АВГУСТ мина и замина, събра се нашата дружина (1)

• 76 585
  • 605
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте мами, Наде, благодаря, че ме добави в групата. Аз и там съм с нулева активност, но пък постоянно чета и да ви кажа момичета мнооого сте полезни. като енциклопедия сте Simple Smile
Ох, помагайте, моята госпожица не иска биба, и ще си изяде пръста. Притеснявам се да не си го просмуче и да стане по-тънко. Аз сама си го направих, отначало послушах персонала в болницата и не и давах биба да не свикне с биберон и да се откаже да суче, а сега немога да я накарам да я засмуче повече от 2 мин и то ако аз и я държа. Знам че ще и помага да заспива, а и да си начесва венеца. С водата сме същата работа, само като усети, че не е мляко и пуска биберона и започва да плуе това, което е попаднало.
За ваксините-на нас ни биха Hep B, един шот при раждането, втори след месец. Сега на втория месец някаква комбинирана-Hib, Polio и DTaP. Отделно и дадоха за Ротавирус за пиене един шот, тази беше пожелание. Добре ги понесе ваксините, за щастие. Наддала е около 950 гр и 2 см е пораснала за месец- само на кърма, и продължаваме за сега така. 
 AugustMama аз на втория месец след раждането имах цикъл, макар че кърмя активно. Незнам какво беше това. С ММ си се пазим добре, даже и противозачатъчни таблетки ми изписаха за кърначки, но още не съм ги започнала, защото така или иначе не са 100% сигурни като другите, и затова не искам да си обременявам кърмата с химия.
 При мен денят едва започва,а на вас слънчев и усмихнат следобед и лека и спокойна вечер от мен!!!

# 196
Хайде, все пак да се запиша и тук Simple Smile По-добре късно, отколкото никога  Hug

# 197
По линийка вече съм 52седмици и 1 ден бременна  #Crazy

# 198
Привет!
Какво е това мълчание тия дни, почти никой не пише? Във фейса ли сте всички, или по разходки, че времето е чудно! Все така да е ноември! А аз за фейс нямам време, просто постоянно да следя кой какво е написал, пък и не го долюбвам нещо....сигурно много хубави и полезни работи се пишат, но немам време.

Наде, ти беше писала, че малкия ти почнал да яде по 60 мл и ми стана много странно...обаче познай, и ние горе-долу сме така от няколко дни, не може да си изяде порцията почти никога, по 80-90мл. и съответно по-често огладнява....незнам защо е така  newsm78

Каката ми е болна тия дни - хремава и гърло, и аз съм  Crazy ту при едното, ту при другото тичам...стоят в различни стаи, за да не разболеем малката, ама аз съм въртележка. Много е трудно, вече ми омръзна с тия градини, постоянно има болни деца и нашта едно да е болно и тя лепва вируса.... вече ми идва да я спра окончателно, че с това бебе и болно дете екшъна е пълен  Sad

# 199
Здравейте,

zlato85-навсякъде чета, че при изключително кърмени деца биберон не трябва да се дава, вкл. и от шише, като това важи и за водата. Ако си в тази графа само можеш да се радваш. Ние сме на смесено хранене все още и давам биберон, особено когато се приспиваме. Но Вие може да си откриете други ритуали за приспиване: гушкане, пеене, люлеене и т.н.  Също така има значение какъв е биберона. Моята определено не харесва каучукови, а само силиконови и то не от тези за "0- 6 мес.", а за "0мес.+". Имам цели 6 броя различни биберони, а тя харесва само един от тях  Joy и то въпросният ми го подариха на един семинар и е само мостра. Аз също не давам вече вода, макар, че беба пие и АМ. В кърмата си има достатъчно вода. Нали знаеш, че първите 10-15 мл. от кърмата са по- воднисти, точно за да утоляват жаждата на бебето и че ако бебето суче само 5 мин. значи е било жадно, а не гладно. Няколко пъти давах, но тя самата не иска да пие и затова не я насилвам. Следя само за това да има достатъчно напишкани памперси, за да няма признаци на обезводняване.

Да Ви се похваля, че физиотерапията ни се отрази чудесно / ходихме с прекъсване само две седмици/и малката вече си обръща сама главата на ляво и спи и в тази поза. Много съм благодарна на рехабилитаторката от детския център. Храненето все още ни е хаотично: кърмене-изцедена кърма от шише-АМ, често пъти само едно от трите, понякога и трите едно след друго, както дойде  Wink. Беба вече спи по няколко пъти през деня за кратко, но нощните кърмения направо ме съсипват. В последните няколко дни ставах да я кърмя по три-четири пъти през нощта и през деня едва изкарвам и само отлагам във времето дейностите като: 1ironing newsm28 food002 и все ми се трупат. Дали като порасне малко ще намалеят храненията като брой и ще се кърми по- бързо?!
Напоследък също забелязвам, че на калъфката остават по няколко косъмчета, т. е пада и косичка. Четох, че е нормално, но все пак има ли и други бебета с такъв проблем?

# 200
  • Варна
Газелка, то не е проблем, сменя се бебешката косичка. Тези дни показвахме във ФБ плешивите петна на бебоците  Laughing

Злато, пробвай различни модели залъгалки, може да хареса някоя. Ема си хареса една на Мам, давам я само като я видя, че е много нервна и иска, но не може да заспи.
Като говорите за милилитри, днес бях на кафе с една приятелка и бях взела изцедена кърма. Дойде време за хранене, наш'то цокна 30 мл и взе да се кисне. Викам си ей сега стана страшно, не бях подготвена да кърмя  Laughing А тя взе че заспа и 2 часа не мръдна. Как стана този номер, не ми е ясно. Пък си е добре пухкава иначе  Laughing

Ох и да се оплача, станала съм кожа и кости, не знам как е станало, ям даже доста, нищо не ограничавам, а съм станала 42 кг. Толкова слаба не съм била от преди да забременея за първи път. Преди тази б. бях 45 кг. Всички дънки са ми широки, нищо не ми седи добре, Днес обух един тесен клин , който беше по мен и с ужас установих, че ми виси  Shocked Дали е заради кърменето? Знам, че повечето искат да слабеят, но повярвайте ми , да си с поднормено тегло също не е ОК. Нямакви идеи как да кача 3 кила?  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 05 ное 2015, 22:45 от shhht.secret

# 201
Момичета, имаме и ние три вида биберони, но не ги харесва и това е. Само на кърма сме и знам че не е хубаво да се дава биберон. Сигурно трябва да се радвам, че не ги иска. Много обичам да си я гушкам докато заспива, но понякога ми се иска просто да и мушна бибата и да си свърша нещо.
Милилитри не гледам, не съм се цедила скоро. Тя си направи някакъв режим и през нощта дори все по-често пропуска ядене. shhht.secret отслабва се от кърменето, защото бебка изява калориите, но и зависи колко поемаш. Аз също доста бързо свалих бременните килограми. Е, има още някой и друг излишен, но здраве да е Simple Smile
gazella53 поздравления за успешната рехабилитация. Знам, че е трудно, но трябва да се опиташ да и обърнеш режима. Дръж я будна през деня, за да не ставате толкова често нощтем. Чсе пак и ти си човек. А и е нормално на тази възраст вече да пропускат нощното ядене.

# 202
Газелка и нашата косичка пада, особено отзад, защото както казва ММ "върти буркана" и тя се скубе  Laughing
Сикрет, наистина мн си отслабнала, а з искам поне 2-3-4 да смъкна, но за сегае все така, ММ каза че мн бързам, основно имам по корема и бедрата, но са 6-7 кг макс от преди б.
Нямам време ни да пиша ни за домакинстване, стана мн опасна почти не стои сама, спи й се а не спи, чака да я кърмя и тогава заспива, абе  ooooh!
Мисля че скоро трябва да й направя режим и за сън и за храна по стриктен, за да си знае всеки личното време с което разполага  Mr. Green
....
Каката ми е болна тия дни - хремава и гърло, и аз съм  Crazy ту при едното, ту при другото тичам...стоят в различни стаи, за да не разболеем малката, ама аз съм въртележка. Много е трудно, вече ми омръзна с тия градини, постоянно има болни деца и нашта едно да е болно и тя лепва вируса.... вече ми идва да я спра окончателно, че с това бебе и болно дете екшъна е пълен  Sad
И ние сме почти по същия начин, но вече уж отшумява Crossing Arms Аз хич недолюбвам градините  Stop
хубав ден мамчета  bouquet  Hug

# 203
  • София
Нямам време ни да пиша ни за домакинстване, стана мн опасна почти не стои сама, спи й се а не спи, чака да я кърмя и тогава заспива, абе  ooooh!
Мисля че скоро трябва да й направя режим и за сън и за храна по стриктен, за да си знае всеки личното време с което разполага  Mr. Green

Така сме и ние вече 3-ти ден. И като заспи, спи 20-30 мин. и се буди.  ooooh!  Яде много по-кратко отпреди и май затова огладнява по-бързо... Ако не беше минала цяла седмица от ваксините бих ги обвинила тях от раз  Grinning 

Добре поне, че времето е хубаво и ми оправя настроението!

