе, де. Laughing

# 639
Ами, не се води рафинирано, а обезмирисено за готвене. newsm78 Ето това е:

Всъщност намерих информация на английски: https://www.walter-rau.de/en/52/Landkost%20Kokosfett Според нея не е хидрогенирано. Спомням си, че бях проверявала и по-рано. От доста време го използвам за готвене.

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 10:33 от Cioccolata

# 640
  • София
Да, за Байкова става въпрос. Мисля, че писах, но имам приятелка в хранителния бизнес, която не може да я понася, но по настояване на шефовете ѝ винаги я канела на всякакви семинари и подобни. А Байкова винаги говорела едно и също и то за баснословни хонорари. Пробвала се да пробута Милко Георгиев, но не бил одобрен.

Във вегетарианската група не се спират. Непрекъснато качват клипчета на кучета и котки, които ядат броколи и банани  Laughing

Леми, съжалявам  Embarassed Наистина съм изпуснала въпроса ти, но виждам, че deliberation ти е отговорила.

# 641
  • Пловдив

Момичета, напоследък имам проблем със задържането на вода, съответно и с източването. При най-малкото отпускане в солено или сладко, последствията са големи. Искам да ви питам, какъв заместител на солта бихте ми препоръчали, за да избегна евентуално този задържащ ефект? Калиева сол върши ли работа?
Вивче,аз за себе си разбрах,че колкото повече ограничавам солта,токова повече задържам при най-малкото отклонение.Така че спрях да я ограничавам,но от години съм на хималайска и с нея проблеми нямам никакви.Въпреки това хапна ли нещо по-солено с обикновена сол задържането е налице.

# 642
Байкова е абонирана за телевизията. ooooh!

Жижи, имаш право - и други споделят същото, но мисля, че все пак зависи. Т.е. не съм сигурна, но мисля, че ако има някакъв системен фактор в организма, който да нарушава баланса, тогава и хималайската сол ще води до задържане, ако е в големи количества.

# 643
Четох за върбовката, че помагала при задържане на вода. Аз си пийвам джоджен ако се случи да задържа и да се подуя.

# 644
  • SA
Ох, соя и чия... Точно тези дни чета едн книга на Лорън Кордейн, където има доста подробна информация за антинутриентите в храни от този сорт. Накратко, според него могат да се ядат от време на време от здрави хора, но не са подходяща ежедневна храна, особено за хора с хрон. заболявания.
И аз като Свидничка харесвам много тренировките на Руми, но с калорийните й ограничения не съм много съгласна. Мисля, че до следене на калорийния баланс прибягват хора, които не ядат правилните храни.

Общи условия

Активация на акаунт