АВГУСТ мина и замина, събра се нашата дружина (1)

• 76 577
  • 605
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Нашата педи също си има отделна стая за консултацийте.Всеки вторник от 11 до 13 се занимава само с бебетата,ако дойде някой болен го кара да си чака.Тя също каза да не давам Панадол,ако няма Т.
За За нощнота хранене бебчетата трябва са ми да се откажат,поне така мисля.Моята като заспи в 22 часа и се събужда в 8 сутрината.За захранването се чудя още дали да го започнем в 4-я или 5-я месец. Rolling Eyes

# 166
ДД мамчета и ние днес сме на ваксини 2 наведнъж ще бием пък дано мине всичко ок и малкия да ги понесе по-спокойно много съм се притеснила дано да е ок всичко нашата педи ни каза че трябва да му дам преди ваксините за всеки случай една доза панадол и след това щяла да ми каже на място под каква схема да му давам ...иначе сме голямо мрънкало плаче постоянно все още незнам дали има друг такъв мрънло или ръмжим или хленчи дори и като спи ooooh! ръмжи вече се храним на 4 часа през деня но и нощното хранене си го имаме понякога в много редки случай пропуска чак на сутринта но обикновенно заспива към 20:30 -21 и след това или в 2;30 или в 4:30 ми става различно ...колики имаме страшни все още до кога ли няма ли да минават вече..вие как сте с тях  newsm78 давам му чай на хип но с малко захар че не го пие иначе днес и ще ни мерят миналия месец на 1 месец бяхме 4650 кг  Blush толкова за сега от нас хубав ден

# 167
ДД мамчета и ние днес сме на ваксини 2 наведнъж ще бием пък дано мине всичко ок и малкия да ги понесе по-спокойно много съм се притеснила дано да е ок всичко нашата педи ни каза че трябва да му дам преди ваксините за всеки случай една доза панадол и след това щяла да ми каже на място под каква схема да му давам ...иначе сме голямо мрънкало плаче постоянно все още незнам дали има друг такъв мрънло или ръмжим или хленчи дори и като спи ooooh! ръмжи вече се храним на 4 часа през деня но и нощното хранене си го имаме понякога в много редки случай пропуска чак на сутринта но обикновенно заспива към 20:30 -21 и след това или в 2;30 или в 4:30 ми става различно ...колики имаме страшни все още до кога ли няма ли да минават вече..вие как сте с тях  newsm78 давам му чай на хип но с малко захар че не го пие иначе днес и ще ни мерят миналия месец на 1 месец бяхме 4650 кг  Blush толкова за сега от нас хубав ден

миличката, ръмженето със сигурност е от коликите, плачът също, но знам, че ппри момчетата е доста по-обострено положението и малко по-дълго продължават...дано при вас не е точно така, искрено ти съчувствам, щом постоянно плаче, но е период, ще отмине, мила, още малко остава  Hug опитала ли си да даваш Био гайя, тя съдържа полезни чревни бактерии  Peace а за захарта дето добавяш последно бях на една лекцияу където отричаха тотално да се добавя захар към водата на бебето, защото и тя е чужда храна за него и от нея се предизвикват колики... на нас чая на хип не ни помогна хич.

..................
За За нощнота хранене бебчетата трябва са ми да се откажат,поне така мисля.Моята като заспи в 22 часа и се събужда в 8 сутрината.За захранването се чудя още дали да го започнем в 4-я или 5-я месец. Rolling Eyes
ихааааааааааааааааааа Hug

# 168
  • София
Моята като заспи в 22 часа и се събужда в 8 сутрината.

Искам и аз така, ама няма. Моята явно е цицоманка - ако може само на цица би стояла  Laughing

puhkavelka-89 много дълги вашите колики  Sad Измъчихте се! Дано минават вече!  Hug  И аз знам, че не е хубаво да даваш захар. Ти кърмеше ли? Ако да - пий ти чай вместо бебето и до него ще стигне през кърмата. Аз така действах и почти не усетихме коликите с малката. Късмет днес с ваксините!

# 169
  • Варна
Аз за сега давам само чай от копър.Имам още няколко дозички и като ги свършим ще давам само чиста водичка на Бебелан без да преварявам.

# 170
Здравейте да се отчета след ваксините направо сцепихме болницата ужас то беше рев то беше залисване чудо страшно ..дано вечерта да ми е по спокоен да му е минало ревливия момент макар че сега помрънва и проплаква  ooooh! и корема му къркори страшна работа дано да минат тея колики се надявам поне до другия месец wave  кърмя да -ще пробвам с чая благодаря за съвета  Heart Eyes
tai давам му био гая още от първия месец не помага нищо за съжаление  ooooh!
ама такова ще е дано да минават вече

# 171
  • София
puhkavelka-89 щом кърмиш виж какво ядеш, което да му дразни коремчето. Опитай се да изключиш повечето тежки за него храни и после леко-полеко с малки дози се върни отново към нормалното хранене.  Peace  Как мина вечерта? Успокои ли се юнака?

# 172
  • София
Пухкавелка, дано да му е минало бързо!
При нас всичко се оправи след ваксините с един прием на Панадол вечерта към 21,30. Сутринта в 7 имаше 37,2, но после към 9 нямаше. Просто се чудя защо не съм му дала на детето по-рано през деня а го оставих да скимти и да се мъчи. Все не ми се струваше толкова топъл и не го мерих, а в началото нямаше Т.
Камен заспива към 21,00, става в 2, в 5 и после в 8. Преди смяната на вмето заспиваше към 20,30 и ставаше в 3 и в 6,30, ама не знам какво му стана. Аз мислех да махам нощното с "дондуркане" и не даване на нищо, но те пак станахха две. Явно не е готов.
Вода не давам, но след като му излезна млечница първия месец, почнах да промивам с една пластмасова лъжичка преварен Девин след хранене. Сега пак не давам.

# 173
ДУ момичета слава бого добре мина вечерта не ми е плакъл и си поспа детето учудващо защото попринцип плаче и се събужда но си поспа като заспа в 21:30 към 2 само помрънка без да го вдигам залюшках го и заспа и се събуди за ядене в 4 не ми е вдигал за сега температура но си му дадох аз профилактично панадолче преди храненето в 6 и нещо само в дупето му е 37.5 незнам дали е нормално и тази сутрин си му дадох пак панадолче и така крачетата са му малко потдути но не плаче чак толкова слагам му коол пач
Ama O Mar благодаря мила ...wave -задължително ще почна и чайчета аз да пия повече днес ще взема да си купя  Hugблагодаря момичета  Hug

# 174
Пухкавелка, мисля че вероятно бебока е имал слабичка температура щом се е успивал цяла нощ, но това не е страшно де, ти обаче го следи и днес, мери му температурата и може да му направиш компресче с реванол на крачетата да не са подути... при всяко необичайно нещо се обади на педиатъра си! Така ми става жално за него като чета как все плаче, милото, от колики, но скоро всичко ще свърши  Peace

Ние вчера и оня ден се будихме на 4- 5 часа но тая нощ отново сме на всеки 3 часа за ядене....незнам кое от двете е било случайно, дано да е днешното че ми омръзна вече това ядене, край няма, малката прилича на кюфтенце, или на донът, даже и през деня яде на 2,5ч. едвам ги удържа, за 3 изобщо не дава дума да се издума... ядем по 100-120 мл, което за възрастта й би трябвало да е нормално, поне на кутията АМ така пише /120/.

Колики все още имаме, за съжаление, вчера купих Еспумизан да го опитам, но ефект почти не видях /Лефакса ми свърши и незнам да купувам ли пак, скъпичък ми идва/, а уж все симетикон съдържат тия боклуци.... вие какво давате в момента?

# 175
  • Бургас
ДД

Тай мЪ много се хилих с тоя донът Joy
аз на Борис си му викам кюфтенце Wink
той яде често и за 24ч му се събират (900-1000мл АМ),
но док каза че е добре детето и аз съм хапи Sunglasses

за колики- мисля че при нас отшумяха.....пу-пу,
но когато беше пик, Абоколикен изобщо не помогна,
а Еспумизан спаси положението Peace
Все още му давам сутрин и вечер ,за мое спокойствие.
Сега сме на Еспумизан комфорт,`щот се дават по-малко капки Mr. Green

Ama O Mar радвам се че смелото момче е вече по-добре Hug
Аз също винаги се чудя, да дам ли -да не дам ли лекарството.....

Пухкавелче много дълги тез колики ...дано скоро ги преборите Hug

Днес при нас времето е -ОТВРАТ Crossing Arms
Арестувани сме с Борис в къщи и се гледаме -де умно-де не чак толкоз Mr. Green

# 176
Наде, и при нас времето е отврат  Laughing
Но мисля да се разходим до мола да видим намаленията (че то и в двата мола имало)
Нашите колики поотминават, пак се гъне и пъне, но по-леко ги понася. Давам само био-гая, че нали съм упорито магаре, не искам да я тъпча с други химии... иначе имаме предписан еспумизан, ама... чакам да си минат... Сега е на ред носа... ММ и Катето са болни, ние с Бети държим фронта, но и тя се разсополивя от време на време. Лошото е, че при нас купона и будуването започват следобяд и свършват призори. Някой ако има идеи как да обърна режима да сподели  Praynig Иначе си прави 5-6 часа като заспи, после кърмене и пак спи 2-3-4 часа.
За температура аз знам, че до към 38,5 нищо не се дава. Ако вдигне повече - с оцетена вода свалям доста ефективно до 38,1-2 и оставям така.
Ние сме в понеделник на консултация, че нали трябва 1м. да мине от предната ваксина (която я понесе доста леко), а нея я бихме малко по-късно. Да видим какво ще каже педиатърката. На мен ми се струва доста пораснала бубата, ама...

Пожелавам бързо отминаване на всички, които се борят с ваксини и колики Simple Smile

# 177
  • И аз не знам къде
За коликите ползваме Лефакс , но днес ще купувам Био Гая , че лефакса не ни действат, а и детето не може да ака хубаво,но  не знам от млякото или от капките е .
Оказа се , че съм забравила часа за имунизация. И вчера като се разрових да търся листчето с часа(което си мислех,че съм загубила) , се оказа  че часа вече е минал  Whistling бил е на 22  ooooh!  Днес ще се обаждам и извинявам за разсеяната си тиква.

# 178
  • Бургас
Наде, и при нас времето е отврат  Laughing
цЪ, нИ вярвам... Joy

За режима на БетитУ Wink,не искам да те отчайвам,
но Никол почти до яслена възраст беше с обърнат режим Crazy

успешен"лов" на намаленията fingerscrossed

Neat_W за да минимизирам присъщата ми разсеяност ,
с кламерче съм закрепила листчето за следващият преглед
 на календара в кухнята bowuu

# 179
За коликите ползваме Лефакс , но днес ще купувам Био Гая , че лефакса не ни действат, а и детето не може да ака хубаво,но  не знам от млякото или от капките е .
........................

Neat от лефакса  се запичат, аз затова и ги давам заедно с био гая, та веднъж два пъти на ден си ака детето.  Peace също не давам навсяко хранене, а чат пат.

краставичка то вярно си е до дете, но аз когато в началото малката ми спеше по 4-5 часа следобед и съответно вечер никога не можеше такъв сън да направи, направих следното: взех да я будя следобед да не спи повече от 3 ч. което си беше истинско предизвикателство, защото спеше като пън, и за да я събудя сменям памперс, нося я права като кол, дърпам бузи, крачета, даже веднъж като не помогна нищо я изкъпахме....ама и тогава едва се събуди. Но подейства, защото като не я оставям да спи, вечер много й се доспива и поне почти не се буди така, че да не й се спи.

Наде, също като донът с шоколадова глазура сме  Laughing понеже косичката й е почти черна /очичките също/, пък и чат-пат има бонус - шоколадов пълнеж в донъта  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт