Юлска тема- 34- ЗАЕДНО ЗА ПАВЧО!

• 66 764
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Честита Нова Година!

Оставихме децата при баба им и сега с баща им унищожаваме шоколадите, които те получиха около празниците  Laughing

Бемол, дронът излезе някъде 65 лева, но му купих разни резервни перчици за още 20ина лева.

Ние още нямаме интернет  #Cussing out най-рано можели да пратят техници на 8ми. На всичкото отгоре не мога да се скарам качествено с тях, защото се води на името на баща ми. Като започна много да се вживявам и те искат да чуят титуляра.

# 496
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
пине, има едно такова клипче, което обикаля из нета, абсолютно същия сценарий.  ooooh! Направо ужас.

Момичета, има ли някой познати в Германия? Трябва да поръчам Лефакс и искам да е от там. Ще си платим, каквото е нужно за поръчка и доставка. Благодаря предварително!

# 497
Кате - jalina

# 498
  • София
За много години, момичета!
Кате и аз за Жалина се сетих. Да не би да са за твоят племеник и колики да го мъчат?
Скарлет, честито, много е хубава детската!
Пине, зная, че никога не се казва „На мен това не може да се случи“, обаче не мога да повярвам, че отговорен родител ще държи вратите неблокирани. Дори и да не си със собствената си кола, ще се качиш заедно с детето… Ужас, докато четях ме побиха тръпки.
Минаха празниците и сега отново на работа. За НГ Марина не беше с нас, тя си празнува с баба си. Много хубаво изкарахме.
Вчера я изведох за половин час, много се кефи на снега. Аз съм толкова отпускарски настроена, че постоянно гледам някакви сайтове за билети, екскурзии… А, да кажеш, че ще ходим някъде, не, напротив, предстои ни година със сериозни финансови ангажименти. Дори снощи плахо попитах мм дали пък пролетта да не се възползваме от евтини билети до Барселона, той троснато отговори, че не ще и да чува!

# 499
Кате аз съм тук в Германия. Пиши повече на лични. Мога утре или в четвъртък да се организирам да го купя и пратя.

Това яслата е подарък направо! Днес се разходих едно хубаво по намаленията, купих си бельо, нагледах се на хубавини, пих едно кафе и въобще се почувствах като бял човек само с едно дете Simple Smile

Да ви разкажа една добра практика от Германия - коледните дръвчета се хвърлят на края на улиците и в определена дата се прибират от камиони и после се правят на био-дизел. Страхотна идея, защото така се използват, а и улиците не се задръстват с дръвчета.
Ивето става на една годинка в сряда, поканила съм една приятелка с бебе сутринта, а вечерта се глася да правя торта с мече и фондан. Надявам се да бъде хубав празника. Направо не знам кога мина тази една година, толкова бързо и неусетно. Сякаш нямах време да си я погушкам като бебе, много ми е странно, че порасна и тя Simple Smile

# 500
  • София
Жалина, аз имам чувството, че роди вчера…. Весел празник ви желая!

# 501
За много години, момичета Simple Smile

При нас са забранени фойерверките (частни лица) и тази година нямахме гърмежи. Заря е имало в центъра на града. Аз си легнах също много рано. На следващият ден се чувствахме чудесно - бяхме на пързалка, ходихме до далечен квартал, ядохме по заведения и така бързо и неусетно се изнизаха почивните дни.

Считам се за отговорен родител, но едната врата отазд винаги оставям незаключена (без предпазител искам да кажа). Обяснили сме на голямото, че е неговата врата да не се опитва да я отватя в движение. Била съм в инцидент без възможност да отворя нито една от вратите и се побърках (паникьосах). Сега се замислих, обаче. Явно на 6 все още може да се заиграе и да стане беля.

Жалина, разказът ти звучи прекрасно. Честит празник на порасналото момиче!

# 502
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
И аз се учудих като прочетох, че скоро Ивето прави годинка, сякаш беше вчера като роди.

Джине, страшни колики, ама страшни...като се сетя, че и Марти беше така  ooooh! Не ми се връща в тези месеци  Simple Smile

# 503
  • София
Ех, Жалинка! И Ивето не е бебе вече. Чуждите деца бързо растат, ама явно и собствените - също! И на мен ми е мъчно за бебетата. Беше си хубаво.

