Нашите кухни - 61

• 105 979
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
  • Раковски
Ако говирим за едни и същи неща то тези плоскости за баня като се наредят остава една фуга между детайлите и зад котлона пък както казвате може да не издържи на топлината. Не знам и дали ви се занимава с плочки.

# 31
Ако говирим за едни и същи неща то тези плоскости за баня като се наредят остава една фуга между детайлите и зад котлона пък както казвате може да не издържи на топлината. Не знам и дали ви се занимава с плочки.
За топлината изобщо не се бях сетила. Embarassed Благодаря! Значи, вариантът с плоскостите отпада. С плочки ми се занимава, но не и с майстори, че и покрай ремонта в къщи ми дойдоха в повече. Май ще оставя нещата така до пролетта, пък тогава ще му мисля.

# 32
Здравейте, имам задачата да избера абсорбатор за кухня почти 9 кв.м. Спряла съм се на Teka и Candi.

Скрит текст:

Какъв да си избера? Приемам съвети.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 18:46 от Black Scorpio

# 33
  • Раковски
Теката по данни е малко по-мощно и по-шумно. Според мен ако гледате мощността ще изберете теката, другия избор е по красота, само ще кажа, че стъклото е по трудоемко за поддръжка.

# 34
Теката по данни е малко по-мощно и по-шумно. Според мен ако гледате мощността ще изберете теката, другия избор е по красота, само ще кажа, че стъклото е по трудоемко за поддръжка.
Благодаря ти,  shadowman, аз докато натаманя линковете и ти си отговорил. Четох по форумите, че инокса също не е лесен за поддръжка. Драска се и личат прах и пръстчета. Проблемът е, че 90 см се предлагат по-малко. Няма голям избор и сега цикля какъв да е. Благодаря!  bouquet

# 35
  • Раковски
Иноксовия само ще го пипаш по копчетата и чат-пат ще го забърсваш от прахта,има препарати за инокс. При другия по стъклото се вижда много прахта и по-често ще го почистваш.

# 36
Благодаря и се спирам на Teka абсорбатор.   bouquet

# 37
Иноксовия само ще го пипаш по копчетата и чат-пат ще го забърсваш от прахта,има препарати за инокс. При другия по стъклото се вижда много прахта и по-често ще го почистваш.
Точно така е. Моят е със стъкло и за съжаление се налага да го чистя след всяко готвене. Дори и да не готвя, на следващия ден се забелязва прах, която много дразни и съответно пак го чистя

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 20:45 от ellisa.s

# 38
Благодаря, ellisa.s, навихте ме за инокса.  bouquet

# 39
shadowman, извинявам се, че пак ще питам, но то като си наумя нещо и нямам мира. За къртене на старите плочки и дума не може да става, но при поставяне на плочка върху плочка с колко сантиметра горе-долу излиза навътре стената? / дано се изразих правилно / Външната част на долното шкафче е на около 5-6 см. от дограмата на прозореца и се страхувам да не я застъпи, защото ще е грозно

# 40
  • Раковски
Ако съм те разбрал правилно би трябвало да излезне една дебелина на новата плочка + лепилото с което ще се лепи а то зависи от това дали е крива стената.

# 41
 Едва ли е от най- правите стената, но сигурно ще се включа в 5-те сантиметра.Сърдечно ти благодаря за съветите, защото бях решила тази седмица да купувам плоскости. Сега ще търся плочки.
Хубава вечер!

# 42
Elisa, защо не пробваш със самозалепващо се фолио. Има немски фолиа с десен на малки плочици като мозайка - много са издръжливи и лесно се почистват. В крайна сметки някои кухненски вратички се прават с фолио , така че е надеждно. Освен това е чисто, бързо и евтино.

# 43
  • Раковски
За да се залепи фолиото основата трябва да е идеално гладка, при залепването на фолиото всяка една неравност, грапавина ще изпъкнат и няма да изглежда добре.

# 44
  • Варна
Elisa, защо не пробваш със самозалепващо се фолио. Има немски фолиа с десен на малки плочици като мозайка - много са издръжливи и лесно се почистват. В крайна сметки някои кухненски вратички се прават с фолио , така че е надеждно. Освен това е чисто, бързо и евтино.
+1
Фаянсовите плочки са добра основа за РVС фолио.

Общи условия

Активация на акаунт