Hапускане на дома

• 37 260
  • 591
  •   1
Отговори
# 255
Какво се разбира под възмъжеят?

# 256
  • София
Какво се разбира под възмъжеят?

Да отидат казарма. Wink И понеже сега няма, да направят куп глупости, за които по-късно може да съжаляват, обаче ще са си част от техния живот и спомени като млади мъже (казвам го полушеговито).

# 257
Казармата...
Яденето ти 3 пъти на ден - сигурно.
Дрехите - сигурни.
Обувките - и те.
Здравна помощ - пак.
Покрив над главата.
Всичко ти е наредено наготово, не мислиш какво да правиш, само изпълняваш.

Като го хвърлиш в реалния живот, да си изкара парите за всичко и да се научи да планира нещата, така че да вървят, когато не чака на готвачката в стола да му сипе в устата, тогава за мен е истинското възмъжаване  Peace

# 258
  • София
Казармата...
Яденето ти 3 пъти на ден - сигурно.
Дрехите - сигурни.
Обувките - и те.
Здравна помощ - пак.
Покрив над главата.
Всичко ти е наредено наготово, не мислиш какво да правиш, само изпълняваш.

Като го хвърлиш в реалния живот, да си изкара парите за всичко и да се научи да планира нещата, така че да вървят, когато не чака на готвачката в стола да му сипе в устата, тогава за мен е истинското възмъжаване  Peace

Много се бъркаш за казармата. Казармата беше изпитание за тялото и психиката на човек. Но вие сте млади, не знаете. Дори ние, момичетата, бяхме наясно за това какво се случва на момчетата в казармата (ние, момичетата, минавахме само курсът по военно обучение в горните класове на гимназията и аз лично имам много интересни спомени от там Sunglasses) - научаваха ги на мноооого неща. До такава степен, че цял живот не преставаха да си говорят помежду си за преживяванията там.

# 259
Съдя и по хората от поколението на баща ми - без никакви проблеми в казармата и после едно голямо нищо в живота.
В работата се носят по течението, вкъщи жените им ги гледат като деца...

# 260
Нищо градивно нямаше в казармата. Напротив, доста травми нанасяше.

# 261
  • София

Е, чак пък травми...Може да е нанасяла на някои мамини синчета травми, но като цяло каляваше мъжете и ги научаваше, че не всичко, което лети, се яде.

# 262
Харесвам формените мъже Sunglasses
Днес гледах как един военен поискал ръката на любимото си момиче си вчера публично Flutter. Много романтично Heart Eyes. Бившият ми съпруг е военен, и също в униформа ми поиска ръката Heart Eyes. Допадат ми  такива неща. Laughing

пс. синчетата си не бих пратила в казарма обаче Laughing, колкото и да калява Wink.

# 263
  • зад кестените

Е, чак пък травми...Може да е нанасяла на някои мамини синчета травми, но като цяло каляваше мъжете и ги научаваше, че не всичко, което лети, се яде.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Не е точно така, познавам лично няколко момчета който повярвай съвсем не бяха ,, мамини синчета"който казармата така ,,възпита" че сега са инвалиди.Едното за да му покажат и научат на ,,уважение " бе така зверски пребит че и досега си носи болежките.Другите момчета също бяха пострадали и то не малко, единият дори  мисля че разви шизофрения от побоищата.

# 264
  • here and now
Повечето ми познати говорят с голяма носталгия за казармата и казват, че ако имат възможност биха се върнали пак. Явно и там е било въпрос на късмет.

# 265
  • София

Не е точно така, познавам лично няколко момчета който повярвай съвсем не бяха ,, мамини синчета"който казармата така ,,възпита" че сега са инвалиди.Едното за да му покажат и научат на ,,уважение " бе така зверски пребит че и досега си носи болежките.Другите момчета също бяха пострадали и то не малко, единият дори  мисля че разви шизофрения от побоищата.

Аз пък не познавам никого. А имам доста съученици и съучилищници и други познати мъже, които са ходили казарма. Чувала съм за случаи на извращения, ама чак пък да познаваш няколко, ми се вижда градска легенда. Чувала съм и за случаи на тежки наранявания по време на учение, но това е армия все пак, няма как без такива неща. Разбира се не визирам платената армия, каквато е в днешно време. Тях ги пращат и на мисии, където, за съжаление, някои от мъжете не се завръщат.

# 266
Виждам много по смислени неща, които човек може да направи. За съжаление, казармата не е едно от тях.

# 267

Просто губеше излишно времето на хората. Слава Богу никой у нас вече не краде по две безплатни години ангария на мъжете в млада възраст.
Казармата от на мама момчето мъж не е правила. Самостоятелността се възпитава още в ранна детска възраст, постоянно, постепенно и неизменно. До пълнолетие. До там кой каквото възпитал- възпитал. После рядко се случват промени в нагласите.

/А че ставаха изсътпления и явни престъпления по места в казармите- ставаха./

# 268
  • където ми харесва
Повечето ми познати говорят с голяма носталгия за казармата и казват, че ако имат възможност биха се върнали пак. Явно и там е било въпрос на късмет.
Моите познати също. И не познавам мъж, който да е бил в казарма и да не е казал, че тя го е научила на дисциплина и уважение.
Казармата е полезно нещо за всеки мъж. Тия женички с пишки, които се разхождат от известно време, в случай на война, първи ще дадат фира.

# 269
Много беше полезна казармата. Да те пречупят от млад, да се научиш как да те унижават, тормозят, да се подчиняваш,  без да казваш нищо.

Общи условия

Активация на акаунт