Домакини 52 / Есента дойде, време за приказки с топло кафе

• 54 681
  • 721
  •   1
Отговори
# 495
Добро утро  bouquet
Аз да се похваля - киселото зеле, което купувам е полско в едни буркани, ама е супер солено и кисело  ooooh! Спорихме с мм дали мога да направя кисело зеле - е взех една малка зелка, накълцах я със сол и малко вода - за два дни стана перфектна за салата - все още не съвсем "узряла", но за салата аз така го обичам. Та експеримента проработи и сега ще си правя кисело зеле за Коледа  hahaha
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 496
Здравейте мацки bouquet.Аз днес си взех зеле и моркови от борсата и утре мисля да го правя,взех малко,че миналата година ми вкисна и се спуках от яд.Тази година ще пробвам в малко бидонче,дано да успея.Днес това малкото ми скъса нервите,защо ми трябваше да го взим с мен на пазар,като се затръшка в един магазин за една ноща лампа с часовник ooooh!,ама този път не стана на неговата,изкарах го с рев и в колата у дома.Ще трябва да се научи,че не може всичко да се копува когато му скимне. Веле,ти как си с болката от корените?Лейди,нищо не каза как е минал мача?Успешна седмица на всички.

# 497
  • при късмета
Момичета имам една молба. Ако някой знае оборудвана къща за гости, която да се дава цялата и да побира малко над 15 човека, да казва. За нова година говорим.
Немалко, че късно се сетихме да се организираме, ами и станахме повече хора от предвиденото първоначално. Всичко обявено по сайтовете е заето.
Шанса да си намерим е от познат на познат или къща която се дава м/у познати, а не по туристическите и за пазаруване сайтове.
Знам, че търсенето ни е невъзможно, но все пак да опитам.

# 498
Мако къде търсите къща имате ли предпочитания ?Тази за която се сещам в Разлог в която бяхме лятото е страхотна  и със сигурност събира толкова хора.Ще ти пратя на лични информация.
Аз съм решила да пиша жалба обаче още не съм сигурна до кого да я адресирам и след малко се захващам да търся.
Днес влязох в една малка сладкарница ( магазин- няма маси ) реших да се подсладя, та купих си 105 гр сладки цена 16.80кг слага ги девойката ма кантара , отдолу изписва 1.76 ЛВ ,рова аз из портмонето докато ми пуска бон, не намирам 5 ст и затова давам 2 лв при което ми връща 15 ст Shocked попитах да не би да има грешка, отговор не вижте си бона, погледнах го преброих до 10 и излязох, смятам смятам, след 19 г учене все изкарвам 0,105*16,80=1,764, да ама на бона пише 0,105*16,8=1,85
Не съм  за 9 ст. кой знай колко пъти и къде са ме изработвали с много повече, но нали се сещате че това е нагло, та съм решила да пиша.

# 499
  • Великобритания
Здравейте дами
лейди - чудно е било при вас , при нас може и да има такива пожари хаха , ама аз не съм ги виждала Simple Smile.благодаря за линка - ще се пробвам с една друга , че по лесна ми се струва .. newsm78

Валето какви красоти е показала мняяями
Светли споко , да си реве детенце - ти си пий валерианчето и да не ти дреме  Laughing( казвам аз , но и мен ме чака скоро , така като гледам отсега как почва да се тръшка ..мали мали )
хубава седмица на всички Simple Smile

# 500
  • при късмета
Джей, в твоя случай и КЗП и данъчните ще ти свършат работа. Особено откакто вързаха (уж) апаратите към тях. Пази бележката. И благодаря ти за информацията.
Ще си стоим тук за нова година като гледам, да са мислили по-рано като им казвах, че трябва да резервираме.

Сготвих заведох шефа на тренировка и след малко тръгвам да го взимам. Всички тези дейност с телефона на рамо цял ден.

# 501
Привет от мен!
Много съм доволна от новата тенджера. Бухам всичко и готово!  Wink
Иначе оцелях след тежката програма през уикенда. Но пак сме на рд другата събота, а бях обещала да направя едно албумче за рожденничката. Леле, как ме мързи... Не знам дали ще успея за 4-5 дни. Утре съм и на лекар за косата, да видим какво ще каже. Та така, мм е на буквално другия край на света. Той си ляга, аз ставам и обратно. А като се връща, живот и здраве, ще трябва да прелети цялото разстояние на един път - два полета от по 12 часа и един от 2 часа. Ако бях аз, да съм се споминала от ужас. Един го преживявам, ама два...  ooooh!
Започна и дъждовният сезон - до два часа е слънце, после як дъжд.  Wink Ако нещо имаш за вършене, излизаш само до обяд, иначе после се прибираш с плуване.  hahaha
За рд в събота направих баница и млечна салата. Баницата изчезна за 10 минути, а беше двойна доза. Тези, които дойдоха по-късно, само видяха празната тава. То и млечната салата свърши, ама стигна и за по-късно дошлите.
За другата събота трябва да си носим храна и пиене. Домакините са българка и колумбиец, но тя е излязла от БГ преди повече от 15 години и не може да готви. Освен това са в нов апартамент, който не бил напълно обзаведен, та да си носим яденето и пиенето. Но тук, това е много разпространено - гостите да си носят храната. И рд така се празнуват - рожденникът кани, където му е кеф, а поканените освен, че плащат своята сметка, плащат и неговата. Местните са потресени от нашия начин на празнуване - рожденникът всичко да плаща. Смятат, че гостите трябва да са хипер-мега щастливи от факта, че той се е родил и затова му плащат всичко.  ooooh! Луда работа, луда.... hahaha

Така, отивам в темата за тенджерата, че има интересни рецепти.  Peace
 Heart Eyes на всички! Няма да ви изброявам, че със сигурност ще забравя някой!  Heart Eyes

# 502
  • при късмета
Тук ако така се празнува РД никой няма да дойде  Joy
Смърфи, а други подаръци за рожденика има ли, или само му поемат сметката?
А детски РД как се празнува? Интересно ми стана, иначе за възрастните и друг път си го казвала

# 503
  • София
Здравейте момичета. Ето съм.
ВАЛЕ, ако искаш ела да ти направя няколко лазера, стимулиращи оздравителния процес. Това не е изневяра Simple Smile. Пак ще си си пациентка на твоята лекарка. Искам да ти сложа едно дружеско рамо, за да спрат болките. После пак продължавай с колегата. Няма лошо.
Хубава вечер на всички.

# 504
Ма ко - при децата е по-различно. Събират ги някъде, има хот-дог, чипс или някакви дребни сандвичи, също сокове, торта. Децата си играят и кулминацията е пинятата - нещо пълно с детски дребни подаръчета, което рожденникът чупи с една пръчка, подаръчетата падат и децата се втурват да ги събират. Тази пинята може да бъде във всякаква форма - на животно, любим герой и т.н. Децата обикновено са облечени в хелоуинските си костюми. Носят се подаръци за рожденника, за родителите има кафе, сокове или газирано.
За големите рд поема се сметката и това е - няма подаръци. Wink

# 505
ФлоHug Радвам се да видя.
Смърфи, верно е много странно това със сметките  Crazy
Ма ко, питах за къщи за гости на едно - две места. Ако се обадят и кажат, че има свободни места, ще ви свържа. Ти обаче не каза дестинация? Аз имам познати в Рибарица, Тетевен и в Банско, като тези в Банско не са ми много близки и не разчитам особено. Та за тези въпросните градчета питах, да знаеш. И друго се сетих - можеш да пуснеш тема тук, винаги има хора, които се отказват, може да излезе нещо  Peace

# 506
  • София
Фло, много ти благодаря за предложението! Ще ти пиша на лично наобяд като се прибера! Hug

# 507
# 508
  • при късмета
Добро утро!
Вио, благодаря! Вече и претенции за дестинация нямаме. Абсолютно всичко де що е обявено в интернет е заето. Ако щеш вярвай, до едно. До миналата година и да позакъснееш, излиза по нещо, сега като, че е последната нова година.
Смърфи, поне децата имат нормален празник.

Шефа е с огромен херпес. А днес ще ги снимат за календари  ooooh! За това и го пуснах на у-ще. Ама следобяд може и да го заведа до лекарката, че мажем от вчера с някакво лекарство, което ми дадоха в аптеката, ама сутринта ми се стори по-зле. Интересното е, че дори носа му не тече, не е тръгнал да се разболява. Може от нещо мръсно да е, ще видя какво ща каже педи.

Наредил ми е да направя пилешка супа и я почвам.

Хубав ден на всички  Hug

# 509
Добър ден  bouquet
Днес времето е прекрасно - само духа силен вятър - няма дъжд  hahaha
Мими тук такива огньове има през километър на този ден  Joy ама ние не живеем в град и има пространства.
То и тук е така с РД - възрастните ги празнуват в кръчмата си - носиш само поздравителна картичка и си плащаш консумацията, но и тук в кръчмите само алкохол/безалкохолно има  Joy
За децта е прието поздравителна картичка + паричка. Детето може да се налага ти да го заведеш до детския център, но най-често родителя на рожденика организира събирането и връщането на децата - възрастните не са поканени. Рожденика задължително си изпраща гостите след края на партито с торбичка пълна с лакомства, дребни подаръчета и парче от тортата/тортата не се хапва на партито - само се духват свещичките/.
За тази седмица имаме няколко мероприятия, за които трябва да приготвям сладки или соленки. Започвам със списъците, че да не изпусна нещо...

Общи условия

Активация на акаунт