Съвет за име на момиченце....

• 22 006
  • 303
  •   1
Отговори
# 270
А аз съм гадничка Скорпионка по природа и си го мисля като вариант да са Йоана и Йоан. Ама само за това, де. Иначе съм мила и добра. Ама вие нещо спряхте с идеите. А февруари иде. Може ли пак да се активизираме, моля!!!!!
Ти да не би да имаш зъб на бившата, та искаш да си кръстиш детето със същото има като на братчето му?

Ами никой не пише, защото нали уж благодари за участието и мненията и се оттегли. Пък сега се завръщаш...

# 271
Защо не е хубаво,какво се случва? Или суеверия и бабини дивитини.

# 272
Това се прави от суеверие. Аз, не бих си кръстила детето на някой починал вече!
Янка как ти звучи?

# 273
Защо не е хубаво,какво се случва? Или суеверия и бабини дивитини.
Казват,че ще последва съдбата му...и за това не е хубаво...

# 274
  • София
Тя TODICHKA11 явно и е през .... как се казва първото му дете, обаче се чудя и  бащата на същото мнение ли е и там вече ми става невероятно това намерение...

# 275
  • UK
Абе на мен не ми се струва толкова зле. Ако всички са в добри отношения, което се случва, колкото и невероятно да звучи, даже е готино. Баткото сигурно всъщност би се кефил, че сестричката е кръстена на него.  Wink

# 276
  • София
Изобщо не става дума за отношения.
Като е готино твоите деца защо не са с едно и също име. Wink

# 277
Ма всички ще им последваме съдбата на починалите, все някога ще умрем. Как и кога вече е друг въпрос, и надали името има нещо общо с него  Laughing

# 278
Ма всички ще им последваме съдбата на починалите, все някога ще умрем. Как и кога вече е друг въпрос, и надали името има нещо общо с него  Laughing
Логиката е друга, то ясно,че всички ще умрем и тези на които сме кръстени ще умрат, но когато се кръсти на починал/без приживе да е виждал детето/ ти безпокоиш душата му и свързваш енергийно детето което си кръстил на него и един вид починалия го ,,тегли,, при себе си..

# 279
Ако този човек за теб е скъп, а си го загубил не виждам причина да не го кръстим на него. Това е личен избор, но да мислиш,че детето ти ще последва съдбата му е меко казано егати глупостта.

# 280
  • UK
Изобщо не става дума за отношения.
Като е готино твоите деца защо не са с едно и също име. Wink
Е хаха, не Simple Smile
Все пак тези две деца не са от една майка, живеят в различни жилища, поне няма да става такова объркване. Не бих си кръстила децата с едно и също име по една причина - има  много хубави имена, за които ме е яд, че няма да имам достатъчно деца да кръстя с тях, та колкото мога поне. Иначе и Борис и Боряна много ми харесват. Simple Smile

Имам точно такива примери наистина сред по-възрастното поколение, два даже и това никога не е било проблем в семействата им. Свекърва ми е Гюргя (Гергана по македонски), има двама братя, единият от които е Георги, двамата са кръстени на двама различни дядовци Георги, за всеки да има по един. Тогава не е било отбий номер като сега, а децата наистина са кръщавани на хора, а не на имена.
Моят дядо се казва Митко, имаше по-голям брат Димитър. Двамата са от една майка, различни бащи, първият мъж умира и тя се жени за прадядо ми и ражда втори син, кръстени са и двамата на необщите дядовци, бащи на бащите им. Така, че наистина не е такава драма и го има в реалността.

Бих кръстила на починал човек, ако съм го обичала и смятам, ще е един прекрасен помен. Имам и друг пример с мой познат - първото дете в семейството умира на 3-4 годинки, раждат второ, отново момче и го кръщават с името на първото. Той казваше, че много си приличали на детските снимки и някак вярва, че двата им живота са свързани. Не знам в този случай колко е добре да обременяваш съзнанието на детето с подобни неща.

# 281
Всичко зависи до това колко вярваш в суеверия, ако не вярваш, тогава няма проблем как ще кръстиш детето. Но аз наистина не бих го кръстила на починал човек.

# 282
Това е личен избор, но да мислиш,че детето ти ще последва съдбата му е меко казано егати глупостта.
Абсолютно  Peace

# 283
Е, не няма да е Йоана... въпреки, че пак съдържа Ана. А относно мнението на бащата - категорично против, именно заради бившата му жена, която така и така го тормози, че винаги е недоволна и очаква да се съобразяваме с нея. Добре, че е в друг град, което пък не е ок за бащата.... Сега по същество... Имах много време за размисъл, срещах се с майки, дечица с какви ли не имена - от Ивана, през Дария, до Мария Кристина. И реших... Искам да уважа и баща ми и майка ми, че съм вече на 35 г. и може да не стигнем до второ бебче. Затова измислихме Ана София. Ама интересно е, че с когото да споделим го е одобрил и харесал, с изключение на сестра ми. Или ако вие измислите друга комбинация на тези имена ще се радвам да споделите. Иначе остава това име.

# 284
Как се казват майка ти и баща ти?

Общи условия

Активация на акаунт