Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 57

• 50 928
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
А аз в четвъртък ще вися по столчетата и кафето!

Много се радвам, че Две в едно е вече в една много хубава тема.
 Heart Eyes

Ще те чакаме и теб! Hug

# 391
Дано, дано, мили момичета! Heart Eyes Hug bouquet

# 392
Здравейте момичета, нашия втори опит ще бъде следващия месец, но всеки ден влизам да прочета, да видя как сте и преживявам с вас всичко, и научавам по нещо ново. Стискам палци на всяка  Praynig
И нашият втори опит ще е началото на ноември  bouquet
Успех на всички Hug

# 393
Здравейте дами!
Днес дадох кръв за кариотип. Ще стартирам опит след като излезе резултата. По-всяка вероятност около 10 ноември.

# 394
Здравейте момичета, нашия втори опит ще бъде следващия месец, но всеки ден влизам да прочета, да видя как сте и преживявам с вас всичко, и научавам по нещо ново. Стискам палци на всяка  Praynig

Maginccee, какво стана с теб? Този ли цикъл ще правите ЕРА теста?
Да, най-вероятно към 10 ноември. Изобщо пълна мъгла ми е, но с рогата напред и ще видим какво ще стане, като начало се моля за повече фуликули този път или като предния, но да не са кухи  Praynig

# 395
Поли, много добре си направила, че си пуснала кариотип преди опита, и аз като теб направих.

# 396

Maginccee, какво стана с теб? Този ли цикъл ще правите ЕРА теста?
Да, най-вероятно към 10 ноември. Изобщо пълна мъгла ми е, но с рогата напред и ще видим какво ще стане, като начало се моля за повече фуликули този път или като предния, но да не са кухи  Praynig

Извинявай, но не съм разбрала - пак ли ще правите стимулация? Бях останала с впечатление, че ще правите ЕРА тест и след това ЗЕТ.

# 397
Поли, много добре си направила, че си пуснала кариотип преди опита, и аз като теб направих.

Надявам се да е така! Само не ми е ясно какви  проблеми могат да излязат от там и какви мерки могат да се вземат. До тук всяко едно изследване е имало смисъл за мен, защото съм знаела, че има отношение към репродукцията. Кариотипа обаче, сигурно има, но аз не мога да я съобразя. Никой нищо не ми обясни. Аз не очаквам нещо по-различно от 46 хх хромозоми. Нали сме жени ...

# 398
 Цитогенетичният или хромозомен анализ е изследване, което позволява откриване на определени хромозомни изменения, които могат да имат отношение към репродукцията на носителя им: възможност за постигане и нормално износване на бременност.

• Най-често такива отклонения в кариотипа представляват балансирани (от генетична гледна точка) хромозомни преустройства, които не се отразяват на развитието и външния вид на индивида, за това ги наричаме носителства. Такива са структурните хромозомни изменения – транслокации и инверсии.

Независимо от липсата на видим ефект, някои от тези изменения са свързани с рискове при индивида – носител за формиране на полови клетки (яйцеклетки или сперматозоиди) с хромозомни аномалии. Изходите могат да бъдат: невъзможност за оплождане от такива „дефектни гамети” или загиване на плода в различни срокове на бременноста (поради тежките несъвместими с живота генетични дефекти), или по-рядко износване на бременността и раждане на дете с малформации.

• Затова хромозомните аномалии се смятат за една от причините за репродуктивни проблеми (стерилитет или спонтанен аборт), с особено клинично значение. Причина, която макар и не толкова честа е свързана със сериозни последствия (рискове за повторяемост) за семейството.

# 399
При коя генетичка се консултира?
Предварително наистина няма какво да обсъждате, защото не е нужно и не е ясен резутлатът от изследването.

Бях при доц. Иванка Димова. Благодаря за инфото Герда! Настръхна ми косата. Дано всичко да е наред! И дано медицината да има адекватен отговор на тези проблеми и да може да ги преодолява, че иначе звучи много страшно.

# 400
Здравейте момичета,....да се включа и аз при вас.Предстои ми ин витро живот и здраве,за сега си чакам заповедта..Интересуват ме тези генетични и имунологични изследвания,ще съм благодарна на някоя от вас,която си ги е правила,да ми обясни-какво представляват,къде си ги е правила и приблизителната им стойност.Искам да си ги направя преди опита по собствено желание,тъй като съм имала две извънматочни бременности,все някъде се крие причината за тях.

Чета ви от скоро,надявам се тази борба,която сме започнали,да доведе до щастлив финал...и да прегърнем своите рожбички ylinfant

# 401
цвети, най-честата причина за извънматочни е трудна проходимост на тръбите, било поради нарушен фимбриален апарат, било поради нагънатост. става въпрос за чисто механичен проблем. кариотипът не би трябвало да има отношение.

# 402
zvezdi4ka14,така е,аз не се изразих както трябва.А и вече нямам тръби и затова ще правя и ин витро.Отделно имам и ендометриоза и ми се иска да си направя и тези изследвания,за да съм евентуално по-спокойна преди опита. Simple Smile

# 403
оки, но най-вероятно нямаш проблеми с кариотипа. при теб абортите са били по медицинско предписание, а не спонтанни. успех при всички случаи.

# 404
Цвети, защо не се консултираш с лекар по този въпрос?
Аз направих клетъчен имунитет, антифосфолипиди, генетична предразположеност към тромбофилии и кариотип. Всички ги пуснах в лабораторията на клиника Щерев и платих общо 611 лева.

Общи условия

Активация на акаунт