Домакини 52 / Есента дойде, време за приказки с топло кафе

• 54 679
  • 721
  •   1
Отговори
# 510
Привет bouquet.Аз цял ден съм в кухнята,че довечера ще имаме гости на високо ниво Laughingна ММ шефа и други началници.Чудили се шефа му и той къде да ги поканят и решили у дома,понеже на шефа жена му работи пък аз нали съм домакиня та нямам друга работа гости ще посрещам ooooh!.На мен не ми пречи, ама нито ги знам нито познавам,та да не говорим за вкусовите и предпочитания.Направих пушено свинско ветрило,пилешко руло,картофена салата,млечна салата,шопска салата,студени мезета ,панирано топено сирене,и пилешки хапки и за десерт баклава с халва и орехи.Няма ли ресторанти та у дома, да се напрягам излишно дали,ще останат доволни.

# 511
  • при късмета
Добър вечер!
Херпеса на шефа се оказа вирусен, не от нещо мръсно. Иначе абсолютно нищо му няма нито хрема, нито гърло нито Т, нищо. Ще го оставя вкъщи до края на седмицата, за всеки случай. Днес го пуснах защото ги снимаха за календари. как ще излезе с тази физиономия, не знам. Не, че има значение де. Изобщо бях учудена, че поиска да го снимат, в градината последните 2 години отказваше.

Къде сте всички?

# 512
Ма ко - кажи им леко да фотошопират снимката, заради херпеса и шефът ще е като мистър свят! Wink Ама как вирусен херпес? То като не съм чувала, не ознаава, че няма, но как се предава и с какво се лекува? newsm78

Днес бях при лекарката за косата. Каза, че е почти сигурна, че е от рязкото отслабване, но въпреки това ми изписа кръвни изследвания. Получавал се някакъв феномен при такова рязко отлсабване и косата първа подавала. Освен това и кожата ми на лицето стана като шкурка - всичко било от това. Изписа ми някакви специални медицински кремове и лосиони, на някаква френска фирма. Уж ги имало тук, но само намерих капсулите за пиене. Утре тръгвам по големите аптеки да търся останалите неща.

Иначе съм сама, мм се връща в петък, ако намери място в самолета, че немците пак стачкували.  ooooh! Едно ядене го ям по 5 дни, направо започва да ми се  Sick от един и същи вкус. Но пък имам повечко свободно време и си дочитам едни книжки, дето го мотая от доста време.  Wink

# 513
  • при късмета
Смърфи, просто херпес излиза по 2 причини или от вирус (даже самия той е вирус) или от контакт с нещо мръсно. Бях решила, че е от нещо мръсно, защото 2 поредни дни децата играха в двора на у-ще с паднали листа на площадката. Търкаляха се, засипваха се. В четвъртък му стана червено, но под долната устна. В петък се появи много малко петънце на горната. Събота и неделя беше горе-долу същото, вчера ми се строи, че е станало по-голямо, а пак играха след у-ще. Заведох даже детето до аптеката, аптекарката го видя и ни даде някакво кремче. Сутринта вече беше надут. Пуснах го заради снимките, че госпожата каза и да са болни за тях да дойдат.
Следобяд го заведох до педиатърката и каза, че е вирус.
При някои хора така излиза, само херпес без други симптоми. Мъжа ми и майка ми например са така, излизат им херпеси, не вдигат Т. На мен никога не ми е излизал, Т вдигам от най-малкото.
Но си има и такъв вирус, който с херпеси се проявява. Това е начина на организма да сигнализира за него. При шефа за втори път се получава, предишния път беше на 3 години. При този вирус, който само с херпеси избива, самия той е малко по-различен от херпес излязъл от прежулване като си бършеш носа, или на устната. Ако е такъв херпеса е само червен и ако се разрани тече кръв. При шефа сега херпеса има бежово-кафяви връхчета и не се разкъсва да текат от него секрети. Като минава просто изсъхва. Поне така беше миналия път. И е заразен, човек с такъв херпес не трябва да целува никого.
Докторката ни даде крем за мазане и инфлуцид да пие превантивно

Дано бързо да ти реши проблема изписаното то доктора

# 514
Добра вечер!
Ма ко - херпеса е заразен, но 99,9% от населението на планетата си е заразено - децата се заразяват още вътреутробно с него. Тъй че гушкай си детенцето. Всеки го има в себе си, но избива при настинка, стрес, смяна на климат, претопляне и други фактори понижаващи имунната с-ма. Вирусите така действат - здравата имунна с-ма ги подтиска и не се изявяват. Гадинки са - спят в нас и чакат леко да задреме имунната с-ма и се появяват. Важно е да подсилиш имунната с-ма на Шефа и да не се замърсява разранената кожа - редно е да се маже с нещо, което е мазно, а не с паста за зъби, която изсушава. Ще му мине за 7дни или по бабешки за една седмица! Дано фотографа се светне, това дето Смърфи казва! Пък и да не се светне - от нашето гардже по-хубаво няма!!!
Смърфи дано бързо намериш каквото трябва. За съжаление е точно така - кожата, косата и ноктите първи реагират дори и на остаряването...За това е важно да ги възстановиш овреме - не е за подценяване.
Светли страхотно меню си спретнала - няма начин да не се хареса! На тази софра и трябва весела компания!
Накрая приключих със задачките за деня и вече мога спокойно да питам

