Моля за съвет във връзка с непълнолетния ми син

• 29 905
  • 283
  •   1
Отговори
# 75
Не мисля, че трябва да се запознава с момичето, чак вечери, разговори с нейните родители. Това е просто тръпка, която ще отмине. Било поради разочарование, било защото тя ще го зареже или просто момчето ще си даде сметка, че от разстояние не може.
Нима вие сте процедирали по този начин с първите си гаджета? Съмнявам се.
Просто майката да обясни какви са правилата и толкова. Какви са тия гостувания, какви са тия отделни стаи и разговори по скайп и не знам си какво...
Днешните родители са много странни. Хем искат да контролират всичко, хем искат да не се натрапват и да не губят връзка. Да, ама няма как да стане. Това на всички поне трябва да е ясно.
Много ясно, че ще правят секс, ама защо родителите трябва да им съдействат. На вас съдействали ли са ви някога? ooooh!

# 76
Синът ми е на 16. Даже и не мисля, че ще ми постави въпроса момиче да спи в леглото му, докато ние сме в съседните стаи. Добре, дори и да ми се случи, бих отказала - кратко и категорично. Даже не бих се обяснявала защо. Смятам, че ще го преживее и няма да останат трайни последствия върху психиката му.

# 77
Направо съм потресена. Авторката сериозно ли обмисля да приюти девойката, че и чак с закони се подковава?
На 16 г. и през ум не ми е минавало да искам от родителите ми да пътувам до друг град, заради тинейджърски страсти.
Проблемът според мен е, че си била абсолютно неподготвена за такава ситуация. Тези неща се говорят и коментират преди да се появи първото гадже. Сега ще се получи така, че ще си забраняващата майка-орлица. Ако си е знаел от преди това, че подобни неща няма да се толерират, изобщо нямаше и да повдига такива въпроси.

И през ум не ми е минавало, че от всички съученички и сестри, и приятелки на приятели, ще си избере момиче от 400 километра, което без прелюдия ще се самопокани у нас на втората седмица чат. Да, не съм подготвена за такава ситуация, затова се лутам, затова нямам ясно отношение. Колкото повече мисля обаче, либералността ми намалява.

# 78
Ах, моят синковец да му влезне такава муха в главата, такъв ще му плясна зад врата!
Наистина - как може ти да се занимаваш с този въпрос вместо баща му? Ето какво аз му бих казал ако беше моят син:
- като си такъв мъжкар, не можеш ли да си хванеш гадже от вашето училище или поне от града?
- щом като не си такъв мъжкар, какво мислиш е видяла тази в теб - очевидно е някакъв тип използвачка. не знам какъв точно е случая, но нима в нейния град няма момчета? или си търси да си прави екскурзии на чужди разноски, или направо ще дойде след някое време с дисагите  у нас.
Ако и това не го откаже - "щом толкова искаш, ей ти 50 лева за пътни и 50 лева за дневни и отивай ти в нейния град събота и неделя. Чукай я и се връщай и хич не ми я води у нас - такива момичета, дето сами се събличат голи на камерата пред непознати момчета не ми трябват в къщи.

# 79
За мене момата е от телефонните измамници. На предната стр. са обяснили какво и как го правят.
Още като прочетох за събличането бях сигурна. А дали е на 16 г. също ме съмнява.
На мястото на авторката не бих я допуснала в къщи - родителите и да резервират хотел.
Бих се запознала с нея на вечеря в ресторант и после си прибирам  детето да спи в къщи.
През деня да се разхождат и опознават.

# 80
Направо съм потресена. Авторката сериозно ли обмисля да приюти девойката, че и чак с закони се подковава?
На 16 г. и през ум не ми е минавало да искам от родителите ми да пътувам до друг град, заради тинейджърски страсти.
Проблемът според мен е, че си била абсолютно неподготвена за такава ситуация. Тези неща се говорят и коментират преди да се появи първото гадже. Сега ще се получи така, че ще си забраняващата майка-орлица. Ако си е знаел от преди това, че подобни неща няма да се толерират, изобщо нямаше и да повдига такива въпроси.

Ако девойката е решила да гостува, то тя ще пристигне и по-добре нещата около визитата й да са стриктно определени. Момчето е влюбено и дали с подкрепата на майка си ще се види с момичето или ще измисли 101 лъжи, за да го направи, но скришно, е все едно. Аз бих му дала своята подкрепа, може до големия ден сам да се разколебае.

