Нашите кухни - 61

• 105 974
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
Шедоумен, това е така, ако използуващ дюс цвят фолио, всяка вдлъбнатина си личи. Но ако фолито ти е фигурално - аз говоря за фолия които са каре или като малките стъклени мозайки . Става чудесно - имам опит и с шкафове и с плочки в кухнята, които бяха релефни и ги покрих с фолио. Ами издържа 10 години.

# 46
  • Sofia
Има и вариант фолиото да се опъне върху фазер (от гладката страна) или тънък шперплат, който после с четири винта да се закрепи върху плочките. И малко да кривне по стената, няма да се забелязва така, както ако лепиш направо върху плочките.

# 47
Tari това е супер идея! Така може човек периодично да си подновява гърба на кухнята даже за разнообразие. Браво, много ми хареса Simple Smile  bouquet

# 48
  • вятърничава
Има и стикери за плочки,които може да са временен вариант и да ги махнеш,ако не ти допаднат.

Аз съм с иноксов абсорбатор Elica, маца се при всеки допир,пръсти,пръски,драска се .Точно заради почистването се отказах от тези със стъкло,но и двата вида искат шетане.Май най-удачно е да се избере вграден,но пуста хубост ooooh!

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 16:29 от bb6

# 49
Благодаря ви за идеите!
Вариантът с фолиото и аз го обмислях. Макар и стари, плочките са много запазени - нямат замърсявания, пукнатини и нащърбени ръбчета, гланцът им е хубав и фолиото ще се залепи добре. Проблемът им е в нареждането. Не знам дали се води шахматно или диагонално, но всяка горна плочка застъпва по две от долните плочки. Освен това има разминаване в сантиметрите - уж плочката е сложена точно по средата на двете долните, но захваща 7 см. от едната плочка и 8 см. от другата. Това изкривява всичко нататък. /С това обяснение май по-скоро ви обърках/. Ако опъна фолиото без да го режа, фугите ще личат със сигурност. Ако изрежа малки квадратчета за всяка плочка, не знам дали няма да се получи сериозно разминаване във фигурите. Може да купя един метър фолио за проба и ако се получи, ще продължа, ако не, ... Вината си е моя, защото не помислих за това преди да направя пода и стените. Но на празна стая като че ли не изглеждаха толкова зле. почистих ги хубаво и реших, че ще се получи, защото и ел. уредите са бели, но уви! Нищо, полезен опит! Ще обмисля и варианта с фазера, но той как се монтира върху стената? И още нещо - фолиото не променя ли цвета си от светлината и почистването?

# 50
Елиса ето ти линк към тип фолио за каквото говоря. Въпрос на избор е да се разтърсиш из интернет. Ако е качествено принтирано и с циф да го миеш няма проблем. Не избелява. Трябва да е по-плътно на пиапне. Шкафовете в дома, който временно обитавам както и плота  е покрито с такова  фолио и за 15 години не е мръднало.

# 51
# 52
# 53
Здравейте,
Някой виждал ли е такъв механизъм за прахосмукачка и др.аксесоари?
Ако знаете друг освен Икейския, ще съм благодарна да споделите модел и цена   Hug

http://www.ikea.com/gb/en/images/products/utrusta-cleaning-inter … 1_PE324072_S4.JPG

# 54
Колко см стандартно са вратичките на долните шкафове? 60см много ли е за една вратичка? И още нещо - шкафчетата на горният ред трябва ли да съвпадат с тези на долния? Хванах се да си направя някакъв проект, да видим какво ще излезе накрая  Laughing

# 55
Ами ако искаш механизми да имаш вратичка (бленда) за бутилиерник почва от 150мм, чекмеджетата от 400 мм, а ако няма да правиш чекмеджета можеш да разделиш на 2 по 300 мм вратички за шкаф 600 мм. За вградени уреди се слага 1 врата 450 мм и 600 мм. Според механизмите и уредите (ако ще вграждаш) измисли и размерите им.
По принцип се гледа да са симетрични горните и долните шкафове, но аз имам по проект за стена 1800мм 2 шкафа по 800 мм с полици 200мм между тях....

# 56
  • Раковски
Размера на шкафовете зависи от размера на кухнята и уредите, тоест каквото остане (фурна 60см, съдомиялна 45/60см), но повече от 60 см не е препоръчително (не че не става). Ако държите на симетрията горните и долните трябва да си съвпадат.

# 57
Благодаря за бързите отговори   bouquet
Няма да имам бутилиера. Чекмеджетата ги смятам по 60см. Удачно ли е една вратичка на долен ред шкафове да е 60см.? На горен ред ще имам вратички по 30, 40 и 45см. Подходящ размер ли са?
Само да го начертая в малко по-прилежен вид и може да го кача за мнения и коментари.

Ето и чертежа, моля да споделите мненията и препоръките си:

Скрит текст:

Искаше ми се нещо по-раздвижено в горния ред да има, но не мога да го измисля....

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 16:06 от dion

# 58
  • На брега
Ами ако искаш механизми да имаш вратичка (бленда) за бутилиерник почва от 150мм.....

150mm е минималната ширина на шкафа за за подобен тип механизъм? Така ли да го разбирам? Мисля, че съм срещала по-тесни механизми, нещо от сорта на 9,5-11см, но не съм сигурна.
Колко см е най-тесният шкаф в, който да събера някакъв практичен механизъм, ако ми остава малко разстояние между фурната и стената?

# 59
Ширината на моя бутиларник е 10см, с механизма е 11см. Предполагам, че вътрешният просвет на шкафа трябва да е поне 12 см.

Общи условия

Активация на акаунт