Юлска тема- 34- ЗАЕДНО ЗА ПАВЧО!

• 66 762
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Има тротинетка, подлъга ни пак с голям мерак по чуждите и нейната не я поглежда. От лятото още. Тя и не умееше да я кара, сега се научи малко, но вкъщи. Дано я подкара напролет, че язък за 160-те лева. А кънките, детски, по- точно бебешките, дето са от номер 24 на крака, не вярвам кой знае колко да се пързалят, те са съвсем пластмасови.
Ние от сега имаме дрехи размер 3-4 години, зависи производителя. Според едни размер 98-104 е за 2-3 годишни, а според други същия 98-104 е за 3-4 годишни. Тя сега е на панталони 98, но блузите и якетата са 98-104 и са ѝ добре, има аванс, но не са големи. Та не знам и другата зима ли ще носи същия размер?! Възможно е  Thinking  колко още да порасне?! Всъщност даже и на един и същи производител има разлика. H&M конкретно. Има блузи 98- 104 на които ръкавите са ѝ точно, а други със същия размер са ѝ дълги ръкавите, но пък на кръста са добре. Ръкава ако дойде точно, ще ѝ се оголи пъпа.

# 526
  • София
Елена също носи 104. Вчера ги измерих и претеглих - тя е 99 см, 15,500 кг  #Crazy Деница е 97, 12.500. Започнах да купувам дрешки само на Е., а сестра ѝ ги доизносва. Но тя пък ми се кара, че не били нейните дрешки това.

Моите врънкат за шейни. Видяха онзи ден и се тръшнаха. Сигурно няма да ги огрее и тази година, нямам как да ги мъкна. И без друго все съм с раница и пазарски чанти, а понякога и с дете на ръце.

И тук да се оплача - големи драми със заспиването вечер. Пристигнаха ни икейските легла и ги вкарах в употреба, нищо че са със старите (малки) матраци. Набутах там едни одеяла отстрани. Ще чакам още няколко дни за новите. Та уж много им харесаха новите легла, а Деница започна да реве, че си искала бебешкото. Снощи пак заспаха след 23:30, а на мен ми се ревеше вече. Не успявам нищо да свърша, камо ли да си почина, да се видя с мъжа си. Имам и да работя, а не ми остава време и съм започнала да си изоставам от графика, което не мога да си простя. Днес ще опитам да ги събудя по-рано. Ще ги оставя да спят само 2 часа на обяд, пък барем се изморят до довечера. Вашите по колко спят на обяд?

# 527
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Кирил е 92 см.,а килата падаааааат и е 11.Беше повече на последното мерене в кабинета на педито преди доста време.
Мъх голяма грешка ще е да ги събудиш през деня.Вечерта вече ще са кисели много при това,а няма да заспят по рано.От опит ти го казвам. Peace
Сега се сещам да питам.Жалина я кажи при вас как е положението със съня в градините?На мм сестра му са във Франкфурт и казва,че там от  три годишна възраст децата не спят на обед. Shocked Имали стая за почивка,ако някое дете иска да спи,но рядко го правели.Заниманията им са доста.........ммм как да кажа тип нашите навремето в 4-5 клас в часовете по трудово.То сладки правили,пици правели и подобни......... Thinking

# 528
Вашите по колко спят на обяд?
В нас 1,5ч/от 14 до 15:30/ и ляга към 22:30. В яслата казват по 30 мин от 14:30 до 15 и вечер ляга в 22ч Laughing И е права Захарчето, като се прибере от ясла все е кисела за нещо, но я слагам в 21:30 и не заспива, заспива след 22, но аз изкарвам до толкова и окапвам, откъде да я знам кога заспива  Laughing а става за ясла в 7:15, не знам как издържа.
По-скоро работи на обяд докато те спят.

# 529
  • София
Ани, във Франция например е така с детските градини. Марина ако е спала през деня /и то говорим за сън не повече от 2 часа/ вечерта заспива след мен….. Знам, че сънят е здраве, но много по-удобно е когато не е имала следобеден сън- така, вечер заспива в 20:00- 20:30ч.
Мъхче, ти сама ли си с двете деца през деня, нямаше ли някой да ти помага? Умишлено ли не ги даде на ясла? Разликата между двете, осезаема ли е /на снимки не ми е направило впечатление/?
Пине, каква е тая тротинетка, ние сега за Коледа взехме една от 40лв. Вкъщи я кара, голям мерак, дано само не отмине до лятото.
Момичета, имам въпрос за лятната количка. До кога се ползва? Питам защото нашата не е наша и искам вече да я връщам. Както знаете, майка ми гледа Марина и до преди да завали снега доста често я ползваше като трябва да ходят до пазара или до „билата“- майка ми е 45кг. и я разбирам, че с количката е по-лесно. Та се чудя дали да не  я върна….

# 530
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Явно си е и до дете Джине.Или по скоро липсата на нормален сън през нощта играе роля при Кирил. Thinking .Иначе за количката ,защо не изчакаш до пролетта и тогава да я върнеш?Тогава ще видиш майка ти дали все още ще има нужда от нея.Ние използваме нашата(едната,че купихме и за Несбър).Но е немислимо да ходи от Несебър до Равда пеш или до Влас както правим ние. ooooh!

