Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-6

• 104 265
  • 804
  •   1
Отговори
# 45
За мен, една оферта има ли "ЩЕ", т.е бъдеще време по отношение на Акт 16, веднага ме кара да се чувствам несигурна..
3 линка съм дала - два апартамента са готови завършени, тухла, двустайни в Младост 3 и за под 55000 евро.

# 46
  • София
Какво мислите за много старите тухлени апартаменти (от 40-те години на мин. век) в идеалния център? Заслужава ли си да си дадеш парите за такъв имот и колко му е живота? Естествено без асансьор и на последен етаж, но с топ локация.

# 47
Какво мислите за много старите тухлени апартаменти (от 40-те години на мин. век) в идеалния център? Заслужава ли си да си дадеш парите за такъв имот и колко му е живота? Естествено без асансьор и на последен етаж, но с топ локация.
Аз не бих инвестирала.
Последен етаж без асансьор трудно ще се даде под наем.
Ако е за лично ползване  - пак няма да е приятно. Нали ставаме по-възрастни, трудно ще е  катеренето с покупки, ако трябва багаж да се изнесе, мебели.
За старата тухла - зависи от съседите, поддръжката на целия блок.
Ако входа е чист, подреден, от мазетата не лъха на гадно - бива.
Но етажа ме спира.

# 48
  • София
За мен, една оферта има ли "ЩЕ", т.е бъдеще време по отношение на Акт 16, веднага ме кара да се чувствам несигурна..
3 линка съм дала - два апартамента са готови завършени, тухла, двустайни в Младост 3 и за под 55000 евро.

Вторият линк е за апартамент със сериозни скосявания т.е. не е за всеки. Вероятно е в ЖСК кооперацията на ъгъла. Не е лоша, поне отвън, но е точно на улицата.

Третият линк е за блоковете до обръщалото на 213, 113, 76 и т.н., които от години стоят полупразни. Някой тук беше коментирал строителството и мястото. Вечер да те е страх да излезеш.

Цената затова е такава, но ако това не е пречка за купувача, всичко е ОК. Peace

# 49
missence, статистиката на имот.бг, която коментирахме се образува от тип на имот, местоположение и цена.
Дали банята е розова, има скос, има циганин на 3 етаж е без значение за статистиката.
jfjallen каза, че "от една година в този квартал, двустаен ново строителство под 55 000 евро няма", и просто и показах, че това не е вярно. Peace

# 50
  • София
missence, статистиката на имот.бг, която коментирахме се образува от тип на имот, местоположение и цена.
Дали банята е розова, има скос, има циганин на 3 етаж е без значение за статистиката.
jfjallen каза, че "от една година в този квартал, двустаен ново строителство под 55 000 евро няма", и просто и показах, че това не е вярно. Peace

Да, съгласна съм с първото.
Коментарът ми беше, че тези, които са на тази цена, са със сериозни забележки/кусури. Peace Затова и цената им е толкова ниска.

# 51
Тази графика не знам откъде я взимат, защото от една година в този квартал, двустаен ново строителство под 55 000 евро няма..

Графиката е от имот.бг и е спрямо публикуваните обяви в сайта без значение тип на строителството.

Е айде няма:
Това ще вземе акт16 декември и е за 48800 евро линк
за 50500 линк
47 500 линк

Когато твърдя нещо го твърдя, защото съм го проверила. Обявите, които цитирате, а и много други са на цена чиста жилищна площ, когато се обадите или отидете на място ви казват, че общата жилищна площ е с 12 квадрата отгоре и съответно цената от 50 000, скача на 60 000. Пресен пример имам от преди 2 дни и обявата мога да покажа, коя е. - http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b143362182104085 … k=1ziagb&f1=1   Това е същата обява цитирана от вас за 48 000 евро. Ако се обадите и Ви дадат апартамент за тази цена, лично ще Ви ги дам парите, за да си го купите като подарък от мен Simple Smile

Този апартамент ще Ви кажат, че е продаден  Grinning ( а после ще ви кажат, че има един единствен на втори етаж на цена 64 000 евро. Има още един на цена 58 000, защото това не е РЕАЛНА квадратура, затова и цената е толкова ниска. Така, че не вярвайте нито на графиките на имоти, нито на обявите, а на хора, които звънят и проверяват обявите  Peace

p.S Tази обява последната, която сте цитирали не е дори в Младост 3, а Младост 4 Wink. Просто си лъжат както искат...

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 12:16 от jalana

# 52
Когато твърдя нещо го твърдя, защото съм го проверила. Обявите, които цитирате, а и много други са на цена чиста жилищна площ, когато се обадите или отидете на място ви казват, че общата жилищна площ е с 12 квадрата отгоре и съответно цената от 50 000, скача на 60 000. Пресен пример имам от преди 2 дни и обявата мога да покажа, коя е. - http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b143362182104085 … k=1ziagb&f1=1   Това е същата обява цитирана от вас за 48 000 евро. Ако се обадите и Ви дадат апартамент за тази цена, лично ще Ви ги дам парите, за да си го купите като подарък от мен Simple Smile

Този апартамент ще Ви кажат, че е продаден  Grinning ( а после ще ви кажат, че има един единствен на втори етаж на цена 64 000 евро. Има още един на цена 58 000, защото това не е РЕАЛНА квадратура, затова и цената е толкова ниска. Така, че не вярвайте нито на графиките на имоти, нито на обявите, а на хора, които звънят и проверяват обявите  Peace

Наистина ли, ще ми дадете парите, за да си го купя?  Shocked

# 53

Наистина ли, ще ми дадете парите, за да си го купя?  Shocked

Вие наистина ли смятате, че не съм ходила на оглед, говорила с брокер и гледала схемите на точно този блок?  Laughing Обадете се и ако Ви кажат, че ще ви го дадат за 48 000 евро крайна цена, значи мен са ме излъгали Simple Smile. Дори мога да ви дам телефона на Стоян, който ме разведе и е част от инвеститорската компания. Която между другото е universal-bg.com Simple Smile

Много ме радват такива хора, които вместо да замълчат, защото явно не са наясно с пазара в точно този квартал се хващат за нещо, само и само да не са капо.  newsm78

Аз съм богата, ще ви дам парите госпожо, но все пак обадете се първо на строителите  Mr. Green пък тогава да мислим за парите  Peace, защото иронията е чужда вам Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 12:40 от jalana

# 54
А, аз не съм коментирала Младостите, защото изобщо не ги познавам Sunglasses Моят коментар е за без Акт 16, защото имам приятелка, която 5 ли, 7 ли години го чакаше, че пък трябваше да събират допълнително пари за трафопост преди да го получат.

Друга приятелка, живя и плаща промишлен ток в продължение на години. Най-накрая успя да осъди строителя за огромна за времето си сума - само че не помня дали бяха 30 000 лв. или евро /става въпрос за голям апартамент на хубаво място/. Но, успя, защото намери адвокат, който уреди всичко срещу скромните 30 % от присъдената сума /дали всичко е било за адвоката, или и той е плащал по веригата - не знам/. Затова съм предубедена към жилища без Акт 16. Макар че нашите апартаменти ги купихме на зелено, но, от фирма, собственост на много близки приятели, така че нямахме никакви притеснения.

Колкото до това, че преди години някой си купил апартамент за ..... пари, пък сега му иска ..... пари - какво да се прави, ако цените на пазара се променят? Друг е въпросът дали исканата сега цена е съобразена с предлагания имот, средните цени за квартала и др. Ние, преди 13 г. плащахме по 350 евро/кв.м. "на зелено". 2007 или 2008 съседи продадоха на 750 евро/кв.м. Сега, цените тук се движат между 800 - 1000 евро - пак в зависимост от строителство, локация и т.н. Ако има търсене и плащане на такава цена, защо да не се продава на нея?

# 55
От 2 години проучвам околностите на София за парцел. Май стигнахме до заключението, че с малки деца трябва да се живее в град, за съжаление не виждам подходящ такъв в София област. Доникъде я докарахме и тази година. Поне продадохме един апартамент.

# 56
jfjallen, извинявай, объркала съм ви никовете.
Риск има при купуването на зелено или без акт 16.
Ако си го купила на 350 преди години е нормално да го продадеш за 800-1000 сега, но мисля, че коментираха случай на купен апартамент преди няколко месеца, обзаведен и пуснат пак за продажба ... Peace

jalana, нито ме интересува пазара на имоти в Младост 3, нито знам какви са цените, даже не съм от София Laughing
Коментирах графиката на сайта имот.бг, както и изказването, че тухла под 55000 няма.

# 57
Ако си го купила на 350 преди години е нормално да го продадеш за 800-1000 сега, но мисля, че коментираха случай на купен апартамент преди няколко месеца, обзаведен и пуснат пак за продажба ... Peace

jalana, нито ме интересува пазара на имоти в Младост 3, нито знам какви са цените, даже не съм от София Laughing
Коментирах графиката на сайта имот.бг, както и изказването, че тухла под 55000 няма.

Ами много рядко има, графиката не е реална, а е създадена спрямо критериите, които агенцията е задала за цени, които пак не са реални. Има ного фалшиви обяви за 48 000 и 50000, а и 90 процента от обявите не са сложили общите части в обявата и цената пак става нереална, това е  Peace

# 58

Аз живея в такъв и съм доволна, сега ако трябва да купувам - пак бих го купила. Водя се 2-ри над партерен етаж, реално съм 3-ти. Торби и багаж не ми тежи да качвам, а до старини имам много години. Но това, че съм в центъра на метри от всичко ми е голям +

Съседите под нас са наематели, ако продавахме биха купили нашия, така че има пазар и за наем и за препродажба и за всичко.  Peace

# 59
Скрит текст:

Ами много рядко има, графиката не е реална, а е създадена спрямо критериите, които агенцията е задала за цени, които пак не са реални. Има ного фалшиви обяви за 48 000 и 50000, а и 90 процента от обявите не са сложили общите части в обявата и цената пак става нереална, това е  Peace
За измамите на агенциите, "преди малко" продадените им апартаменти на ниска цена и фалшивите обяви те подкрепям напълно. Peace

Общи условия

Активация на акаунт