Нашите кухни - 61

• 105 963
  • 742
  •   2
Отговори
# 60
  • Раковски
Бутилиерите започват от 150мм въбшен размер, после има 200 мм, 300 мм, 400 ... от външния размер махате 36мм и се получава светлия отвор. Механизма  сразмер 150мм е за 4 бутилки, в 300мм може 8 броя бутилки а в другите има различни конфугурации, 200мм е най-калпавия размер.

# 61
  • Раковски
Благодаря за бързите отговори   bouquet
Няма да имам бутилиера. Чекмеджетата ги смятам по 60см. Удачно ли е една вратичка на долен ред шкафове да е 60см.? На горен ред ще имам вратички по 30, 40 и 45см. Подходящ размер ли са?
Само да го начертая в малко по-прилежен вид и може да го кача за мнения и коментари.

Ето и чертежа, моля да споделите мненията и препоръките си:

Скрит текст:

Искаше ми се нещо по-раздвижено в горния ред да има, но не мога да го измисля....

Чекмеджетата може да ги направиш по-широки (80/90см), над тях може да има авентус  ХФ (зависи и колко ще е цената на кухнята). Това в края судомиялна или пералня е?

# 62
  • На брега
Бутилиерите започват от 150мм въбшен размер, после има 200 мм, 300 мм, 400 ... от външния размер махате 36мм и се получава светлия отвор. Механизма  сразмер 150мм е за 4 бутилки, в 300мм може 8 броя бутилки а в другите има различни конфугурации, 200мм е най-калпавия размер.

Шадоу, благодаря! 114мм трябва да е светлия отвор на шкафа за да може да се събере механизма вътре ли? Най-малкият размер на плъзгащите се механизми ме интересува. По-скоро за оползотворяване на пространството между фурната и стената.
Не си спомням дали сте коментирали за монтаж на фурна до стената. Трябва ли да се съобразя с някакво отстояние от стената? Все пак, като се отваря вратата ще излизат някакви пари върху стената...
Каква е разликата между страничното и долно водене на тези кошници?

# 63
  • Раковски
Долното водене е когато е по-широк механизма, главно 150 мм са със странично водене. Механизмите за този отвор (114) е около 105 мм (ориентировъчно).

От парата няма как да се избяга, но ако се притеснявате да не се повреди боята се прави един шкаф който може да е килер и да е с голяма кошница с рафтове и да се издърпва или да е само с рафтове.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 19:12 от shadowman

# 64
  • На брега
Благодаря, Шадоу!

# 65
Последният уред в дясно е съдомиялна. До нея шкафчето искам да е за кош за боклук. След това мивката и т.н.
Тези механизми не знам какви пари са, но като цяло нямам много възможност за скъпа кухня.

# 66
  • На брега
dion, точно такива са ми и личните наблюдения, а и впечатленията от темата за строителство. След ново строителство или сериозен ремонт, собствениците са толкова обезкървени финансово (буквално Mr. Green), че вместо да влязат и да се радват на новичко и гордо да канят гости, все трябва да правят някакви компромиси с интериора и обзавеждането. То може да излезе в пъти по-скъпо от строежа.
Шадоу и другите майстори да кажат дали е възможно да се монтират механизми по-късно.
Примерно, сега имаш шкаф със стандартни размери и обикновени рафтове с прости рафтоносачи (или чекмеджета с обикновени водачи) за да ти прибере посудата, но след година имаш възможност да си купиш хубави механизми. Възможно ли е да се вградят механизми при готов корпус на кухнята? Ясно е, че може да се наложи да се подменят чела на чекмеджета или някои вратички... Възможно ли е и вътрешно прекрояване на шкафове?
Stediq, благодаря и на теб!

# 67
  • Русе
На обикновените водачи сандъка на чекмеджетата е по-тесен, защото те се падат отстрани, а на плавното на Блум примерно се падат отдолу и така самите чекмеджета са една идея по-широки.
Иначе примерно миялна може да се монтира по-късно.

# 68
dion, ако ползваш активно кухнята не спестявай от механизми. Можеш да ползваш програмата на Икеа за визуализация на кухни, за да си представиш по-добре нещата или да си изтеглиш някоя друга подобна. Пак да кажа, че съм изключително доволна от мелачката за отпадъци. Боклукът ми намаля драстично и кошът не мирише на някаква си храна.

# 69
  • Sofia
Dion,
Можеш да сложиш коша и под мивката, така ще си освободиш шкафа до миялната.

Някои механизми могат да се монтират допълнително, но трябва да се имат предвид, за да не се налага прекрояване.
Ако предвиждате прекрояване на долни шкафове, трябва всеки един да е поотделно. Аз навремето ги бях комбинирала в моята кухня на обща основа, та когато след време реших да слагам миялна, преработихме половината кухня.

# 70
  • Раковски
Може да смени всичк в последствие ако се предвиди, но смятам, че няма да ви се занимава с това по-късно.

# 71
Накой може ли да ми каже къде в Бургас мога да си купя гранит за плот 3см тип НЮ Венешън Голд???????

# 72
Nova Tema, и моят опит е същия, за съжаление. Накрая вече се чудя от къде какво да спестя, защото ни чакат толкова много неща да правим още, а парите са на свършване.

Tari Tasartir, в шкафа под мивката ще има филтър за вода и едва ли ще остане място за коша за боклук. Мислех за такъв вид шкаф, който се отваря отгоре и напред /за съжаление не мога да си намеря снимката, за да покажа нагледно  ooooh! /
Иначе механизми ще има, може би тези по-стандартните, нямам ъглови шкафове или бутилиери. Тепърва предстои многото работа по избор на цветове и материали /сега сме на тема боядисване на стени и положението не е хич розово, май ще се пребоядисва половината къща  Tired Tired /

# 73
mumbus, понеже писа, че имаш опит със самозалепващото фолио върху плочки, искам да попитам как го постави - изрязва ли за всяка плочка по отделно или сложи парчето цяло?

# 74
Елиса, поставя се по същия начин както се поставя фолио върху мебели, стъкла етс. Приготвяш си малко разтвор вода с веро  и след като хубаво си изчистила плочките и минала с някакъв разтворител на мазнини и измисла след него с вода пръска с веро разтвора и с цялата ролка и платмасова шпатула или кърпа за изтласкване на въздуха го залепваш. С верото пръскаш по малко - то  ти дава възможност за по-лесна манипулация и корекция на фолиото. Никакво рязане на отделни плочки. За това ти казах за фолио с печат  тип стъклена мозайка - не се виждат фугите и лесно се напасва.

Общи условия

Активация на акаунт