# 531
Количката може и до 4г да се ползва. Зависи. Някои деца ги возят само с кола или само около блока - конкретни примери имам пред себе си. Ако трябва да изминат голямо разстояние, няма как да стане без количка. Някои деца поне вървят в пътя, други не можеш да ги насочиш и нищо не става. Аз също мечтая да разкараме количката веднъж завинаги. Много ми е досадна вече, заема място, писна ми и т.н., но няма да стане скоро. Поне още 6 месеца, но едва ли само толкова. В момента не я ползваме, наистина, защото в снега, леда и кишата е все с кола, през дългите празници и студа беше пак с кола, но като се пооправи времето пак ще сме пеша и с количката.
Тротинетката е мини Micro.
Юлия последно беше 95см, не помня кога я мерихме, но не отдавна. Килограмите страшно много играят. Особено след тежкото разстройство, което изкара и бездруго преди това беше отслабнала и вероятно е паднала около 13,500, но от 5-6 дена насам доста наля бузите, отново се отвори третия стомах... Тя е току дебела, току кльощава, зависи дали е боледувала скоро или не. На ръст не е расла от поне два месеца или даже три.
За съня не знам какво да кажа. По принцип колкото повече спят - толкова повече спят. Юлия по празниците дни наред изобщо не спа следобедите. Друг път спи по 3 часа. В яслата не зная колко и дали спи. Ляга си винаги по едно и също време - малко преди 20ч. Аз никога не съм я приспивала, оставяме я сама.
В Берлин е така, но ние сме го обсъждали вече. Които деца искат - лягат и спят, които не искат - играят. Според мен така е правилно. Хубаво е да спят, но ако някой не иска е ужасно да го насилват. На 3г вече не малко деца не искат да спят. И все пак е рано, но на 4г масово не спят, май  Thinking

# 532
  • Перник
Ние количка отдавна не ползваме. Лятото ползвахме колело, което даже вече откарахме на къщата при нашите. Надявам се докато се затопли вече да свикне да ходи по-дълги разстояния сам.
Тротинетка и ние мислехме да му вземем за Коледа, но нещо се отказахме. За РД ще му е подарък, че да може лятото навън да я употребяваме.

# 533
  • София
Аз искам вече количката да ми се маха от главата /най-вече защото искам да им я върна/. По принцип Марина си ходи, но местата, на които майка ми я води /разбирайте билата или пазара/ са на 1-2 спирки с трамвай. Аз ходя с нея и на по-дълги разстояния, но на майка ми не мога да и го причиня, все пак е кожа и кости, а и е на 60г.
Бранка спря да спи на около 4г.

# 534
  • София
Количката отдавна съм я махнала, даже съм я пуснала да се продава, но няма кандидати, въпреки силно намалената вече цена. Те отдавна не искат да седят вътре. Ако се налага да ги водя някъде или мм ни кара с колата, или ползваме адския транспорт - те много се забавляват.

Джине, имаме гледачка от 10 до 18, но аз излизам с тях на разходката и ги храним заедно. После сядам да обядвам и после почивам за час и започвам да работя, та така до 18. После готвя, разтребвам стаята, докато те гледат тв за около час. После вечеряме, играем заедно с таткото и се започва драмата по приспиването. Там свършва денят ми. Като ги приспя, зареждам пералня, миялня, къпя се и лягам, че съм труп.  Събота и неделя е още по-зле. Нямам никакво свободно време, освен този свещен един час на обяд.

# 535
Сега се сещам, че когато Д. беше на 2,5 най-трудната част от денонощието беше приспиването. Добре че родих и прехвърлих всичкия ужас на баща ѝ. Мъчихме се с нея до 2 г. и 10 месеца, когато махнахме бибата и тя тотално отказа следобедния сън. Тогава и вечерното заспиване стана по-лесно. Изкара без сън няколко месеца, сега си спи следобед.

# 536
  • Варна
И Елин от 2-3 дни заспива към 22:30-23:00. Днес спалнята до 10:30- това никога не е било, но да приемем, че е и болен и е имал нужда да си отспи. 21:30 най- късно сме в леглото, обаче за него тогава започва играта. Днес донесе в спалнята всички плюшени играчки- животни, които имаше в книжката + дрелка и 2 колички. С всички тях се прехвърли в кошарата, след което ми ги връщаше една по една. Накрая докато се правеше, че хърка силно заспа.
Джина, докато Марина седи в количката и това е улеснение за майка ти, не бързай да я връщаш.

# 537
Количка не ползнам вече повече от година. С кола съм  Mr. Green
Моите деца са поспаливи като мен, не мога да се оплача.  Само да знаех как да ги науча да заспиват сами без възрастен в стаята  newsm78
Ого кашля и въпреки всички сиропи дето изпи продължава да кашля. Не знам какво да го правя  Confused Гърди чисти, гърло чисто.

# 538
Не прави нищо. Е, не знам колко кашля, все пак, но те така си кашлят, знаеш, ако има хрема, а сигурно има.... Аз даже не съм пробвала илачи, с едно- две изключения, неуспешни, примирих се и тя даже спря да кашля и то напълно. Дори вечер като ляга не се изкашля и сутрин като се събуди без нито едно изкашляне, ама нито едно! Мисля, че е най- некашлящото дете ходещо на ясла. В момента, разбира се, скоро ще стане месец. Преди това си кашля почти два месеца и вероятно до седмица- две пак ще започне, ще видим.

# 539
  • София
И аз съм забелязала, вече няколко пъти, че като спра да му давам сиропи за кашлица и Лазар спира да кашля.

Той май е с варицела. Има обрив по торса, вратлето и челото. Имат 8 деца болни в тяхната група. Утре ще се обадя на личната да дойде.

Общи условия

Активация на акаунт