Домакини 52 / Есента дойде, време за приказки с топло кафе

• 54 676
  • 721
  •   1
Отговори
# 525
  • Germany
Здравейте и от мен Simple Smile
Не съм писала тези дни, защото и двете деца са болни.. Първо почна малкото с хрема и кашлица, а вчера и големия са прибра с Т от училище. Много мразя такива серии, а тук често ни се случва да са болни и двамата. Добре поне, че ваканцията изкарахме здрави. Времето беше страхотно и бяхме по цял ден навън. От другата седмица го дават дъжд и застудяване и си мисля, че това ни беше слънцето за тази година..
Честито на всички празнуващи предните дни и извинявайте, че не съм се включила навреме!
Хубав ден и  Hug

# 526
  • Великобритания
Здравейте дами
влизам да ви почерпя , че днес съм рожденничка и пораствам с още 1 годинка

като за човек -НЕсправящ се с торти , мога да кажа , че стана супер вкусно - доволна съм
другия месец за рожденния ден на детето пак ще се пробвам Simple Smile вече ми дойде куража

# 527
  • при късмета
Мими, честит рожден ден! Много да те обичат и слушат
Тортата е чудесна, браво!

Мони, бързо да се оправяте!

Мушкатова, появявай се бързо, че отдавна не си писала.

Смърфи, дано лекарствата поне бързо подействат. Казаха ли за колко време трябва да има резултат?

Днес беше много хубаво времето и вятъра беше по-слаб от вчера. Разходихме се, напазарувахме, шефа си даде нарежданията за вечеря и ей сега свърших. Сега остава и да вечеряме и да ги пратя в банята, че да мирясам.
Абе другата седмица на у-ще, че много ми идват нарежданията.

# 528
Мимито,честит рожден ден,да си много здрава и щастлива и само хубави неща да ти се случват.Наздраве.

# 529
  • Germany
Мимито, честит рожден ден и от мен! Много здраве и късмет! bouquet

# 530
  • София
Привет, момичета прекрасни!

Мимито, бъди здрава и щастлива! bouquet Hug bouquet

Мони, скоро да се оправят твоите деца! Hug
Благодаря на всички, които харесаха страничката ми! Не е нещо специално, но не е и нужно, това си е просто моето място за разтуха и гости приемам всякакви!

Утре ми предстои нещо неприятничко- ще ми режат с лазер юздичката на горната устна, защото слиза много надолу и ще пречи на протезата. Днес се видях с хирурга. Tired
Ако нещата вървяха нормално вече щяхме да сме взели мерки за протезите, ама не- при мен никога нищо не става лесно. Но пък после е по-сладко. Смятам поне една седмица да ходя ухилена до ушите постоянно, казвам ви! Laughing

На всички желая спокойна нощ!
Утре, за радост на мъжа ми, вероятно няма да ми се отдава говоренето, но ще досаждам на вас пишейки. Mr. Green

# 531
Мими - ЧРД! Много здраве, щастие и любов! Блестящо си се справила с тортата, метни едно парче насам. Wink

Някой да има изпитана рецепта за меденки? Ама от онези, дето приличат на купешки, едни мекички?  Praynig

# 532
  • при късмета
Аз имам запаметена рецепта за меденки, но не помня кой я пусна. Сигурна съм, че са от тук обаче. Беше или Валето или Люси, но не съм сигурна. Даже ги правих 2-3 пъти и се харесаха. Първите обаче бяха далеч от мекички  Mr. Green Имаше инструкции в рецептата да се пекат много малко, дори да изглеждат малко хлабави, но после се втърдяват, ама кой да чете.
Ако не се яви автора ще ти я пратя

# 533
  • София
Ето я моята рецепта, тя всъщност е на Джемма и стават чудни:
 2 яйца, 2 с л мед, 1 ч чаша захар. Това се разбърква с миксер. Добавя се 1 непълна чаена чаша олио, 2 ванилии, 1/2 канела, 1 щ сол, 2 каф лъжици сода, 600гр брашно. Това е оригиналната рецепта в която аз си правя някои промени- малко повече мед и по-малко захар, ванилия не на прах, а течна. Пече се на около 160 гр с вентилатор, може и без, около 5-6 минути, като се внимава, защото бързо изгарят. Не трябва да се оставят да покафеняват краищата, изваждат се докато са още меки, те после си стягат.
С кафява захар стават най-хубави по мое мнение.
Мисля, че съм пускала рецептата тук.
Важно е да ги точите не много тънко и да ги печете наистина малко, трябва само отдолу да хванат лека коричка, а отгоре да са меки.

# 534
Мимито честит рожден ден-здраве и много късмет! bouquet

Вале писах ти ,но стискам палци утре.
Ма ко как е херпеса на шефа?
Смърфи пиши после как са изследванията.
Тук днес нямаше вятър и беше доста топло-по къс ръкав  бях.Разходих се сутринта,после в двора поливахме то много сухо,после и саксиите че са под навес на вън и те сухи,игра с котетата и плетене.Днес не съм готвила ,обирахме от вчера.
Приятна вечер! Hug

# 535
Мерси, Ма ко! Бързо авторът да се явява!  bowuu

Искам да направя нещо като меденки "Любимка". Тези такива ли са? Съпругата на един бг е яла меденка Любимка лятото и иска да й покажа. Да, де, ама аз такова нещо не съм правила никога през живота си. На мен пък ми се ядат ореховки, от онези от едно време - като ги захапеш са хрупкави, но вътре са като дъвчащи бонбони.  Wink

Вале -  bouquet

Купих си всичко необходимо, само кремът за лице не мога да намеря. Имам и проблеми с кожата на лицето. Ако на още едно място не го намеря, ще се обадя на лекарката да го замени с друг. Изследванията са на желязото, но ще ги правя другата седмица и после ще пиша.  Peace

# 536
  • София
На МИМИТО ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! БЪДИ ЖИВА И ЗДРАВА, БЪДИ БЛАГОСЛОВЕНА!

ВАЛЕ, бях гост на страничката ти. Много ми хареса. Вече си преписах една рецепта. Сбогом чиста съвест, сбогом тънка талия... От хубав човек трябва да има по много ( напр, поне 100 кг  Wink ) За утре стискам палци. Със сигурност ще те боли. Приготви се психически. Красотата иска жертви Simple Smile
Момичета, вие сигурно си я знаете тази сладурана, но аз се запознах с нея преди два дни. Бях я виждала преди това по телевизията. Много позитивна, много лъчезарна. Омиля ми в момента, в който ми подаде един топъл хляб. Това никога няма да го забравя...Силно ме развълнува.

А вие в тази тема май с конкурс сте събирани. Коя от коя по-хубава, коя от коя по-умеятна. Вече имам удоволствието да познавам Луси и Валенцето. Прегръщам ви момичета Hug Hug
Поздрави на всички и пожелания за хубава вечер Simple Smile

ПП леле, голяма тарапана за публикуване.
СМЪРФИЕТКА Hug
МА КО, с тебе само се канихме да се запознаем в Брезник, но така и не се получи.  Simple Smile
ВАЛЕНЦЕ, неуморна си. Ще се възползвам и аз от рецептата Hug

Пак навалица за публикуване Simple Smile
ПИСЕНЦЕ Hug
СМЪРФИ, ти вече си получи прегръдките Wink

# 537
  • при късмета
Смърфи, рецептата която Валето е написала имам и аз. Не съм яла обаче "Любимка" та не мога да сравня. Със сигурност тези са по-хубави.
Вале, стискам всякакви палци да мине бързо и лесно
Фло, за догодина обещавам. Явявай се по-честичко, приятно е да те чета
Писе, видях котета във фейса. Много са пораснали и са много сладки. Черното е като пантера, а шареното е с такъв един поглед. Да ги нагушкаш от нас

На шефа нищо му няма, освен херпеса и само щурее. Позавехна доста. Знам си аз, че за всичко трябва да ходим до педиатърката, ама защо не послушах себе си? Хем заведох до аптеката детето да го види аптекарката и да прецени с какво да мажа. След 2 мазания с това което тя даде, на другата сутрин беше чак подут. С това от педи завяхва много бързо. Аз никога не самопредписвам лекарства, че от много малко разбирам, за нас поне на аптекарите се доверявах, ама за шефа това ми беше първи и последен път.

Изпоналягаха моите и май най-после ще се добера до новата ми книга

# 538
Мако, явявам се. Чета, но за писане не ми остава време.
Мимито, честито помъдряване! Много здраве, любов и късмет ти пожелавам! И си прося рецепта за тортата Simple Smile
Меденките на Валето са страхотни, гласувам с две ръце! Вале, да се снимаш после ухилена до уши да ти се порадваме!! Hug
Мони, да се оправят момците бързо! Как мразя такива групови изпълнения...
Смърф, ще станеш и ти една Убавица с тия мазила, ще се крием по ъглите ние Joy Heart Eyes
Писе, аз също бях днес по къс ръкав. Лятото се беше върнало в Пловдив.
При нас нищо ново. Тичам покрай дребните. Още един ангажимент - тръгнахме с Ема на логопед два пъти седмично. И вкъщи по общо час за деня правим разни упражнения. Но малкото е толкова проклето, че ме докарва до бяс.
Вио, какво става с Дея?
Утре пътуваме, свекърва ми има рожден ден. Ще разнообразим малко.
Та така. Гуш.

# 539
Мими, честит рожден ден! Жива и здрава бъди, както и всички около теб! Хубав празник!
Ма ко, радвам се че шефът е по - добре. На мен често ми излизат такива гадини, ужасно е.
Фло, как си?
Мушкат, Дея е добре. А ти недей да лъжеш - къде видя да е проклета тази прекрасна Ема, не знам  Naughty
Мони, да оздравявате бързо  Praynig
Вале, успех утре  Hug
Люската къде зачезна?
При нас нищо особено. Ванко е на градина, мм е отпуска, ние с Дея сме на КПП - то (кухня, печка, пералня)....Ходя на зъболекар от няколко дни - оказа се че имам два зъба спешни за лечение, и май една коронка ще правим...И те така.

Общи условия

Активация на акаунт