Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-6

• 104 289
  • 804
  •   1
Отговори
# 90
  • София, Bulgaria
Здравейте,
започвам с уговорката,че в главата ми е голяма каша и не мога да взема решение.  Mr. Green Искам да инвестирам в имот, ноооо - какъв да бъде?, малък-голям или два по-малки, старо или ново строителство  и другият голям въпрос:Пловдив или София? Аз съм от Пловдив. Моля, помагайте!
Tomeva, може ли на лични да попитам:
Lucky, зациклила си....смени малко фокуса, виж как стои въпросът за под наем на апартаменти на хотелски начала, за хора, който идват в командировки за по няколко дни. В София този тип имоти генерират почни 2 пъти по-висок доход, естествено с повече ангажименти, но има агенции, който стопанисват такива имоти. При тях е малко по-различно... положението, най-важна е локацията, не толкова колко голяма е дневната и имали място за трапезарна маса или не. В София сме купували стари гарсониери в идеален център, които сме превръщали в малки 2-ст апартаменти, чудесно се е получавало. Постоянно е имало интерес и заетост около 20 дни в месеца по 80лв. на ден. Плаща се на чистачка.

Питай!!! Simple Smile

# 91
Барелина, благодаря за информацията!

# 92
  • Sofia
Имам предложение за имот в Мало Бучино, но не знам нищо за района - добър ли е, сигурно ли е там, бихте ли си купили къща там, наоколко приятно ли е?

# 93
  • София
Имам предложение за имот в Мало Бучино, но не знам нищо за района - добър ли е, сигурно ли е там, бихте ли си купили къща там, наоколко приятно ли е?

Аз лично не бих. Минавала съм оттам няколко пъти и преди доста време, но пътят беше просто ужасен, а и някак не ме впечатли селото. Според мен отиди и се поразходи, за да имаш някакви лични впечатления.

# 94
  • Sofia
Разбира се, ще отида, но понеже става дума за инвестиция с възможност за повече строеж след време ми се прииска да зная общото впечатление от района. Не става дума да се живее там, а да се продаде след време, а ако хората не харесват района това ще е трудно.

# 95
  • София
На мен не ми харесва този район, но то всичко е относително. Може пък след години да стане хубав.

Успех! Peace

# 96
  • Sofia
Наскоро сестра ми отиде с брокера на оглед на един апартамент,хареса го....след няколко дни случайно минавала покрай блока и вижда собствениците на терасата,решила да поговори и с тях за евентуална покупка,но и се развикали,че не го продават и т.н. Обявата за този имот седи вече 2год.в сайта...и все още е там,какво се цели с подобни обяви Thinking

# 97
Да кажа за Мало Бучино-селцето е мъничко, месността е много живописна, а пътя е оправен от поне 2г.Най-голямото преимущество-има отбивка за магистрала Люлин и буквално за 2-3мин си в Люлин. Но си е до човек -аз харесвам планини и гори Simple Smile

# 98
Doli, а този брокер как така има ключ?  Shocked

ММ гледа къща в Големо Бучино, съвсем близо е до СФ и става за живот, има маршрутки, а доколкото знам Мало Бучино е по-добре и по-голяма, ама за инвестиция не знам дали си струва.  Peace

# 99
  • Sofia
Doli, а този брокер как така има ключ?  Shocked

Идея си нямам,като ми го разказа не повярвах.Отишли са в имота,нямало е никой,обявата я има в имоти.бг от 2год.,и изведнъж несъгласие от собствениците за продажба,а обявата си седи там Thinking
Луда работа #2gunfire

# 100
Моето голямо ровене из обяви (но без да стигаме до огледи), май даде резултат. Само 20 дни след началото на "кампанията" и оглед на 3 апартамента, открихме това, което искахме. Вече имаме сключен предварителен договор за апартамент, който отговаря на всичките ни критерии и е от собственик. Моля ви, стискайте палци да финализираме успешно сделката. Много ми харесва жилището Simple Smile
В тази връзка, имам едно питане. Някой закупувал ли е (или продавал) жилище през доверителна сметка на нотариус, т.е. парите се превеждат по негова сметка и едва след като излезе вписаният нотариален акт от АВ и се види, че няма нови тежести или други вписвания, парите се освобождават?

# 101
Doli, а този брокер как така има ключ?  Shocked

Идея си нямам,като ми го разказа не повярвах.Отишли са в имота,нямало е никой,обявата я има в имоти.бг от 2год.,и изведнъж несъгласие от собствениците за продажба,а обявата си седи там Thinking
Луда работа #2gunfire
Въобще не е луда работа. Може да са няколко съсобственици, едните - искат продажба и разполагат с ключ, а другите ги устройва това, че там живеят и бавят процеса. Първите не искат да дават пари за дело за делба по съдебен ред и това продължава с години.
Друг вариант - тези на терасата да са случайни хора на оглед или още много варианти ...

# 102
  • Sofia

Въобще не е луда работа. Може да са няколко съсобственици, едните - искат продажба и разполагат с ключ, а другите ги устройва това, че там живеят и бавят процеса. Първите не искат да дават пари за дело за делба по съдебен ред и това продължава с години.

може и така да е Peace

# 103
  • София

може и така да е Peace
А трети вариант е просто да не искат да си прескачат брокера и да не им е приятно, че вие се опитвате да го заобиколите.

# 104
Не вярвам един брокер просто  така да има ключ за нечий имот. Crazy
Има нещо, което не се казва.
Най-вероятна версия е неразбирателство между съсобственици.

Общи условия

Активация на акаунт