Моля за съвет във връзка с непълнолетния ми син

• 29 884
  • 283
  •   1
Отговори
# 45
Нещо подобно са и доводите на мъжът ми относно спане на девойки у дома. Утре се раделят и тя пуска обвинение, че е изнасилена. Иди доказвай че не е така. Не че е невъзможно, но ние сме чужденци, а тук върви огромна кампания срещу насилието над жени и ще е едно ходене по мъките  ooooh! Имаме една много хубава поговорка тук, нещо от сорта е по добре предпазване от лечение. А и отговорност и ангажимент ...
Автрката правилно си го решила. И аз все искам хем вълка сит, хем агнето цяло, ама не винаги е възможно.

# 46
  • София
Не само говорене, това е най-малкото. Аз изобщо не ги познавам, утре могат да ме обвинят в отвличане или пък дъщеря им да зачезне на някое съвсем трето място. Затова ще искам писмена декларация за съгласие. Ако искат. Дали ще ми се обидят, ми е напълно все едно.
Проблемът ти е, че дори и тя да ти даде телефон, на който да ги чуеш, няма да си сигурна дали наистина с тях разговаряш.
Как го виждаш писменото съгласие?
За да си сигурна, трябва да отидеш до тях, за да ти го напишат.

# 47
  • София
Писменото съгласие най-лесно се фалшифицира, не бих разчитала на това. Ти си познаваш детето най-добре, според мен трябва да намериш начин да кажеш не. За кога го планират това гостуване? Данл да се поразсъхнат нещата, понякога и такива чудеса се случват.

I.Hr. - за обвинението в изнасилване не се бях сетила, ама прав е мъжа ти.

# 48

Авторке - на какво разстояние са градовете ви един от друг?

Около 450 км Shocked Затова са тия приказки с отпуските от училище.

# 49

Проблемът ти е, че дори и тя да ти даде телефон, на който да ги чуеш, няма да си сигурна дали наистина с тях разговаряш.
Как го виждаш писменото съгласие?
За да си сигурна, трябва да отидеш до тях, за да ти го напишат.

Видео връзка. Не вярвам да хване двойка възрастни хора да й уйдисват. Декларацията се придружава с копие кръщелното й. Не че наистина смятам, че ще ми потрябва, но изглежда хем оправдано, хем достатъчно отблъскващо, за да разколебае по-несериозни (или пък честолюбиви) хора.

А мога просто да им предложа да й намерят те квартира по тяхно усмотрение (поради пречките от законов характер), пък да се срещат със сина ми където намерят за добре в дневните часове.

# 50
И аз видеовръзка по скайп бих предложила.
Не мога да повярвам, че те моли да го извиняваш за неоправдани отсъствия от училище.

# 51
А защо не поговориш със сина си и не го убедиш, че ако държи на това момиче, трябва да го разубеди да бяга от училище?
Излиза, че си ОК чуждото дете да отсъства безпричинно, но не и твоето? Лош пример даваш на младежа по този начин.
На твое място щях да го накарам да отложи свиждането за ваканцията. Още повече че дотогава може да са се забравили вече...

# 52
  • София
Сега говорих със сина ми по темата. Каза, че имал един такъв познат - отишъл за 2 нощи в дома на момичето, имало някакъв концерт в града й. Но каза, че не са правили секс, предполага, че са спали в отделни стаи, но не е сигурен.
Не знам дали това може да ти помогне някак.

# 53

Излиза, че си ОК чуждото дете да отсъства безпричинно, но не и твоето? Лош пример даваш на младежа по този начин.

Не че съм ОК, но чуждото дете не е моя отговорност, нито съм в правото си да чета морал на родителите й. Аз мога да отговарям само за моето и отношението ми е категорично по въпроса.
Тя, като гледам, не държи особено на училището. Днеска бях свидетел как цял следобед му звъня поне 10 пъти (пък той зубри примерно физика), а той първо й затваряше, защото са се разбрали да се чуят след 8 часа, след това й пише търпеливо, че учи, а тя - ама колко ти остава, ама кога ще свършиш, и нашия кротко обяснява, че ще й звънне в 8, както са се разбрали. Признавам, че се обнадеждих за нивото на акъла му. Сега, да не си помислите, че му светя денонощно, просто ме викна да го изпитвам по въпросниците, че има входни.

Гостуването го искат не тази, а следващата събота и неделя. Не знам как ще забравят до тогава.  Sad

Ще взема да се поровя в законовите актове, дано намеря някакво основание да се възпротивя. Едно е да иска от мене известна волност, съвсем друго - да нарушавам закона.

Бърди, да ти кажа, аз съм канила момче у нас на тази възраст и съм ходила у тях, дори и секс сме правили. Но ми беше съученик, нашите го познаваха от години и техните мене - също. Освен това беше на 20 минути от нас.

# 54
Спомням си как един летен ден тогавашният ми приятел изпусна рейса за големия град (20-ина километра) и се опитахме да кажем, че ще спи вкъщи. Родителите му пристигнаха да си го прибират на 30-та минута. Аз на 18, той на 19.
Мъжки крак не е приспивал вкъщи освен съпруга ми, бях на 23, сега нямам още 30 години,т.е говоря за близкото минало.
Та, в тази връзка ми е мн интересна  дискусията.

# 55
Девойката ще го изчука и зареже до няколко месеца. Нали осъзнаваш, що за момиче е това?

Аз бих постъпила по следния начин като майка - като дойде няма да спят в една стая! Всеки ще си има легло, а аз като си легна да правят каквото искат, но аз 16 годишни хлапещаци няма да събера в едно легло.

Относно срещите малко ще отпусна верижката - примерно единия месец единия да ходи, следващия месец другия. Лятото ще го мислите. Не мисля, че до там ще се стигне.

Сядай и говори за предпазване от болести и бременност. Просто не се знае какво ще му натресе това девойче  ooooh! То нейното си е направо свободия. И само му трябва тя да забременее и да премине и през това ... Презервативи му купи.

Подготви го, че такива момичета са лековати и ще му разбие сърцето. Затова нека не го дава толкова лесно. Умно момче е време е да започне да разпознава и класифицира кои жени стават и кои не  Peace Нека знае, че това не е първата любов, а първия секс ... нека сам усети разликата с годините.

# 56
Между другото прибери си ценните бижута, както и парите. За всеки случай  Peace Не е нужно сина да знае, че си го направила Wink

# 57
Между другото прибери си ценните бижута, както и парите. За всеки случай  Peace Не е нужно сина да знае, че си го направила Wink

Shocked  За това въобще не помислих!

# 58
  • София

Shocked  За това въобще не помислих!
Аз пък точно за това си мисля от началото на темата. Има цели села, които се изхранват от нет-любов с турци в Турция и Европа. Искат пари за пътуване, да се подготвят за гостито. Но напоследък се разшумя, там предупреждават мъжете за крадлите.
Та може да се е прехвърлила на ученици. Колко му е да замотае главата на младежа неопитен, ще му се.

# 59
А въобще сигурно ли е, че тя е на 16г., ами ако е на 18г. и послъгва, може да е крадла, наркоманка и каква ли не. Няма нормално момиче което са се съблича пред напълно непознат в интернет. Нещо не и е чиста работата...

Общи условия

Активация на акаунт