Юлска тема- 34- ЗАЕДНО ЗА ПАВЧО!

• 66 763
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Много ми е странно това с консумативите. Тук дори памперси не носим. Само ако искаме да е някоя специална марка, се носят памперси. Единственото изискване е да имат домашни пантофи и дрехи за преобличане и всичко да е надписано с името на детето. Дори правят подаръци понякога - за Коледа имаше свещи и лакомства, плюс играчка с ръчичката на детето.
Пине защо не я заведете да язди пони някъде във Варна. Страхотно удоволствие за детето. За 10-15 минути става, но за повече не е ок за костите. Емилия язди пони тук в един увеселителен парк, отделно я водихме на специално място само с понита, където ги хранят, галят и се запознават с животните.

Днес бебешката ми количка съвсем се разпадна. Пролетта се спука едната спойка на предното колело. Завариха я мега калпаво и вървеше на една страна. Днес се спука спойката на коша за покупки отдолу, та сега нямам къде да си слагам багажа. Направо ме е страх, че ще се разпадне на улицата с Ивет вътре. И това е прехвалената германска марка Зекива....800 лв. с кошче за новородено и летен кош. Не може и две деца да отгледа. За пореден път се убеждавам, че парите не са от такова значение за качествените неща. Имаме лятна количка на Макларън обаче е с мрежичка за да е по-лека и не става за зимата. Отделно загубихме едната част на бъги борда(платформата, на коята се качваше Еми) и сега съм тотално не-мобилна с двете. Мрън, мрън, мрън!

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 15:37 от jalina

# 511
Тук не им стигал бюджета за всичко, затова родителите попълват. За памперси е изключено, но другите неща са най- разнообразни в различните ясли. Едно носят само кърпички и чаши, други носят и чаршафи и пижами....
Има понита, да, даже лятото ги срещаме постоянно, но са доста миризливи, мръсни.

# 512
  • Варна
И аз нося от дъжд на вятър консумативи, ама той Елин толкова рядко ходи, че нямам скрупули. Декември е ходил точно 2 дни. А, сега се подсещам, че ще трябва да платя почти пълна такса, защото в началото на декември ни изнудиха да кажем, кога ще ходи детето на ясла, че трябвало да приключват годината. Аз казах, че ще ходи през цялото време, а той ходи 2 дни само. Позволих си и пред тях да се възмутя, че това е малко странно. Казаха ми, че съм била единствената майка, която има нещо против тази практика.

# 513
Колева, нас чак към 14-ти- 15-ти ни дадоха списък да се отбележим кога ще присъства детето по празниците и да попълним молби за отсъствията. Виж пак колко голяма разлика в една и съща ясла. На мен отдавна ми стана ясно, но още не мога да се начудя как в едно и също заведение, но различни групи и всичко е толкова различно, все едно сме в различни градове.

# 514
На нас не ни искат никакви консумативи. Септември сме дали 2 лв. за вода и един пакет тоалетна хартия. Мокрите кърпи и памперсите си стоят в шкафчето и за всяко дете ползват неговите. Ние сме без памперс, а пакетът мокри кърпички си стои още от септември.

Пина, скоро си отговорих на въпроса защо имаха претенции за пантофите на Ю. Играят някаква игра "Събуй пантофите, обуй пантофите". И всички, които не са с лепенки, не могат да се справят. На мен ми го споменаха по друг повод, не са мрънкали, че нашите пантофи са с катарама.

# 515
А, не е така, Дейзи, събува ги отлично, за време  Grinning Прави опити и да ги обува, почти успешни, но не съвсем. Докато обувките си (с каишка с лепка, наистина) и ботушите си ги обува идеално.

# 516
Именно де, той и Кирил се събува и обува, докато играят, но после търси леличка да го закопчае. Ако беше с лепенки, нямаше да ги занимава. Вашите явно искат никой да не ги занимава.

А иначе си обува и маратонките, но много държи да е без никаква помощ. Вечер като го вземам, той се обува сам. През това време хора идват, вземат си децата, заминават си, сядат да вечерят, ние още се обуваме в яслата  Mr. Green Ако случайно му помогна малко, събува цялата обувка и започва отначало.

# 517
Дейзи, те са с ластик, нещо като терлик. Няма какво да ѝ закопчават. Но така или иначе следващите ще ѝ взема с лепка, но тея пък не умаляват. Аз мислех, че до сега 100 пъти ще са умалели, а те не са. Тя и на ръст спря да расте, явно и на крака, има пауза сега.

# 518
Пине, като каза застой, моята на крак престана да расте отдавна, стават й ботушите от миналата зима, пролетните обувки и те й стават  Grinning някъде между 21 и 22 номер е, зависи от модела. Ако изкара и трета зима с тези ботуши ще я призная  Laughing На ръст също не се е засилила да расте, но установих, че като се повдигне на пръсти стига лампите, лошото е, че тя също го е установила и голяма игра пада  ooooh!

# 519
Нашата е на 24-ти, значи определено може да задържи. И дрехите се посрпяха, то какво беше, през два месеца нов размер?! Макар, че те някои се скапаха от прането, на други се появиха неизперяеми петна и пак си заминават, макар никак да не са умалели.

# 520
  • Перник
Жалина честит празник! Да ти е жива и здрава малката принцеса, много да ви радва и да слуша мама, тате и кака.

# 521
Жалина, ти нали беше купила едни ролкови кънки за Еми? Какво е положението, кара ли ги? Нашия дребос само за кънки говори. Тя и лятото говореше, като ги гледаше всеки ден как карат, но после спря. Сега се въодушеви от снега че се пързаля и пак заговори за кънки. Мъчи се да се пързаля вкъщи на килима и прави някакви шпагати, не знам защо мисли, че трябва да се разчекне, ако се пързаля. Разбира се зимни кънки няма за къде, за кога да купувам, но летните също се пързалят, а и мисля, че тя такива си представя. И понеже нали от няколко месеца научи, че всичко се купува..., та сега по десетина пъти на ден вика - Купи кънки! Междувременно снега се стопи и може пак да забрави, но аз се загледах в детски кънки из нета. Сега няма, но ако до лятото още има мерак ще взема да купя. Дали ще ги кара... кой знае.

# 522
Според мен са много малки. Ако имаш познати да ти дадат назаем ролери да се пробва. Според мен на третото падане, на децата им минава мерака. Това са мои наблюдения от площадките. Но понеже при нас познавам децата и знам колко са големи, някъде около 5-6 започват да карат по-сериозно. Има и по-малки, но там е повече желание (и тичане) на родителите.

# 523
И аз не вярвам да трае дълго, но в момента мерака е голям.
Принц Джордж вчера е тръгнал на монтесори градина. (пиша го понеже е връстник на нашите, нали помните?)

# 524
  • София
Ясли различни, деца различни. На Марина до миналото лято сякаш нищо не и ставаше малко /дори носеше една поличка, която и е от бебе/. Сега обаче е започнала да дърпа и ми прави впечатления, че много клинчета, анцузи и панталонки са и станали къси. За това време дрехи не искам да купувам /тя си е предимно вкъщи, не посещава детско заведение, за навън тоалети има/, но започнах от намаленията да взимам дрехи за 3-4г., т.е. за догодина. Вчера например и взех пухено яке намалено на 50%.
Пине, и аз мисля, че е малка за кънки, но знам ли…. Тротинетка има ли?
Тази сутрин Бранка ме попита дали антибиотиците горчат. Пожелавам си Марина да ми зададе същият въпрос, като стане на 9.

Общи условия

Активация на акаунт