Нашите кухни - 61

• 106 455
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Ние имаме плот от масив и определено НЕ искам такъв плот в новата кухня. Много поддръжка иска, макар че ако се нарани или зацапа може просто да минете с една машина с шкурка и да намажете наново. Това им е единственото предимство в моите очи, но според мен не си заслужава, колкото и да е красиво. Мисля да минем на ламинат или друго лесно за поддръжка.

# 676
Отдавна не се смята цена на метрър.По горе Шадоу добре го е казал,иначе и мерцедеса и москвича са коли ,но цените са различни,всеки сам избира според нуждите и вузможностите на какво да се качи.А по нагоре прочетох че някой майстор казал ,че ролковите водачи биле надеждни ,глупости на големи търкальоци.Добре ,че не е казал ,че най надеждно е да няма чекмеджета и врати кухнята

# 677
  • Варна
Здравейте, предстои ми ремонт на кухнята, все още се лутам от къде да започна.
Към момента искам да ви попитам дали можете да определите от какъв материал са вратичките на мебелите на тази кухня. Снимката намерих в нета, това е:
Скрит текст:

# 678
  • Раковски
99% вратите са мдф с фолио, търсете ги в сайта модекс.

# 679
Към момента искам да ви попитам дали можете да определите от какъв материал са вратичките на мебелите на тази кухня. Снимката намерих в нета, това е:
Скрит текст:
Кухнята е на една от дамите дето пишат тук, ама коя беше не помня. Беше писала и кои са вратичките...

# 680
  • София
Момичета, имам питане към тези от вас, които ползват плот от масив. Понеже, видях, че в Икеа имат масивен плот на 90см  ширина сега обмисляме този вариант. Та може ли да ми дадете малко повече инфо относто поддръжката на такова чудо. Много грижи ли изисква? Колко често се лакира? Ако се надраска или нарани каква е продцедурата?

Когато избирахме плот за кухнята бяхме пред дилемата плот масив или термоплот с естествен фурнир от Икеа. Много изчетох в нета по въпроса и в крайна сметка избрахме второто, а за гръб избрахме дъб масив.
Научих, че масива в един момент неминуемо се измята, и ми се стори че ще се наложи по-внимателна и щадяща експлоатация, за това се разколебах. Фурнированият термоплот си дойде готов и омаслен за ползавне. Ако се надраска само се шкури и намаслява, но още не се е налагало да го правя.

# 681
  • Под Сините камъни
Скрит текст:
Кухнята е на една от дамите дето пишат тук, ама коя беше не помня. Беше писала и кои са вратичките...
Дали не беше на Комарче  newsm78

# 682
искам да ви попитам дали можете да определите от какъв материал са вратичките на мебелите на тази кухня.

Снимката е на Комарче, да. И тъй като съм имала кореспонденция с нея, до колкото си спомням, вратичките бяха на Модекс, седефеното бяло.
Исках да се включа и по въпроса на emka-dremka от предната страница - за котлони до страница - никакъв проблем нямам, такава ми е конфигурацията, че са точно до  шкафът-килер, но с уговорката, че има оставени едни 15-на сантиметра отстрани, в които се помещава бутилиерата. Никакви проблеми, удобно ми е  Wink. Ето за какво говоря:
Скрит текст:

# 683
  • София
Искам да си избера щори за кухнята и не знам какви точно.
Не искам алуминиеви. Това е сигурно.
Погледни тази тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=868210.0;topicrefid=4

# 684
Скрит текст:

В описанието на снимката на Комарче в албума на темата са описани материалите - вратички МДФ с фолио на Модекс (модел MD 2010), цвят слонова кост, корпус и плот ПДЧ тъмен дъб касъл от Хосе. Много хубава кухня Simple Smile

# 685
Здравейте
леко встрани от темата... Rolling Eyes
Искам да питам къде мога да намеря кухненски шкаф долен, за мивка, от стария тип...СКШ им казваха. И втора употреба да е, няма значение Confused

# 686
  • Сф
Виж в продавалник и олх

# 687
Меденка, благодаря ти. И аз ще почета още малко по темата, като цяло  масива много ми харесва, но май не е за нас.

# 688
ЩЕ ПОРЪЧВАМ КУХНЯ! Въпросите ми са:
5. Смислено ли да купувам шкаф/механизъм за бутилки с олио и оцет или не е особено практично решение и ненужна инвестиция(както ми втълпяват познати)?
Благодаря ви предварително за отговорите! bouquet

Малко със закъснение  с отговора, но от мен : не само аз, но и майсторите с които съм говорела вече са категорично против тези механизми. Уж са за бутилки,а не издържат  тежестта им и трудно се прибират. А и ако не са достатъчно много, а няколко, си танцуват в него като пияни.

Последна редакция: нд, 20 дек 2015, 15:00 от kriakla

# 689
ЩЕ ПОРЪЧВАМ КУХНЯ! Въпросите ми са:
5. Смислено ли да купувам шкаф/механизъм за бутилки с олио и оцет или не е особено практично решение и ненужна инвестиция(както ми втълпяват познати)?
Благодаря ви предварително за отговорите! bouquet

Малко със закъснение  с отговора, но от мен : не само аз, но и майсторите с които съм говорела вече са категорично против тези механизми. Уж са за бутилки,а не издържат  тежестта им и трудно се прибират. А и ако не са достатъчно много, а няколко, си танцуват в него като пияни.

При мен няма такова танцуване, има разделители и съвсем спокойно си подреждам там освен олиото, зехтина, оцет - 2 вида, соев сос и разни други. Изключително удобно ми е, защото в малко пространство подреждам много неща /там държа и подправките/. Като изтегля напред кошницата достъпа до всичко налично е много лесен.

Общи условия

Активация на акаунт