Нашите кухни - 61

• 107 089
  • 742
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте ,имам един такъв проблем newsm78 .Купих си фурна за вграждане ,модел  AEG KM4400001M но нямам упътване как работи, ако  някой знае МОЛЯ  Rolling Eyes да ми помогне с информация.

# 16
  • Под Сините камъни
Здравейте ,имам един такъв проблем newsm78 .Купих си фурна за вграждане ,модел  AEG KM4400001M но нямам упътване как работи, ако  някой знае МОЛЯ  Rolling Eyes да ми помогне с информация.

поискай си от магазина,или потърси в нета.При мен се случи на пералнята.И тя е АЕГ и нямах превод на български,поисках си от магазина и ми дадоха  Peace

# 17
  • София
И аз да изкажа мнение за подови настилки във всекидневните заедно с кухненски бокс.И ние искаме настилката да е еднаква навсякъде.Спряхме се на варианта под шкафовете да има плочки 50/50,другото да е ламинат от висок клас .
Според мен за следи от изпуснат предмет няма значение настилката,а какъв е самият предмет.В кухнята имам "белег" върху плочките от изпуснатата чиния на микровълнова.

# 18
  • Sofia
Няма проблем с паркет или ламинат - въпросът е в поддръжката.

Много добре се получава с корков паркет, който е по-мек някак си, по-еластичен, освен това е със структура, която, дори и при нараняване, не се компрометира в дълбочина.

# 19
  • На брега
И пред мен стои въпроса за настилката в дневната, в която е и кухнята. Но и аз не искам плочки, вероятно ще сложим навсякъде ламинат, пък дано да няма проблеми.
До никъде не съм с планирането на кухнята, а мъжът ми се кани да се нанасяме тази зима. Хич не виждам как ще успеем със всичко до зимата  ooooh!

Нанасяйте се и ще планирате и решавате в движение. И аз съм в кухня "времянка". Най-удобно е да влезеш на готово и да започнеш да ползваш, но има предимство и да имаш възможност да разместваш и променяш преди окончателното разпределение.
Благодаря за новата тема!

Asuka, и аз аз търся подходяща силиконова подложка за протекция на паркета пред входната врата. Търся някакво прозрачна, непързаляща се пътечка, която да мога да използвам в дъждовните дни и да махам, когато е сухо. Още не съм гледала офис постелките в Икеа, но на мен ми трябва по-дълга. Входната ми врата е точно, като на снимката на темата. Влиза се отвън направо вътре.

Сетих се, че такъв прозрачен, плътен силикон съм виждала на ветроупорните завеси и завесите за хладилни камери. Планирам да проуча по- подробно дали такова решение няма да ми свърши работа.

Изобщо нямам представа за какъв силикон говориш  Grinning Но ще чакам да споделиш какво си проучила, идеята ти е интересна.
Постелката което  бях пуснала като линк е с размери 120х100см.

А дали има начин за преход между плочки и ламинат без лайсна? Вижте какво намерих, за жалост е само снимка, няма технически обяснения:

http://be-kr.eu/gallery/photos/image27.jpg

Това ми прилича на гранитогрес имитираш дърво. Наскоро една дама от интериорната тема си прави кухнята без преходна лайсна. Възможно е.

ПВЦ завеси ги водят ги водят... Аз казах и мислех, че са силиконови. Става въпрос за нещо такова, достатъчно плътно за да не се набира и прозрачно за да не ми става шарения. Пак казвам, че на мен ми трябва само за мокрите дни, защото от двора се влиза с мокрите и кални обувки направо в стаята върху паркета. Възможно е и да ми свърши работа ширина 120 см. Ще премеря какъв приблизително е отстъпа напред и настрани, като влезеш да можеш да се обърнеш и затвориш спокойно след себе си, без да се налага да се дупиш и събуваш на прага, при отворена врата.
Изискването ми е да не е по-дебело от 4 мм, защото дяма да може да се отваря вратата.

Мумбас, не знам дали се мърля. Предполагам, че да, но на мен ми трябва точно за това. То да се мърля в дъжда (като протекторна стелка), а не паркета. Няма да го държа посред стаята постоянно, а само при нужда. Притеснението ми е дали няма да се пързаля.

# 20

А дали има начин за преход между плочки и ламинат без лайсна? Вижте какво намерих, за жалост е само снимка, няма технически обяснения:

http://be-kr.eu/gallery/photos/image27.jpg

Естествено че може. У дома имаме преход мозайка/дюшеме/плочки без милиметър разлика в нивата. Е, правено е преди 50-60 години... А плочките в банята бяха без фуга поставени, нямаха една пукнатина, перфектни, жалко, че ги сменихме и сега, въпреки че самите плочки са много красиви, са поставени криво и грозно. От най-добрите майстори, уж.