# 515
  • при късмета
Наздраве Калинче! Аз дето уж не пиех, това вино дето мъжа ми го донесе много ми хареса. Бяло е и си сипвам по половин чаша вечер. Никога не съм имала този навик.
Аз си го гушкам без притеснения, за децата се притеснявам. С 1-2 деца все се прегръщат в у-ще
Инфлуцид му даде педи, друг път добре му се отразява. И сиропа от бъз си взима по лъжичка на ден. Даже сам ме подсеща, като забравя.
Светли, щях да ти казвам, че за това меню и аз ще ти дойда на гости

Утре поне няма да ставам в 7  newsm44 Иначе прахосмукачката и аквариума ме чакат, че не стигнах днес

# 516
Ма ко наздраве! Ама аз съм на червено, ти на бяло - тъкмо правим мартеничка  Joy
Нали знаеш, че има хиляди песни за червеното вино и само една за бялото - "Ой, ти вино, бяло вино, защо не си червено?"  hahaha

# 517
  • при късмета
 Joy Хич не ми се отразява добре на главата червеното. Друг алкохол не ми действа толкова на кръвното. От червеното вино идно, че го вдигам много, второ, че много бързо става. А аз съм с ниско кръвно и ми е добре като си е такова

# 518
Добро утро момичета!
Днес е св.Мина ,ако има празнуващи честит празник!!!

Ма ко мажи го и ще мине,а после чакаме да видим снимката.
Аз пък пия от двете вина-и бяло ,и червено,ама домашни. Laughing
Светли да кажеш после как е минало гостито,пък ако има и снимка.....
Смърфи ,я намали косата и няма да личи толкова като капе.Така или иначе ще се освежи и косата.
Вале как сте?
Марчева пак изчезна,Люси и тя,дано са добре.
Аз оня ден си направих една хубава разходка,после пазарихме.Платих и ГО на колата и данък сгради платих и оправих пак на бързо парите.Лепнаха ни и една глоба за неправилно паркиране,само ,че аз си имам пропуск та да видим дали ще я отървем. newsm78  Вчера цял ден мързелувах,следобяд плетох.Днес трябва да видя какво ще мисля за готвене и мисля да излезем да си купя кайма и да се разходим.Днес ми излиза и книжката ,та да си я купя.
Лек ден за сега ви пожелавам,топло е и да се насладим поне на последните топли дни. bouquet

# 519
Добър ден bouquet.Снощи гостуването мина добре,всичко се изяде,само мезетата останаха.Ама ми стана много не удобно,явно хората не са знаели,че има малко дете и да му вземат примерно един шоколад,и като започнаха да му дават парички ми идваше да потъна в земята от срам,аз ги връщам те му ги бутат в ръцете ooooh! да си купел нещо.Ма ко как е шефа,минава ли му херпеса?Честит празник и от мен,ако има празнуващи bouquetи хубав след обяд на всички Ви.

# 520
  • при късмета
Привет прекръсни!

Шефа е добре, няма никакви други симптоми на разболяване и херпеса завяхва.

Мъжо сутринта ми идеше да го убия. шефа си станал в 7 без нещо с него, както винаги, ама той забравил, че няма да ходи на у-ще, защото нищо му няма. Име събудииии  #Cussing out

Така се бях настроила да поспя, и снощи с лягането окъснях по този повод. Цял ден ми е наопаки  ooooh!

# 521
Цял ден ми е наопаки  ooooh!
И от мен кофти новина - за Банско няма да стане, много съжалявам. Остават Тетевен и Рибарица, от там не са ми звъннали още.

# 522
  • при късмета
ВиоHug за там съвсем няма да има. Не се тормози, ние сме си виновни. Миналата година по това време имаше поне ласт минет оферти, на по-сносни цени. Сега няма, значи може да си представиш колко е заето всичко.

За днес ми остана шефа на тренировки да заведа. Ама много ми се спи

# 523
  • София
Ма ко, за Берковица що не проверите? Баба ми е оттам, ваканциите си прекарвах там. Но сме спали и в къща за гости, ето тази:
http://bghotelite.com/levski%60s-house.1801_bg

Днес се запознах с една прекрасна наша съфорумка, която рядко се вясва тук- Фло! Благодаря, чаровна Фло, че ми помогна и че си поприказвахме сладко, сладко! Hug

Направих си страница във ФБ с кулинарни нещица:
https://www.facebook.com/%D0%92-%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D1%8F%D … 0005/?pnref=story

# 524
Днес смятах да мързелувам, но ми се обади моята дружка, че има време за едно кафе и излязох рано-рано. Да, ама й се освободи още малко време, та и ще обядваме. Намерих си 3/4 от изписаните неща от лекарката. Всичко е френско и цените тук са умопомрачителни... Но няма начин, иначе рискувам да остана без коса. Другата седмица ще правя и кръвни изследвания. Ще я намаля още малко, ама тя и без това доста е скъсена от БГ.
Мм не се знае още кога ще се връща. По принцип съм голям фен на Луфтханза, ама този път се оляха с тези стачки.
Ма ко - не мог да помогна с казуса за НГ. Дано успеете нещо да намерите!

Вале - харесах ти страничката! Много успехи!

Светли - страхотно меню, изобщо не се съмнявам, че всичко се е изяло. За паричките не се ядосвай, убедена съм, че хората наистина са се почувствали неудобно и това е техният начин да направят нещо. И съм сигурна, че Светли няма да откаже още една играчка!

Калинка - при вас има адвент календари? Тоест адвентите да са традиция? Тук имат новени, ама са само 8 дни преди Коледа, та ми е чудно.

Това е засега! Мляс на всичко! До после!

Общи условия

Активация на акаунт