За обема на часовете на петокласниците...

• 12 361
  • 137
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Сега погледнах програмата - в понеделник имат 7 часа, но последните три са ИИ и ЧК.
В сряда - през седмица имат 7 час, но той е модул ФВС. И два средни часа ДБТ.
Всеки ден се редуват тежки и леки часове.
Има голямо междучасие, а ние имаме магазини до училището, в единия продават хубави сандвичи, палачинки, готова храна даже.
Следобед детето е у нас.

И аз съм против тежката раница, но чакаме ключове за шкафчетата.

# 16
Милка, а защо си милите, че на учителите им е страшно кеф да преподават по тези учебници? Защо си мислите, че те одобряват програмата? Че не искат по-малко часове и бумащина? На никой му е приятно да учи (преподава) недомислици.
Моето дете е трети клас. Има само един ден със седем часа, другите са по шест. Не ходи на занималня, не ми харесва там (на него също).  За сега съм недоволна само от програмата по английски език. Моето мнение е, че на тази възраст трябва да се наблегне на българския и математиката. Не може да не знаеш да пишеш на БГ, а да ти се налага да пишеш и на английски. Но явно пишещите учебния материал, не мислят като мен.

# 17
И аз така мисля,това където го въведоха са глупости,детето още не знае Бг.език,какво остава за Английския,все едно в другите държави учат Англ.език!!Всяка държава си държи на езика!!

# 18
Във всички държави се учи и друг език. Нищо лошо няма в това, нито пречи на българския.

По мое време също в 5 клас сме учили така английски (или немски, или френски), дори ни беше втори език, защото имахме и руски.

# 19
Аз съм учила английски от 1 клас. Колкото по-рано, толкова по-лесно. И руски беше задължително. Даже езици е по-добре, отколкото някакви обществени шитове и измислени предмети.

# 20
  • София
Ние започнахме втори език - немски.
Не виждам защо се оплаквате от английския - и без това го учат едвам-едвам. Говоря като преподавател и като родител.

# 21
Аз пък не държа на българският, но на английски и немски искам да има повече часове.

# 22
А, недей така, знаеш ли, че днес ми е страшно полезна точно най-непрактичната част, дето се учеше в 5-6 клас, синтактичен, морфологичен и морфемен разбор. Хубаво е да се знаят някои неща отрано, после гледаш как същите неща по чуждестранните университети в първи курс им ги обясняват, ама срещу много пари. Никое знание не е излишно, даже и за бройните системи.

Не си мислете, че едно дете може да научи "само това, което трябва, за да успее".

"Аз пък не държа на българският"

Мда, личи си:)

# 23
да, понеже и аз съм неграмотна, за това и не изисквам от детето, кои знае колко, но пък учителката го изисква.

# 24
Да си грамотен само помага. Рядко помага да си неграмотен...

# 25
българският е най-омразния предмет на моето дете в училището. Покрай него и аз го намразих. Като дете литературата ми беше любима, много обичах да си чета. то нямаше и какво друго да правя.
Не виждам от четенето на книжки някои да е успял в живота. Виж ако говориш и пишеш добре на английски и немски плюс диплома от чужд университет, дори и да не успееш, все ще намериш някаква работа, за да не гладуваш.

# 26
българският е най-омразния предмет на моето дете в училището. Покрай него и аз го намразих. Като дете литературата ми беше любима, много обичах да си чета. то нямаше и какво друго да правя.
Не виждам от четенето на книжки някои да е успял в живота. Виж ако говориш и пишеш добре на английски и немски плюс диплома от чужд университет...
Това как точно се получава без четене?

# 27
И аз така мисля,това където го въведоха са глупости,детето още не знае Бг.език,какво остава за Английския,все едно в другите държави учат Англ.език!!Всяка държава си държи на езика!!

ще умра от смях.
А защо детето в 5 клас още не знае български език?

# 28
Ами срамно е да не познаваш собствения си език,да не можеш да пишеш и четеш е срамно!Да ако си в чужбина (да живееш,но имам приятели където са в Испания,и не са забравили БГ език) 10-15 год. нормално е да го забравиш,но да живееш в България и да не можеш да пишеш на собствения си език е срамно,ами дано детето ви да успее за някой чуждестранен университет,но там не искат само писменост Английски език,но и знания!А и не всеки печели стипендия,трябва и да се плащат семестрите и други разходи! Simple Smile

А и след 12 кл.има матури,задължителна по БЕЛ,ако на нея изкара ниска оценка какво прави? Simple Smile

# 29
Лейтенанта, ми не са те налагали достатъчно с показалката, какъв е тоя изказ, тая пунктуация...пишеш като дзвер!

Общи условия

Активация на акаунт