АВГУСТ мина и замина, събра се нашата дружина (1)

• 76 591
  • 605
  •   1
Отговори
# 210
здр момичета  red_violet аз си мислех че само моя син яде макс за 15 мин 20 ни е рекорд и все си мисля че остава гладен но почва да плаче ако го насилвам повече и ние сме на кърма само и се храним на 4 часа вечер ми прави по големи паузи по 6 7 8 часа различно а относно мойте кг след раждането свалих само 5кг а сега пък съм качила мислех че ще отслабна от кърменето взех че натдадох как ше ги свалям нз  Blush Embarassed

# 211
Привет и от мен,  Simple Smile
Злати- аз нощното кърмене не искам да го спирам, че само то ми поддържа лактацията. С помпата не е същото като стимулация. Иначе малката си направи сама неин си режим, заспива към 20- 21, 00ч. и след това се кърмим в полузаспало състояние към 02, 00ч., после в 04, 30ч., а в 06, 30ч. вече се е ококорила и чака да я взема от кошарата. Аз, обаче си позволявам да се излежавам и тя си се забавлява към 1- 2 часа сама с дрънкулките или въртележката над кошарата, докато стана. През деня храненето е много начесто и по малко, но ние сме на смесено хранене. Изхвърлям много АМ, защото винаги изяжда различни количества.В последните два- три дни, не знам дали е кърмаческа стачка или решава да се отбие, но през деня не иска гърда и докато не и дадем шишето е страшен рев. А аз не мога да я слушам да плаче, много ми е мъчно и бързо се огъвам. Добре, че поне през нощта се кърмим все още.

Напоследък съм станала малко хипохондрик що се отнася до беба. Имам една позната, чието дете е с много проблеми поради неоткриването им навреме и сега се вглеждам за всяко едно нещо. ММ само ме критикува, че все си намирам за какво да се притеснявам, дори и да няма защо. ooooh! Та, забелязах, че ушичките на беба започнаха да щръкват и лесно се прегъват, когато я гушкам и се налага да и ги оправям. Най- вероятно в резултат на един съвет от баба ми, когато я къпем, да и прегъвам ушенцата, за да не влиза в тях вода. Голяяяяма грешка, момичета, никога не го правете. За пореден път се убеждавам, че роднините ми: майка, сестра, баба, ми дават все погрешни съвети от типа на "бабини деветини и суеверия", като освен това: да слагам сол във водата за къпане, мазането с мас и риванол профилактично, даването на биберон още в началото, че кърмата ми била водниста- та да я изследват в лаборатория Joy, да давам вода на кърмачето и мнг. други. Как са си гледали децата, не знам. Добре, че днес има чичко Гугъл и човек може да се информира. Вече за нищо не ги слушам.

# 212

[/quote]
Към мамите, които кърмят - колко време сучат бебоците ви, за да се нахранят? Ние сме бая ми се струва, около 40 мин на гърда  newsm78 естествено придружено със спане и бълнувания  Wink и в крайна сметка след малко пак сме гладни....
Мойта беба суче м/у 10-15 мин. Когато е гладна(първото хранене сутрин) яде много бързо, задавя се, ядосва се, после идва хълцането, пак рев и така, но общо се събират 15 мин сучене. Понякога, само 5 мин, както казва Газелка, може би за утоляване на жаждата. Няма как да се изчисляват мл като сучат, но критерият, че всичко е наред е растежът им в норма. Ние сме пораснали малко под кг за месец-около 960 гр. и педи каза че е добре. Но във ФБ имаше една мама, на която бебчето беше пораснало около 1200 гр. ако не се лъжа и и са казали, че едва ли не гладувало, което за мен е абсурдно, да го каже някой лекар при такъв идеален показател. Но явно зависи и от доктора.
Газелка, и аз се притеснявах да правим такава пауза през нощта именно заради лактацията. Но явно тя се регулира според нуждите на бебето. Прави го както ти го усещаш най-правилно, при всеки е различно. Пий чайчета, на мен ми помагат, до половин час след една чаша съм готова с порциятя Simple Smile. И вода, много вода.
За съветите, аз получавам адекватни такива само от сестра ми, която има две деца, малката ми племенница е на 2 годинки, и тя ми е пример за отлична майка. Подсъзнателно или не, аз правя същите неща, но всяко бебче си е различно. А що се отнася до баби, майки и т.н те само може да те ядосат с някоя небивалица, като солта и маста  #Crazy . А за водата - аз вече им казвам, че пие да са доволни, че ми писна да ме питат. Вчера ни бяха на гости свекитата, и и дават вода "била жадна, затова мрънкала", и тя плюе, та плюе и казват " ами тя неиска" а, Добър ден  Joy

# 213
  • Sofia
Кърмене - Моят шишко хапва по 5 пъти на денонощие (в 20ч, 6-7 часа, около 10,30, 13,30 и 16,30). Вече започна да яде по 20 мин (аз давам и двете гърди), няма проблем с количествата. Те стават по-силни, дърпат по-силно, каналите са разработени и тече по-лесно, и времето не е показател за количеството. Понякога задремва, ако не се събуди до 5 мин аз го будя, че имам и батко наоколо  Laughing

Кг - през бременностите нямах проблеми с кг, но качвам докато кърмя  Sad

Съвети - нито искам съвети, нито слушам каквото и да е от по-възрастното поколение. Даже наопаки бих правила за по-сигурно... Свеки виждаме рядко и горе долу се контролира. Майка ми също я отрязах още с баткото.  Mr. Green

# 214
  • Варна
Тай,ядем по 150 мл. на Ганчев с пробиотик.Но скоро мисля да я мъча да яде по 180 мл.Добре наддава.

# 215
  • София
Мацки, миналата година августинки 2014 ни направиха тема в Отчетния Бременност с термин месец... Та в този ред на мисли, направих тема за бъдещите августинки 2016, да минем да ги поздравим и да им пожелаем успех!