На нашата кола вратите отзад на могат да бъдат блокирани. Ко праиме? Деница не иска да седи на стол, а в мен. Иначе изпада в истерия и ще се дере през целия път, ако я оставя. 

# 504
  • София
Мъхче, при последното пътуване Марина така се дра от нежелание да седи в столчето, че повърна. Оповръщана кола е по- малкото зло.
На къси разстояния до 50 км нямаме проблем, но на дълги...
Хм, че даже и Лада има блакировка на задните врати Thinking

# 505
И ние много трудно пътуваме в кола, за сега само на близки разстояния и не смеем да тръгнем по- надалеч. Аз затова питах за ония седалки, дето само повдигат, като олекотен вариант. Във Фейсбук, ако се сещате и дето ги намерихте за неудачни, обаче като за след година все още го мисля този вариант, ще видим.

# 506
  • Перник
Мъхче каква ви е колата? И аз мисля, че няма как да не може да се блокира.

Христо пък много обича да се вози. От бебе си е така, та до ден днешен. И пътя до морето си го изкарва без проблем.

Тия от яслата много ме дразнят. Сутринта влизаме, казваме добро утро, а те в отговор ми казват- не сте донесли консумативи за месеца. Е добре де, Декември месец бяха 2 седмици почивка и Х. една седмица не ходи, че беше болен. Как за една седмица се харчат 1 кухненска ролка, 1 пакет салфетки, 1 ролка ТХ, 1 течен сапун и 90 мокри кърпи? Децата са 18 и всеки родител носи същото.

# 507
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
За щастие нямаме проблем с пътуването ние.Ето до морето 4 часа си седи и даже като слезем плаче да се качва в колата.Всеки път с рев го вкарвам в двора и вече като види басейна спира и се лепва за него.Ахххх този басейн как ме е страх от него.То да имаше нещо като парапет добре щеше да е,но не правиш крачка и цопваш в него. ooooh! Иначе в колата най често се занимаваме с книжки и преди спеше за час,час и половина.Вече обаче не спи и си носим и двдто да го закачам на предната седалка и гледа детско.

# 508
Да, растат ужасно бързо. Аз си я третирам като бебе все още. А тя крачи гордо разнасяйки доволна всякакви неща из къщата. Замислих се, че на нея никой никога не й е казвал не. Просто си я оставяхме да прави каквото иска или по-скоро апартамента е толкова обезопасен, че няма от какво да се нарани или да направи беля. И вчера обаче откри колко е интересно да се завира под простора и да взима чистото пране, което току-що съм проснала. Казах й едно от първите не-та и резултата беше - никаква реакция Simple Smile Чак Еми се включи да й обяснява, че не е ок така. Емилия напоследък се е активизирала да я възпитава - с часове може да й обяснява защо нещо си не е ок, много е смешна.
Емито обича да се вози на всичко. За скромната си възраст се е возила на абсолютно всякакъв вид транспорт - кола, влак(бдж), влак - стрела(Берлин - Хамбург), метро, автобус, колело,кон, кораб, самолет.....возила се е на мега-гъзарско кабрио, само на мотор не се е качвала Simple Smile На кораба се впечатлява най-много. В Хамбург от градския транспорт има кораби, които прекосяват река Елба. Водим я понякога просто за да се повози там. Страхотно е, защото цената е като за билетче от градския транспорт, а всъщност се обикаля около доковете и големите лайнери и кораби с контейнери. То си е атракция и винаги е пълно с туристи. Вечер е много красиво и винаги като се мине покрай голям кораб бибиткат в тъмното Simple Smile Не знам имам чувството, че й показваме прекалено много неща и тя вече не се впечатлява от нищо, а иска още и още...повечето от нещата ние с ММ ги правим за пръв път с нея.

# 509
Нашата май само на кола се е возила. Ни на автобус, влак, самолет или кораб, дори и на колело не е. За кон, камила или слон да не говорим Simple Smile Искам да я качим, но ще видим кога. Макар, че живеем до самото море, тука фериботи няма. А нужда има, тъй като два квартала на града са свързани само с един мост, който винаги е задръстен, но нейсе, кой да пусне поне една линия, доста ще облекчи положението.
Явно от нашата ясла не са толкова лоши. Никога не са правили забележка за консумативи, а ние реално носим през месец, докато се наканим...

Общи условия

Активация на акаунт