Hапускане на дома

• 37 329
  • 591
  •   1
Отговори
# 75

Съжалявам, но моделът да се ожени на 25г. за ученичка и да се тръсне в дома на родителите си, да живее в една от двете стаи, да сменя по три пъти годишно работата си и да пие вечер по 5 бири - не ми допада.

Това не е никаква самостоятелност, напротив  Peace

То има и други модели.Говорим за хубави модели.Да се ожени на 25г за 23г  жена.Двамата работят.Купуват си жилище.И пие по едно малко уиски вечер.Лошия вариант,който ти си посочила никой не го желае.Всеки се старае да не му се случи.Повечето ми познати са се събрали да живеят точно между 22 -28г и са успешни бракове.Поне засега.

# 76

Идеята ми е , че на тази възраст за мен е желателно да вложи усилия в следване, дипломиране, изграждане на контакти, професионални най-вече, да получи сертификати, за да си изгради бъдеще. Да има достатъчно заделени средства , за да издържа семейство.
Съжалявам, но моделът да се ожени на 25г. за ученичка и да се тръсне в дома на родителите си, да живее в една от двете стаи, да сменя по три пъти годишно работата си и да пие вечер по 5 бири - не ми допада.

Който, както иска всъщност да си направи живота  Peace За щастие той търпи всякакви вариации.

Обикновено човек до 25-26 вече е вложил усилия в завършване и се е дипломирал, а "изграждане на контакти, професионални най-вече, да получи сертификати, за да си изгради бъдеще" не приключва със задомяването или на 30 Wink Но пък да е свикнал, че някой ще го дондурка.. Лошо за него..

# 77
"Добрите родители дават на децата си корени и криле. Корени, за да знаят къде е домът им, и криле, за да летят надалеч и да правят онова, на което са били научени"
Аз се придържам към това  Peace
Много са ми "интересни" майките , които казват, че обичат децата си и искат да са близо до тях ooooh!
Все едно другите, които поощряват децата си към самостоятелност са  безчувствени  Shocked

Е, аз писах вече, че нещата са строго индивидуални. Ако се налагаше детето ми да замине в друг град или в чужбина, т. е. далеч от мен, и знам, че е за добро - няма как да съм залепена за него Grinning.
За мен зависи от детето най-вече, от идеята какво може изначално да постигне, какво да подобри в изграждането, от семейството, от условията на средата в която живее и какво предлага тя. Затова и няма как да се каже и отсече  - от утре си на 18 и хайде, справяй се.

.........Говорим за хубави модели. Да се ожени на 25г за 23г  жена. Двамата работят. Купуват си жилищ............

Дай боже, всекиму  Praynig

............не приключва със задомяването или на 30 Wink Но пък да е свикнал, че някой ще го дондурка.. Лошо за него..

Така е, права си Peace. Но съм майка, искам най-доброто. толкова ми стигат разбиранията, така виждам нещата от моя гледна точка и така ги определям за моето си дете. Другото ми дете е готово и утре да заживее само  Laughing/нищо, че е на 13/, и знам, че ще се справи  Wink

# 78
Golden apple*, интересно ми е. Когато му позволиш да се задоми, ако родителите на снахата не й позволяват да роди до 45 години примерно, как ще погледнеш на ситуацията? Казали са хората, до 45 нашата дъщеря няма да ражда и точка! Thinking

# 79
Истината е, че процентът млади хора (18-24г. и 25-29г.), които живеят с родителите си из Европа се качва от година на година,
казва ето това проучване
. Едва ли това е в резултат единствено на кофти икономиката из Европа (въпреки че предполагам това е основен фактор). Има и до голяма степен промяна в мисленето на младите хора - вече не е табу да си при мама и тате на 29 и никой няма да те гледа като полезно изкопаемо...

Така че няма правилно и грешно в тази ситуация. За себе си, като индивидуалност и характер, не знам дали бих могла да живея с родители на тези години. Струва ми се абсолютно невъзможно. Къде остана поколението на "бунтарите", тези, които не могат да се сдържат да се сблъскат с живота и да оставят "тяхната" следа? Пък макар и с цената на някои лишения и ограничения? Някак не ги виждам в хотел "Мама", кътайки пари и трупайки образование. Но това не го прави грешно като модел. Просто различно  Mr. Green

# 80
Golden apple*, интересно ми е. Когато му позволиш да се задоми, ако родителите на снахата не й позволяват да роди до 45 години примерно, как ще погледнеш на ситуацията? Казали са хората, до 45 нашата дъщеря няма да ражда и точка! Thinking

Твърде буквално го приехте това - позволи Laughing.

Сега, за другите не отговарям, не че и за сина ми вече отговарям, все пак е пълнолетен. Която, когато иска да ражда  Peace. Не че нямаме и на 65/ако се не лъжа  Rolling Eyes/, родили Wink

Повтарям, потретвам и натъртвам - така съм преценила за моето дете. Какво ще се случи-няма как да знам. Общуваме и аз, и той с хора със сходен на нашия модел на живот, имаме сходна среда, със сходни разбирания. Разбира се, че всичко може да стане така, че моята формула да се окаже невярна, ок, ще бъда не първата и единствена майка, която е сгрешила. Правя най-доброто, изисквам от него най-доброто, и да, определено не мисля, че е подходящо сега да се задомява/макар то като дойде, не пита Laughing/.

# 81
А ТОЙ как е преценил за себе си?

Иначе ще е голям кеф- според жокерите е прорамистче. Та като коудва до 30 години и си е саможив, и дяволът не може го ожени...

# 82
Има и до голяма степен промяна в мисленето на младите хора - вече не е табу да си при мама и тате на 29 и никой няма да те гледа като полезно изкопаемо...
Всъщност това с "изнасянето" е сравнителна новост - в южноевропейските общества, към които принадлежим, традиционното положение е няколко поколения да живеят под един покрив. Модата на индивидуализма влиза през XX век от САЩ. В контекста на съвремието нещата се тълкуват различно.
Не че за другото не си прав/-а.
Аз лично съм привърженик на "всяка жаба да си знае гьола", оттеглих се от семейното гнездо на 18, три дни след като получих гимназиалната си диплома. И от опита си мога да кажа, че финансирането далеч не е най-трудната част на самостоятелния живот. Т.е. струва си да се опита. Вече на каква възраст - въпрос на лични преценки и възможности.

# 83

Иначе ще е голям кеф- според жокерите е прорамистче. Та като коудва до 30 години и си е саможив, и дяволът не може го ожени...

Програмистче е Laughing

Той нито бърза, нито тича да свърта да се задомява и да му реват бебета на главата. Има време Party. Има си приятелка, момичето е свястно, мило и добро, и то не бърза/и живее с майка си  Laughing/. Абе, на 22 г какви задомявания, какви деца, какви пет лева Laughing

пс. на две от най-близките ми приятелки щерките им на по 20-22 се омъжиха, и едната дори роди две едно след друго. Лошо няма, стига да не натежаха на едната от приятелката ми и не живееха в нейния дом, ведно със старата и, и болна майка. Сега учат малкото да маха памперса, че да го вземат в градина, и щерката да се върне да си доучва. От една страна е хубаво, че е родила млада/аз съм 'за', колкото и да не е за вярване Laughing/, от друга - някак бих предпочела да се изучи, да си вземе , както се казва , хлаба в руцете, и тогава. ама живот, различен , всекиму  както дойде и както се случи.

Не го мисли ти моето програмистче Laughing, ще се справи. Нека учи, нека работи, нека полага усилия и гради базата сега. После с деца , дом и семейство е по-трудно. Така си мисля, така си разсъждавам, пак казвам, както стане и ще се надявам като майка на най-доброто. Както впрочем, всяка  от вас.

# 84
Има и до голяма степен промяна в мисленето на младите хора - вече не е табу да си при мама и тате на 29 и никой няма да те гледа като полезно изкопаемо...
Всъщност това с "изнасянето" е сравнителна новост - в южноевропейските общества, към които принадлежим, традиционното положение е няколко поколения да живеят под един покрив.

И как добре ни се получава тая работа е много добре илюстрирано в темите "С какво ви дразнят свекървите 1-38?"  Joy Но си прав/а. Просто коментирам от моята камбанария, от която само ама най-най-захлюпените останаха да си живеят вкъщи през студентските години. Това преди 10тина години беше немислимо (освен ако не си отявлен лузър). Явно вече не са така нещата.

# 85

Аз пък съм останала с впечатлението, че такива лесно се похарчват. Нямат много отношения с жени и лесно се "лъжат", ако някоя жена им хвърли око и положи усилия да им завърти главата. Вярно, към 30+ и дори не са активната страна, но жените си ги набелязват, защото са със сравнително добри доходи за България и нямат навика да поглеждат настрани за други жени. Нещата се случват лесно с тези мъже, когато решат, че им е дошло време за семейство. Дори и "парясница" може да им завърти главата, ако нямат други опции.

Не разбрах авторката работи ли, от това зависят много неща. Аз съм излязла от вкъщи на 16 години, но не мисля, че е истинска самостоятелност да живееш на общежитие, в което няма нужда да се грижиш за месечни сметки и нямаш кой знае какви разходи. Истинската самостоятелност дойде при мен на 23, когато трябваше да се грижа за себе си в реални условия, на свободен наем и с реални разходи.

# 86
Не разбирам защо изнасянето от къщи се свързва пряко със "задомяването" (не казвам брак, защото днес много хора не сключват брак).
В моя кръг също много от хората бяха свободни и/или без деца до 30-35, дори до 40 (мъжете), обаче от дълги години преди това бяха самостоятелни, имаха завършено образование, работа и дори имоти си накупиха междувременно, та да не живеят под наем.

В случая на Златната ябълка и нейния син, искрено се надявам той да е в пълно неведение относно разсъжденията й и да върви по свой път. Иначе е възможно да се натъкне на някои, хм, подводни камъни.

# 87
Златна ябълка в БГ ли живеете?
По мои наблюдения ,от бивши съученици и настоящи приятели най-спечелиха тези които родиха рано.После към 30+ имаха 8-10г и завършваха/някой/ второ висше.И работеха и бяха желани от работодателите с големи деца и без много ангажименти у дома.
Тези дето родиха на 30+ почити не се върнаха на работа.След 2г майчинство /и не са в час с промените/,с малки деца и много болнични останаха без работа.Е на 37 г нова работа ли,да учи ли...
Но това за жените.А за мъжете не знам точно как е.Повечето работят и гледат да не остават без работа.Работливи са и се старят.

# 88
Златна ябълка в БГ ли живеете?
По мои наблюдения ,от бивши съученици и настоящи приятели най-спечелиха тези които родиха рано.После към 30+ имаха 8-10г и завършваха/някой/ второ висше.И работеха и бяха желани от работодателите с големи деца и без много ангажименти у дома.
Тези дето родиха на 30+ почити не се върнаха на работа.След 2г майчинство /и не са в час с промените/,с малки деца и много болнични останаха без работа.Е на 37 г нова работа ли,да учи ли...
Но това за жените.А за мъжете не знам точно как е.Повечето работят и гледат да не остават без работа.Работливи са и се старят.

То хубаво, ама ако на 30 г. имат 8-10-годишни деца, значи са ги правили около, че и преди 20-те си години. Докато станат големи децата, как точно се справя един 20-годишен човек с издържането на себе си, на бременна и без нормално майчинство жена и на детето (децата), че и пари за образованието си да намерят през времето, през което се налага жената да не работи?

# 89

В случая на Златната ябълка и нейния син, искрено се надявам той да е в пълно неведение относно разсъжденията й и да върви по свой път. Иначе е възможно да се натъкне на някои, хм, подводни камъни.

Ох,  Stop добре, че малоумна не ме изкара. Чак пък и подводни камъни Stop

Приеми, че толкова мога Peace.

пс. На доста съфорумки синовете им далеч по-големи от моя син си живеят у дома. Нито ми се струва ненормално, нито някакви велико изключение.

Общи условия

Активация на акаунт