# 21
  • На брега
Важно е уточнението, че е правено преди 50-60 години! Тогавашните майстори не просто са изпълнявали една поръчка за да вземат едни пари, а са си залагали честта името Peace. И при нас има криви стени, подове и тавани. В стара къща - няма как.  А сегашните материали дори не ги коментирам.

# 22
  • Русе
NovaTema, не те съветвам да слагаш такова нещо на пода. Направили сме си с такива завеси барбекюто на двора. З там -ок, за под - твърдо не, ще се пързаля, ще седи на локви, постоянно трябва да го миеш, попиваш, все едно дебел найлон. Ние сме си сложили и на двете врати от тези памучните килимчета. На входна врата е по-голямо, дебело и дълго, а в хола на голямата врата към двора малко 50/80 мах. Пера ги в пералнята много често и нямам никакъв проблем. Освен това е много по-красиво от тези найлони.

Май Паркети Миланов могат да изпипат такъв преход като хората, може там да се провери.

# 23
  • На брега
Мерси, Meggysan.  Определено не ми се иска да стои, като найлон, затова си мислих, че тези за хладилните камери са дебели и плътни като силикон, а не като шапроните по заведенията, но не съм имала възможността да видя и пипна такива... Точно това малко разстояние под вратата и кривият под ме спират да сложа пътечка или стелка/стъпка. Снимала съм с лист шперплат 4мм на пода и се вижда, че почти опира вратата. Пробвах с няколко мои налични стъпки и пътеки, но явно са дебели/меки и вратата ги набира при отварянето. Ще търся някакво решение.

# 24
  • Русе
Хм, нещо по-тънко тогава, но наистина какво. Тип мокетено тънко няма ли да стане, ама пък не можеш да го переш май в пералнята? http://kilimi.bg/product_pics/big/IMG_1932.jpg1.jpg - от този тип има доста тънки, нашите и двете са по-дебели, но лошото е, че няма как да го пробваш. Другият вариант е балатум, има такива като паркета като шарка, да не кажа съвсем същото. Ама пак малко грозничко на фона на твоето хубаво жилище.

# 25
Здравейте момичета!
Става въпрос за една къща на село, на която направихме козметичен ремонт на кухнята - стени, таван, ламинат и т.н. Пренесох старото си кухненско обзавеждане и ел.уреди  и се получи много хубаво. Дразнят ме обаче плочките на стените - едновремешните бели плочки, при това поставени шахматно и недостатъчно прецизно. Нямам нито време, нито желание да се занимавам с майстори и се чудя, дали бих могла да сложа върху тях от ПВЦ плоскостите за баня. Кухнята няма да се използва кой знае колко активно. Ще се радвам на идеи от ваша страна. Извинявам се, ако вече е коментирано в темите, но нямах време да изчета всичко.

# 26
  • Раковски
Може, но дали ще ви хареса, а и смятам, че ще е по трудно за поддръжка. Гърба може да се направи и от пдч с някакъв цвят.

# 27
  • Sofia
Не съм сигурна дали въпросът ми е за тук, но скоро ни предстои цялостно обзавеждане. Тъй като кухнята ни е заедно с хола ( то май вече всичко е така), ми се иска да направим проект за двете заедно и тогава да пристъпим към изпълнението..Знаете ли към кого или към коя фирма да се насоча?

# 28
  • Раковски
 Вариантите са два, търсите дизайнери за изработване на проекта и в последствие те ви наемат хора да направят обзавеждането (тук може и да си платите проекта и да си намерите изпълнител) или се обръщате към някой който се занимава с мебели и с общи усилия решавате какво може да се направи. Дизайнерите имат добри идеи, но пък струват повече.

# 29
Може, но дали ще ви хареса, а и смятам, че ще е по трудно за поддръжка. Гърба може да се направи и от пдч с някакъв цвят.
ПДЧ наистина е най-добрият вариант, но проблемът е, че кухненското обзавеждане беше правено по поръчка - изцяло масив, включително и плотовете на долните шкафчета и мивката. Разглеждах ПДЧ гърбовете, но в цветово отношение всичко ще стои като че ли "съшито с бели конци". От плоскостите за баня има едни, които са почти същите като ламината - много светъл крем и визуално ще стои чудесно. Не са гланцирани и поне от далече не приличат на пластмаса. Трябва ми нещо светло и максимално изчистено, защото обзавеждането е много хубаво и запазено и искам то да "тежи". Аз, обаче също се притеснявам за поддръжката и най- вече от това да не се изкривят и провиснат.

Общи условия

Активация на акаунт