Нашите кухни - 61

• 106 503
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
За техническия камък и това че е без косур не е вярно, при него се очукват ръбчетата ако не внимаваш, особено на вградена под плот мивка. При вадене на посуда от долните шкафове ако го чукнеш по-силно, също ще ти се нащърби плота. Очуква се при миене на по-големи тави и тенджери. Видях го на няколко места това и затова моята мивка е монтирана върху плота ми от технически камък.

Много полезна информация, на някой със сигурност ще му е от полза, защото не можеш да знаеш всичко предварително. Върху моят гранитен плот остават мокри петна от водата, който изсъхват за 3-4 мин. Предупредиха ме преди да го избера, но не мислех че чак толкова се забелязва. За сега това ми е неприятен момент, но мисля, че ще му свикна, като се има предвид по-голямото удобство в сравнение с термоплота, които имах преди. Ако някой с гранитен прот има същия проблем нека сподели дали има решение..

# 586
Здравейте! Отдавна не съм писала тук, но следя всичко, въпреки че кухнята ни е готова от месеци. Ние избрахме технически камък за плота и сме много доволни. Нооо бях запозната с всички кусури на камъка още в началото, минах един " курс " на обучение при моя мъж как се поддържа камъка и какво не трябва да слагам върху него..... и т.н. Simple Smile)))
Е, засега са минали само няколко месеца на експлоатация, ще видим как ще се задържи във времето Simple Smile

# 587
  • Бургас
Здравейте! Отдавна не съм писала тук, но следя всичко, въпреки че кухнята ни е готова от месеци. Ние избрахме технически камък за плота и сме много доволни. Нооо бях запозната с всички кусури на камъка още в началото, минах един " курс " на обучение при моя мъж как се поддържа камъка и какво не трябва да слагам върху него..... и т.н. Simple Smile)))
Е, засега са минали само няколко месеца на експлоатация, ще видим как ще се задържи във времето Simple Smile
Може ли да ни проведеш и на нас едно обучение  Grinning Искам да съм информирана преди да си дам парите.

# 588
Аз мога да добавя само още нещо, което да се вземе предвид при избора на технически камък. В момента кухнята ми е с много светъл, почти бял плот от технически камък, с мивка монтирана под плота. Нащърбвания около мивката има доста, но понеже е светъл цвят и то с някакви частици вътре(като напръскано) не си личи много, предполагам на тъмен плот ще личат повече. Недосатък обаче е, че на места пак около мивката ми се появиха петна - леко жълтеещи.. Така и не установих от какво точно. Иначе за 7 години нямам никакви други оплаквания.
 Сега на новата кухня определено мисля да монтираме мивката над плота, надявам се да е по-удобно и лесно за поддържане, защото сега ми се бутат във фугата разни гнусотии и много ме дразнят.

# 589
  • Раковски
Освен камъните (технически или натурален) има други материали от които може да се направи плот.

# 590
  • София
Много полезна информация, на някой със сигурност ще му е от полза, защото не можеш да знаеш всичко предварително. Върху моят гранитен плот остават мокри петна от водата, който изсъхват за 3-4 мин. Предупредиха ме преди да го избера, но не мислех че чак толкова се забелязва. За сега това ми е неприятен момент, но мисля, че ще му свикна, като се има предвид по-голямото удобство в сравнение с термоплота, които имах преди. Ако някой с гранитен прот има същия проблем нека сподели дали има решение..

А плотът импрегниран ли е? Аз съм с гранитен плот, който е импрегниран със специален препарат и няма проблеми с петна от вода. Освен това, ако видя, че е напръскано, избърсвам.

Последна редакция: ср, 02 дек 2015, 13:17 от Rozamunda

# 591
  • Русе
Браво, момичета, за хубавите кухни. За съжаление изтървах на Alokazia, дано я пусне пак за малко поне Simple Smile.

# 592
  • Бургас
Чудесни кухни, момичета!  Grinning

vanimama, Адри, вашите плотове какви са? Много ми харесаха и двата в комбинация с бяло.

# 593

А плотът импрегниран ли е? Аз съм с гранитен плот, който е импрегниран със специален препарат и няма проблеми с петна от вода. Освен това, ако видя, че е напръскано, избърсвам.

Ако може ми кажете точно с кой препарат сте импрегнирали? Вие сами ли импрегнирахте или викахте майстор?

# 594
  • Варна
Браво, момичета, за хубавите кухни. За съжаление изтървах на Alokazia, дано я пусне пак за малко поне Simple Smile.

Защо да си я изтървала, линка си е активен.  Confused

# 595
  • София
Здравейте, момичета чудесни кухни сте показали, надявам се скоро и аз да се похваля с нова кухня.
Купих тази мивка http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=108&pid=1515 , дали имате впечатления за качество и лесно ли се поддържа?

# 596
  • София
Ако може ми кажете точно с кой препарат сте импрегнирали? Вие сами ли импрегнирахте или викахте майстор?

Аз сама си го импрегнирам с този препарат, купен от фирмата от линка. Те всъщност ни правиха и плота. Препаратът струва около 30 лв., но стига за няколко пъти. Имам още от него и даже днес ще мажа пак. Правя го периодично на година и половина - две. Доста мирише, затова препоръчвам процедурата да се прави на отворени прозорци, изветрява бързо.

# 597
  • София
Чудесни кухни, момичета!  Grinning

vanimama, Адри, вашите плотове какви са? Много ми харесаха и двата в комбинация с бяло.

Моят е икейски дъб. И на мен много ми хареса комбинацията с бяло в магазина и затова преглътнах трудната поддръжка за сметка на красотата. Ще видя дали няма да съжалявам горко доста скоро  Laughing

# 598
  • Русе

Защо да си я изтървала, линка си е активен.  Confused

Ами сега видях, че паролата е отдолу  Embarassed

Страхотно е станало.

# 599
Моля за помощ в избора на идея за обзавеждане на това помещение
http://prikachi.com/images/505/8494505O.jpg
като това с Х е хладилника....бих желала да сложа кухненски ъгъл, маса и столове, но много ме затруднява избора на маса....остава много малко място дали да е кръгла или пръвоъгълна...стъклена или дървена....много харесвам тези с един крак, но са доста големи размери...всякакво мнение ще ми е от полза както и цветово решение.

Общи условия

Активация на акаунт