# 81
Не мисля, че трябва да се запознава с момичето, чак вечери, разговори с нейните родители. Това е просто тръпка, която ще отмине. Било поради разочарование, било защото тя ще го зареже или просто момчето ще си даде сметка, че от разстояние не може.
Нима вие сте процедирали по този начин с първите си гаджета? Съмнявам се.
Просто майката да обясни какви са правилата и толкова. Какви са тия гостувания, какви са тия отделни стаи и разговори по скайп и не знам си какво...
Днешните родители са много странни. Хем искат да контролират всичко, хем искат да не се натрапват и да не губят връзка. Да, ама няма как да стане. Това на всички поне трябва да е ясно.
Много ясно, че ще правят секс, ама защо родителите трябва да им съдействат. На вас съдействали ли са ви някога? ooooh!

Ако момичето беше от същия град, сигурно дори нямаше да знам, че се е "обзавел" с гадже.
Скрит текст:
Както и не знаех за големия си син кога точно е имал първата приятелка, кога точно е правил секс за първи път, идея нямам.И за втория сега нямам....събирали са се приятели, които познавам, смесена компания, оставали са по цяла нощ (той е на почти 19), дали обаче е имало нещо повече или не, няма как да зная.Чак толкова интимни работи не питам.Иначе, баща им доста разговаря с тях, пита дали имат презервативи и т.н.И до там.Грижата за сексуалния им живот си е тяхна.    Laughing
Но, това момиче идва от друг град, изявява желание да спи у дома.Ами, няма как да стане, при положение, че идея нямам коя е и каква е.Ако тя сама си уреждаше нощувките в хотели, ако не ме занимаваха с това, нямаше и да се интересувам нито от нея, нито от родителите й.Идва, спи си на хотел, правят каквото правят със сина и си тръгва.Те обаче ме занимават и аз трябва да взема съответните решения.

# 82
Аз се чудя друго - откъде накъде непознат човек ще ми спи в дома? Това да не е както преди 30 години, да няма евтини и читави хотели. Колко му е да открадне нещо, или направо ключ от дома ви и да се върнат през деня да изнесат всичко? Звучи параноично, но всякакви ги има. И откъде въобще е сигурно, че е на 16  и е ученичка? Изглежда ми прекалено отворена и разпасана, дори и за днешните 16-годишни. Горе имаше съвет за хотел, който да платят родителите на момата, щом й се е приискало толкова и запознаване на ресторант  Peace

# 83
Точно заради това, авторката трябва да каже, че девойката няма място в къщата им. Като искат да се виждат да си го организират сами, но при определени правила. Например без отсъствия от училище и каквито там други си измисли.

# 84
Що си сигурен, че не го прави по 10 пъти на ден, пред различни момчета/мъже, и да се пласира на който й върже?

Първоначално му разправяше, че нямала в момента връзка, защото момчетата от нейния град били простаци, не я разбирали, интересували се само от тялото й  ooooh!. Малко след това му прати първата си снимка, с едно впито, дълбоко деколтирано потниче. И моят оплези език Laughing За камерата - казах. Не знам какво правят в последната седмица, но не вярвам да си четат Чехов един на друг.
Изобщо, като се замисля, манипулативна ми изглежда работата от самото начало. Запозна се с него в сайт за онлайн-игра. Тя го е заговорила, инициативата е изцяло нейна. Първо му разправяше, че й била голяма мания, после се оказа, че е доста зле по тази игра (и той веднага се настрои закрилнически и покровителствено) и се затръшка, че трябвало да тренира с него, той да я научел на разни трикове. От известно време вече въобще не става дума за тази игра. Първо твърдеше, че харесва по-женските варианти на метъла, след това мина на поп-музика, накрая (ама след снимките) си призна, че харесвала и чалга. Ако го беше казала отначало, много вероятно да би я отрязал на мига. Като я пита как би искала да си прекарат вечерта, на дискотека или романтична вечеря с красива гледка на залеза, тя каза - дискотека. После той й прати снимка на въпросния залез и тя веднага си смени мнението. Може да съм параноичка, може да съм свръх закриляща и свръх властна маминка, но си мисля, че е напълно възможно да се е регистрирала там, защото знае, че е пълно с момчета/мъже, които при това са баламурници с жените (те геймърите са си такива) и лесно се водят за носа. Във всеки случай много по-добро място за търсене на мъже от този форум Laughing. Ако бях мъж, който си търси жена, все тук щях да кисна с разни проблеми! Фейса е друго нещо: там са отракани, не се свалят така лесно.

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 11:41 от Анонимен

# 85
Ох като се запристисквате ooooh!За оправданите отсъствия като по болест си има бележки от личния лекар. Разбира се, че има дни, в които на децата ни може да не им се ходи на училище и разбира се, че най-доброто е да споделят с нас! Ти какво предпочиташ, да му напишеш бележка и да знаеш къде е и какво прави или да си реши сам проблема, независимо по какъв начин и ти последна да разбереш?

С това разсъждение въобще не съм съгласна. Дай да му извиняваме отсъствията, понеже знаем за какво са. Със същата логика съм чувала и "по-добре да пуши марихуаната в къщи, с приятели, поне ще знам къде е и ще са на сигурно", или "ако не му давам пари за наркотици, може да започне да краде и по-лошо" и т.н.

Изобщо, не е добре да си прекалено либерален родител. Да, хубаво е да сме приятели с децата си и да говорим с тях, но ако много разбираме и позволяваме всичко, те изцяло губят ориентит кое е ок и кое не. От училище не се отсъства, освен ако не си болен или нямаш много важна причина. Точка. Как ли пък няма да му пиша бележка, понеже ми е споделил какво точно иска да прави и понеже някаква пикла се съблякла пред камера.
Може би разсъждаваш чисто теоретично. На практика, за толкова години учене, все ще се случи на дете да не му се ходи на училище БЕЗ да е болно. Писала съм бележки и съм се обаждала да извинявам отсъствие на дъщеря ми. В тези моменти съм била наясно къде е и защо го прави (в един от случаите учеше за тест DaF, в друг случай не й остана време да се подготви за някакво контролно, понякога просто е била много уморена и самата аз съм я оставяла вкъщи, като не я будя сутрин). Не виждам защо да не го правя за отговорно дете.

# 86
Начина на запознанство подтвърждава съмненията ми.
Дано да не е така, но едва ли.

# 87
Още нещо намерих в НК ooooh!
(2) (Изм., ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Който предоставя систематически помещение на различни лица за полови сношения или за блудствени действия, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от петдесет до петстотин лева.

Не съм извинявала никога никакви отсъствия без заболяване или сериозен ангажимент/обективни причини - примерно медицински преглед или спрян транспорт поради лоши метеорологични условия. Обаче, ето, не се посвени да ме моли за такова нещо. Пътят бил много дълъг, ако не отсъствали, трябвало да се виждат по-рядко от веднъж месечно. Категорично отказах, но излязох лоша, и че не разбирам неговото поколение...

# 88
Що си сигурен, че не го прави по 10 пъти на ден, пред различни момчета/мъже, и да се пласира на който й върже?

Първоначално му разправяше, че нямала в момента връзка, защото момчетата от нейния град били простаци, не я разбирали, интересували се само от тялото й  ooooh!. Малко след това му прати първата си снимка, с едно впито, дълбоко деколтирано потниче. И моят оплези език Laughing За камерата - казах. Не знам какво правят в последната седмица, но не вярвам да си четат Чехов един на друг.
Аз бих се "хванала" за това.Уж й е гадно, че я търсят/харесват само заради тялото й, пък и на него само това му демонстрира.Едно скромно момиче, което не желае да я възприемат само като инструмент за секс, не се разсъблича на всеки....Знае ли той тогава, след като тялото й не й е приоритет, какво харесва тя, хобита, филми, книги, пътувания и т.н.?Да, на тази възраст ги тресат хормоните, но съдейки по моите синове, те и доста разговарят, на всякакви теми.
Скрит текст:
В тайфата на сина ми, три от момчетата свирят на китари, интересуват се от музика, две от тях паралелно с училището учат и в СофтУни, ходят на допълнителни спортове, интересуват се от филми, обсъждат, спорят....слушат музика....И заедно с това имат и приятелки.
Как бих постъпила, писах назад.

# 89
Прочетох темата и съветите  към авторката и нейните притеснения

Моето мнение ще е крайно
Няма никакъв начин да позволя  да ми се домъкне в къщи непозната 16 г мома,та ако ще синът ми да се тръшка до небето
Директно ще му кажа ,че тая няма да я бъде
Колкото до връзка с родителите и -де да ги знаеш и те какви са

Общи условия

Активация на акаунт