# 216
  • Варна
Ехаааа,кога мина това време,мъчно ми стана.Сякаш вчера се записахме и ние.

# 217
Да и аз си спомням с какъв трепет се записах и четях всичко. Ние с Мирослава сме супер. На 17 правим 3 месеца, а всякаш вчера я родих. Изкарах ме мн леко коликите, без никакви капки. Ваксините също. Изцяло на кърма е и наддава доста добре на 27 беше 62 см и 5,100 кг.
Аз се разкъсвам между лекции, дом, мъж, дете и ми е мн напрегнато, но мм ми помага мн. Когато ходя на лекции той си я храни, преоблича, вече и памперси сменя, мн съм горда с него. Не ми остава мн време да пиша тук и ме е страх, че ще се забравим. Честно да си призная мн ми липсват цигарите. Мн хаотичино пиша. Чао и целувки

# 218
Мисля да започна да й давам сокчетс, прясно изцедени от ябълка и/ или морков. А пък живи и здрави след 4 месец и пюретатс ще почнем.

# 219
Здравейте мами!!!
Благородно завиждам на кърмещите! Ние сме изцяло на АМ вече месец ,та и повече сигурно. Младежа си расте иначе Simple Smile 64 см.-5,900 кг.вече започнахме третия месец стремглаво! Simple Smile
При мен проблема е с броя хранения. Ноо някак ми е мъчно,а и изпитвам вина ,че не се справих с кърменето и такаа. Като е гладен - храня го! Имаме 7-8 хранения в денонощие! Но има надежда  от 2-3 дена прави по- големи паузи от 3ч.30 мин. ,дори и 4 ч. Има ли други като мен Simple Smile ???!  Blush
Ааа и да попитам за Туята,как и по колко давате преди и/или след ваксина !!! Благодаря ви предварително момичета! Хубав,а то се вижда и слънчев ден ви пожелавам !!!  Wink  baby_neutral

# 220
  • Варна
Гръмотрън,и ние вече сме изцяло на АМ от близо месец.Ние хапваме на 4 часа.

# 221
  • София
Ааа и да попитам за Туята,как и по колко давате преди и/или след ваксина !!! Благодаря ви предварително момичета! Хубав,а то се вижда и слънчев ден ви пожелавам !!!  Wink  baby_neutral

Аз давам туя - 5 гранулки разтворени в малко водичка вечерта преди ваксината. 5 гранулки на следващата вечер т.е. в деня на ваксината и след това още веднъж, ако я усетя неспокойна или вдига температура. На 1-те ваксини не се наложи 3-я прием - дано и занапред е така!

Моята яде така често - 6-7 хранения на денонощие, но тя е само на кърма и може да не й стига  Rolling Eyes  Аз съм упорита обаче и не давам ам. На 30.11 сме на консултация и ваксини и ще видя дали наддава. На мен ми се струва, че расте, но кантара ще си каже тежката дума тогава  Laughing 

Как ни оредяха редиците като родихме... Предполагам повечето пишат във фейсбук, но на мен тук си ми харесва повече. Някак си по-подредено ми е  Blush 

Хайде мами - пореден топъл и слънчев ден! Насладете му се с бебоците   Hug

# 222
  • София
wave, във фейсбук основното предимство е, че е по-лесно за коментиране от телефон (че нали голяма част от нас не могат да се доберат до компютър), а и дискусиите се случват по теми. Не на последно място - получаваш много мнения за кратко време Simple Smile

# 223
Привет!
Наистина, кога се вълнувахме за положителния тест за бременност, а сега....вече с бебчета, недоспали, уморени, ноооо - щастливи!

Моята също честичко яде, хич не е по 4-5 пъти, а по 7 хранения. Баща й и вика "леля сланинка", че ги е навързала едни кървавички.... вече взех да й прилагам нощна диета  Mr. Green която се състои в следното: нали не й стига само кърмата, вече вечер не я дохранвам с АМ, а колкото й стига, като заспи на 10 минута вече не й предлагам втора гърда, нито я будя - малко да свивква  Laughing

Наденце - липсваш ми  Heart Eyes

# 224
Аз да се оплача , моят хубавец вчера го оставих, за да отида до работа за малко и му бях приготвила изцедена кърма за да го нахранят . Така беше хранен поне 2-3  пъти от шише  , преди около месец, Вчера обаче абослютно отказал шишето , като надул гайдата , счупих си краката от бързане да се прибера да го нахраня . Беше подлудил майка ми , а мен ме хвана страх ако ми спре рязко кърмата какво ще правим , абсолютно отказва дори да приеме биберона  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт