Ох, помагайте, моята госпожица не иска биба, и ще си изяде пръста. Притеснявам се да не си го просмуче и да стане по-тънко. Аз сама си го направих, отначало послушах персонала в болницата и не и давах биба да не свикне с биберон и да се откаже да суче, а сега немога да я накарам да я засмуче повече от 2 мин и то ако аз и я държа. Знам че ще и помага да заспива, а и да си начесва венеца. С водата сме същата работа, само като усети, че не е мляко и пуска биберона и започва да плуе това, което е попаднало.
За ваксините-на нас ни биха Hep B, един шот при раждането, втори след месец. Сега на втория месец някаква комбинирана-Hib, Polio и DTaP. Отделно и дадоха за Ротавирус за пиене един шот, тази беше пожелание. Добре ги понесе ваксините, за щастие. Наддала е около 950 гр и 2 см е пораснала за месец- само на кърма, и продължаваме за сега така.
AugustMama аз на втория месец след раждането имах цикъл, макар че кърмя активно. Незнам какво беше това. С ММ си се пазим добре, даже и противозачатъчни таблетки ми изписаха за кърначки, но още не съм ги започнала, защото така или иначе не са 100% сигурни като другите, и затова не искам да си обременявам кърмата с химия.
При мен денят едва започва,а на вас слънчев и усмихнат следобед и лека и спокойна вечер от мен!!!

ту при едното, ту при другото тичам...стоят в различни стаи, за да не разболеем малката, ама аз съм въртележка. Много е трудно, вече ми омръзна с тия градини, постоянно има болни деца и нашта едно да е болно и тя лепва вируса.... вече ми идва да я спра окончателно, че с това бебе и болно дете екшъна е пълен
и то въпросният ми го подариха на един семинар и е само мостра. Аз също не давам вече вода, макар, че беба пие и АМ. В кърмата си има достатъчно вода. Нали знаеш, че първите 10-15 мл. от кърмата са по- воднисти, точно за да утоляват жаждата на бебето и че ако бебето суче само 5 мин. значи е било жадно, а не гладно. Няколко пъти давах, но тя самата не иска да пие и затова не я насилвам. Следя само за това да има достатъчно напишкани памперси, за да няма признаци на обезводняване.
. Беба вече спи по няколко пъти през деня за кратко, но нощните кърмения направо ме съсипват. В последните няколко дни ставах да я кърмя по три-четири пъти през нощта и през деня едва изкарвам и само отлагам във времето дейностите като:
и все ми се трупат. Дали като порасне малко ще намалеят храненията като брой и ще се кърми по- бързо?!

Аз хич недолюбвам градините 

, но ако яде последно в 9-10 в три сме гладни като вълк.