# 204
Здравейте момичета,
Не съм писала мнооого отдавна , но честно казано с  две деца и работа едва изнемогвам. Много рядко ми остава време и да ви чета  Confused/Слава  богу моят синковец за момента е много спокоен ( пу-пу) , че баткото беше огън , леле като се сетя .Дано да не се промени . Спи по цял нощ ,вече си има режим на кърмене през 3 часа , а повечето нощи прави пауза от 5-6 часа ,Трудно ни е само вечерното заспиване , но се издържа като цяло - все пак трябва да разбера , че имам бебе  Mr. Green.Биберон и той не иска, но и баткото не искаше .Много го мъча обаче , защото много си яде ръцете, а аз съм смукала пръстите до почти 7 год възраст и това е направо страшно - предпочитам биберона, него по -лесно ще го махнем. Затова продължавам упорито да натискам биберона , вече сменихме 5 подред и май лекичко хареса един силиконов на МАМ  0-6 м. Вече се усмихва много , а от седмица посяга и пипа играчките , гука и си пее , абе много слънчево дете, като знам че го отлагах толкова години , защото баткото беше  много ревлив и труден за гледане ....Дай Боже само да си ни здрави дечицата ; Hug

# 205
  • Варна
По линийка вече съм 52седмици и 1 ден бременна  #Crazy
Joy Joy Joy Joy Joy
И ние си имаме колекция от Биби.Само бибката на МАМ засмука и ние подарък от болницата.Същата работа като при Газелка Grinning Grinning Grinning
Ние се храним 5 пъти на 4 часа яде.

# 206
........................
Ние се храним 5 пъти на 4 часа яде.
Яна и по колко мл ядете? и какво мляко я държи толкова време сита?
ние ядем ен-пъти на ден...ту кърма, ту АМ, вода много рядко, а вечер ако суче, огладнява след един час, час и половина....абе мъчим се и това си е!
 Към мамите, които кърмят - колко време сучат бебоците ви, за да се нахранят? Ние сме бая ми се струва, около 40 мин на гърда  newsm78 естествено придружено със спане и бълнувания  Wink и в крайна сметка след малко пак сме гладни....

Бибата на мам ни беше фаворит, докато не засука на Авент 0-6 мес, сега само нея иска. А ония уж ортопедичните, извитичките нагоре - не ще и да ги признае, че са биби  Crazy

И ние много гукаме, смеем се, на глас - само насън, вече пипа играчките и се забавлява закратко с тях...едно доволно бебе, като изключим, че като нещо не й хареса, веднага надува гайдата  yes

На някоя мама цикъла дошъл ли е вече?

# 207
  • София
Към мамите, които кърмят - колко време сучат бебоците ви, за да се нахранят? Ние сме бая ми се струва, около 40 мин на гърда  newsm78 естествено придружено със спане и бълнувания  Wink и в крайна сметка след малко пак сме гладни....

Ние сме само на кърма. През деня яде на 4 часа, на обед ако заспи дълбоко на 5-5:30. Вечер обаче си иска по-често - на 2-3 часа се буди и чака. Ако не я усетя надува гайдата и аз скачам докато не е събудила останалите   Crazy  Оставам я да суче колкото иска. То се чува кога гълта и кога започва да ме ползва за биберонка. Обикновено като я усетя, че само ме дъвче я побутвам да я разсъня. Ако не започне да суче като хората си прибирам гърдата и толкова. Ако засуче я изчаквам. Като време... както се досещаш е много различно. Някой път е готова за 15 мин., някой път и до 40-50 мин. съм я оставяла. А ако заспя докато я кърмя... докато не се събудя си ме биберончи. Голям кеф за нея  Laughing

# 208
Моят син е готов за макс 10 мин Simple Smile ама иска през 3 часа да яде ако е буден , ако спи прави по -големи паузи. През нощта дремя и когато се  събудя обикновено ме ползва за биберон спейки и стичайки се мляко от устата , даже и носа му излиза  Joy ,но не пуска

# 209
  • И аз не знам къде
Ние ако направим последното ядене около 23-24 часа  спим до 6-7  Heart Eyes , но ако яде последно в 9-10 в три сме гладни като вълк.
В петък ни направиха две имунизации, но нямаше температура , само лека раздразнителност. Добре я понесе. Нашата педиатърка ни каза да сме на АМ - ПРЕ . И сега купих на ХИП Комбиотик ПРЕ , но още не съм пробвала да видим как ще е. С баткото си бяхме само на единица и сега вече два месеца пак така , но доки каза на ПРЕ, не знам защо  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт