Hапускане на дома

• 37 335
  • 591
  •   1
Отговори
# 225
Herz, много си права има и такива хора за съжаление.

# 226
  • където ми харесва
Значи, Мери-много си права. За обобщаването на кило, имам предвид. Колкото мамини синчета има, толкова и принцеси. И всеки ден ги виждам, навсякъде. Най-голямата им драма, масово (на глезлите) е една-как да си намерят проектосъпруг, който да изкарва минимум два бона, че да не бачкат те, щото мама не е родила прислуга, а бъдеща кралица. Не се бъзикам, днес за пореден път слушах подобен разговор.
То, вината е в нас, защото родителите на тези девойки са около нашата възраст. И както ние си говорим колко независими, грижещи се за родители и прочее, се оказва, че възпитаваме деца, но не с нашите ценности...

# 227
....Срещнах и въпрос за буркани с манджа за чужбина...

Това звучи като от  серията градски легенди  Laughing

...... Между другото, възможността да ги поглезя, когато сме заедно ми доставя огромно удоволствие!

И на мен, обожавам такива моменти.

Сирен -Титан, да не търся целия ник, мен не можеш да ме уплашиш, определено. Пробвай с някой друга Wink. И моля, не ми размахвай пръст да внимавам  Wink

miss july ,  намирам за странно , при това меко казано, някой да ми дава съвети как да се грижа за собствените си деца. Някой без опит в отглеждането на деца , особено.
Още по-малко приемам за етично да издаваш направления за психиатър. При липса на личен контакт с отсрещния и липса на специализирано обучение, дори е вредно.

пс. Пак да натъртя - аз мамини синчета не познавам. Мамини щерки - бол за тази сметка. Странно защо точно те са стари моми и ми реват как няма мъж за тях...ами не може на близо 40 г да искаш мама да ти носи буркани от провинцията още, а батко да ти плаща наема в София, а ти само да се оплакваш , че работиш до 9 вечерта...

# 228
  • Другата България
Именно, това казвам.
Колкото едните, толкова и другите.
И то тате на много места е в основата на всичко - тате купил телефон за 1000 лв, плюс таблет и лаптоп, щото принцеска искала / принцеска е на 16/, обещана е кола вече /нова/, принцеска само в бутици се облича, щото ѝ е под нивото градския магазин, и тя няма да се гаджосва и събира с "проС сеЯнин" /реален статус от фейса на принцеска/, щото е беден и няма кола. Rolling Eyes Tired
И иска да пътува, като завърши, не да учи, защото така или иначе няма да работи - тате ще я издържа, докато може, а после ще ѝ намери мъж, който да я подеме.

Аз също не се шегувам, примерът ми е съвсем реален.
Принцеска учи вечерно, защото заради неизвинени отсъствия е изключена или нещо - не знам какво, но като частна ученичка е тази година също, миналата също я завърши така.
Тате има автокъща, автомивка, строителен бизнес и ...т.н.

# 229
Именно, това казвам.
Колкото едните, толкова и другите.
И то тате на много места е в основата на всичко - тате купил телефон за 1000 лв, плюс таблет и лаптоп, щото принцеска искала / принцеска е на 16/, обещана е кола вече /нова/, принцеска само в бутици се облича, щото ѝ е под нивото градския магазин, и тя няма да се гаджосва и събира с "проС сеЯнин" /реален статус от фейса на принцеска/, щото е беден и няма кола. Rolling Eyes Tired
И иска да пътува, като завърши, не да учи, защото така или иначе няма да работи - тате ще я издържа, докато може, а после ще ѝ намери мъж, който да я подеме.

Аз също не се шегувам, примерът ми е съвсем реален.
Принцеска учи вечерно, защото заради неизвинени отсъствия е изключена или нещо - не знам какво, но като частна ученичка е тази година също, миналата също я завърши така.
Тате има автокъща, автомивка, строителен бизнес и ...т.н.

Ето защо мамите като мен внимателно бдят с какви принцески се срещат синовете им Laughing

Много близък приятел пред месец-два стана дядо/познаваме се от над 30 г/. Кълнеше се, че никога, ама никога няма да отглежда у дома в подобен случай щерката , приятелят и и бебето им. Каква стана  Laughing - онзи ден ми казва като питам къде са младите - ами у нас, Х си има родители все пак. Wink
Та, толкова за  - ама никога, никъде, завинаги, отказвам се с държавен вестник, изхвърлям я/го, нито лев не давам  Laughing. Тези дрън-дрън  минават пред 15 годишните/че и там не вървят/, но не и пред хора с житейски опит.

# 230
  • Бургас
При толкова златотърсачки и мамини синчета нацията ни е пред изчезване  Laughing

Ябълке златна, всеки да си възпитава децата както иска. Не искам да давам акъли. Давам само личното си мнение за това какво мисля за възрастни мъже и техните майки, чиито отношения не се различават особено с тези между майка и малолетното й отроче. Ако смяташ, че е нормално да се грижиш финансово и физически за голям, зрял мъж - твоя воля. За мен това не е правилно. Естествено в утрешния момент може и аз да дундуркам 30г. си син. Надявам се обаче, че ще намеря сили в себе си да го отбия по-рано.....за негово добро.

# 231
При толкова златотърсачки и мамини синчета нацията ни е пред изчезване  Laughing

Ябълке златна, всеки да си възпитава децата както иска. Не искам да давам акъли. Давам само личното си мнение за това какво мисля за възрастни мъже и техните майки, чиито отношения не се различават особено с тези между майка и малолетното й отроче. Ако смяташ, че е нормално да се грижиш финансово и физически за голям, зрял мъж - твоя воля. За мен това не е. Естествено в утрешния момент може и аз да дундуркам 30г. си син. Надявам се обаче, че ще намеря сили в себе си да го отбия по-рано.....за негово добро.

miss july, синът ми има повече от отлично платена работа. Особено с оглед на крехките му 22 години Wink финансово е отдавна отбит , което Е проблем на повечето мъже , далеч по-възрастни от него. А аз как ще се грижа за моя син - не е твоя работа. И моля, направленията за психиатър, задръж. Раздаде достатъчно акъл. Благодаря.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 21:24 от Golden apple*

# 232
Винаги съм се чудила от къде идва това специално отношение точно към момченцата от майките. Дали е от някаква вътрешна гордост, че са "продължили рода", от някаква българска криворазбраност или от нещо друго, но не мога да проумея тази тенденция. То не беше още от бебета да им се позволява всичко на заради тая пуста скъпоценна чурка /да не паднела/посинеела/подуела/. После в училище ги мързи и мама учи уроци с тях /щото момиченцата нали хич не ги мързи/, а в гимназиите влизат с по-ниски балове /иначе на пазара на труда са по-високо заплатени, иди търси логика/. После пък мама не дава да помагат в домакинството, защото по любимия соц единствената грижа на мъжа беше да изпие по протокол 2-3 бири на вечеря и да се наведе странично на 40 градуса, за да се освободи от поетата газировка. След това като станат бащи и отглеждането на децата им преминава също като в горното изречение в графа "женски дейности". Докато един ден отчаяната съпруга не реши, че вече не може да живее с Жорко-съкровището на мама и не го натири обратно при майка му, която да се грижи за вечно подуващата му и окапваща чурка.

Разбиране и толерантност не са добродетели за теб, това отдавна е известно. Не си оставила съмнение, че дресирала синовете точно като и съпруга.
За някои може да е "разбиране и толерантност", за други си е живо скопяване. То е нормално всяка майка да милее за детето си, ама всичко трябва да си има граници. Не случайно си има възраст за пълнолетие. Значи може да пие и да прави секс, но не може да се отлепи от полата на мама. Реално това си е живо използвачество - безплатен покрив и храна, пък нека някои се омиляват на отрочетата си, които са станали дърти пръчове и не изпитват неудобство, че мама още им пере гащите и нямат грам живец и амбиция в себе си да постигнат нещо смислено в живота.
Честно ти казвам,като ти прочетох поста ме хвана страх да си пусна моя Жорко да излезе на вън сам ,камо ли да го оставя да отиде на квартира на 18г.Пък преди няколко страници твърдях,че е правилно.
Ако някой мъж не ти допада просто го подмини.Дори и да знаеш ,че е мамино синче.За всеки влак си има пътници.

# 233
  • София
Като ви чете човек остава с впечатление, че няма нещо, което да ви тежи повече от това да се грижите за децата си, да им осигурите спокойствие и сигурност в домовете си, докато се почувстват готови да поемат собствения си път. Децата ни са това, което ние с примера и възпитанието си направим от тях. Останалото са теоретични постановки и някои от вас наистина прекалиха.

Моята теория е, че малко огън под дупето не е навредил никому. Малко стимул за постижения, с други думи да научиш детето си да лети само. За целта трябва да го подбутнеш да излети от гнездото и то навреме. Особено е важно това за момчетата. Момичетата са глезанки, те имат нужда от закрила и може да си живеят при родителите си по-дълго. Обаче бъдещите мъже трябва да станат самостоятелни колкото се може по-рано. За да може да станат целеустремени, стабилни и мъжествени в истинският смисъл на думата. Освен това, за мъжете е характерен живота в хаос, което мен, като жена и майка изключително много ме дразни. Ами не е типично за мъжете да се интересуват толкова много от домакинство. Факт. Мъжът може и на вестник да яде, докато това не би трябвало да е нормално за една жена. Все пак, женствеността се характеризира с чувство за хармония и красота, с желание за създаване на уют и нежност, които се излъчват както от самата нея, така и в пространствата, които обитава.

# 234
  • Бургас
miss july, синът ми има повече от отлично платена работа. Особено с оглед на крехките му 22 години Wink финансово е отдавна отбит , което Е проблем на повечето мъже , далеч по-възрастни от него. А аз как ще се грижа за моя син - не е твоя работа. И моля, направленията за психиатър, задръж. Раздаде достатъчно акъл. Благодаря.
Първо - говорех принципно и второ - коментара ми беше по повод пост на so what. Не знам защо се засегна и реши, че говоря на/за теб.

Деси, може да си сигурна, че ще го подмина  Laughing

# 235
Мис Джули, въпреки че съм съгласна с повечето от написаното от теб, смятам че е права златната ябълка, че преди даваш акъл трябва да отгледаш и възпиташ поне едно дете.
То на теория е лесно.
Златната ябълка след като е в чужбина как точно обгрижва детето в България пак не разбрах, но аз и не чета в подробности.

# 236
Ееее, стига де, живея в Холандия, на 2,30 мин съм от Бг. Полети да искаш  Peace. Сега ще се задържа малко по-дълго в София, по семейни причини. Надявам се бежанците да не решат , че къщата ми е свободна и да решат да се нанесат там Laughing

Потретвам, грижа се за сина си   когато съм в София. Да предложа храна на вестник на сина си е абсурдно, ще помисли, че ми е прегорял мозъка от бг-мамма/и без това само се шегува, че твърде много спендвам време в такива форуми/. Когато не съм, той си глади, пере, пуска пералня, сушилня, миялна, готви си, готви по-добре от мне, и подрежда маса по-добре от мен/на мен да ми адски противни подобни умения, но той е Рак и си пада по такива неща/.  Ако съм си  у дома, аз му гладя ризите и мисля -ех, колко хубаво е моето момче, висок, слаб, елегантен, умен, с добра работа, ценен  Heart Eyes. Такава една  гордост на мъжката майка/трябва да имаш син, за да ме разбереш/.

# 237
  • София
Ееее, стига де, живея в Холандия, на 2,30 мин съм от Бг. Полети да искаш  Peace. Сега ще се задържа малко по-дълго в София, по семейни причини. Надявам се бежанците да не решат , че къщата ми е свободна и да решат да се нанесат там Laughing

Потретвам, грижа се за сина си   когато съм в София. Да предложа храна на вестник на сина си е абсурдно, ще помисли, че ми е прегорял мозъка от бг-мамма/и без това само се шегува, че твърде много спендвам време в такива форуми/. Когато не съм, той си глади, пере, пуска пералня, сушилня, миялна, готви си, готви по-добре от мне, и подрежда маса по-добре от мен/на мен да ми адски противни подобни умения, но той е Рак и си пада по такива неща/.  Ако съм си  у дома, аз му гладя ризите и мисля -ех, колко хубаво е моето момче, висок, слаб, елегантен, умен, с добра работа, ценен  Heart Eyes. Такава една  гордост на мъжката майка/трябва да имаш син, за да ме разбереш/.

И моят единият е РАК - по-разхвърляният. Обаче забелязах, че откакто живее сам, никак не е разхвърлян. Въпрос с неповишена трудност - защо ли? Crossing Arms

# 238
Като ви чете човек остава с впечатление...
Момичетата са глезанки, те имат нужда от закрила и може да си живеят при родителите си по-дълго. Обаче бъдещите мъже трябва да станат самостоятелни колкото се може по-рано. За да може да станат целеустремени, стабилни и мъжествени в истинският смисъл на думата.

Абсолютно! Какви са тези индивиди, които на 25-26, да не споменавам по-фрапиращи възрасти, съжителстват с мама и тати? Как точно ще възмъжеят-от полата на мама, хоп-за полата на гаджето или директно жената. И, ако мога да намеря поне едно оправдание за тях, не намирам нито едно за майки /да, не пиша родители, защото най-често са само майките/, които със зъби и нокти, се борят детето им да е зависимо от тях, за да могат да му определят съдбините!

# 239
Като ви чете човек остава с впечатление, че няма нещо, което да ви тежи повече от това да се грижите за децата си, да им осигурите спокойствие и сигурност в домовете си, докато се почувстват готови да поемат собствения си път. Децата ни са това, което ние с примера и възпитанието си направим от тях. Останалото са теоретични постановки и някои от вас наистина прекалиха.

Моята теория е, че малко огън под дупето не е навредил никому. Малко стимул за постижения, с други думи да научиш детето си да лети само. За целта трябва да го подбутнеш да излети от гнездото и то навреме. Особено е важно това за момчетата. Момичетата са глезанки, те имат нужда от закрила и може да си живеят при родителите си по-дълго. Обаче бъдещите мъже трябва да станат самостоятелни колкото се може по-рано. За да може да станат целеустремени, стабилни и мъжествени в истинският смисъл на думата. Освен това, за мъжете е характерен живота в хаос, което мен, като жена и майка изключително много ме дразни. Ами не е типично за мъжете да се интересуват толкова много от домакинство. Факт. Мъжът може и на вестник да яде, докато това не би трябвало да е нормално за една жена. Все пак, женствеността се характеризира с чувство за хармония и красота, с желание за създаване на уют и нежност, които се излъчват както от самата нея, така и в пространствата, които обитава.

О, да, нищо против да научиш детето си да лети само, момче/момиче - няма значение. Въпросът е в това да го подкрепяш, да стоиш зад неговите решения, когато това не му вреди и да го оставиш да прецени само момента, в който да се отдели като самостоятелен човек. За един това е 18 г., за друг - 30 г. Дали ще се храни на вестник и ще тъне в мръсотия, донякъде ще зависи от това, което е видял в дома на родителите си. Мисля, че където и да е младият човек трябва да знае, че в нужда може да разчита на най-близките си хора и да знае, че винаги е добре дошъл в дома им.

Общи условия

Активация на акаунт