Домакини 52 / Есента дойде, време за приказки с топло кафе

• 54 670
  • 721
  •   1
Отговори
# 540
Ма ко - то и аз не съм яла, даже не съм сигурна тя какво е яла. hahaha Била голяма, кръгла, половината с шоколад и много мекичка. Не е тип курабия, да хрупка като я ядеш. ММ й вика, че била Любимка. Много знае той, живее тук 20 години, но вярно, че се прибира всяка година в БГ.

Хорти - голяма красавица ще съм... без коса. Sad Много ми е криво и по-скоро притеснено. Сега чета по нета, другата седмица ще си запиша още един час за вътрешни болести. Май трябват повечко изследвания да се намери причината. Не е само желязото, поне по нашите сайтове така пише. После ще чета и английските.
Мерси за прегръдките, Фло! Hug Не те познавам лично, ама те усещам като супер готин човек.  Heart Eyes
То ние всички тук сме си такива готини!
Оле!

# 541
Добро утро прекрасни bouquetАз днес ще се пробвам да направя меденките на Валето,дано да успея,че до сега ми ставаха много твърди,но от прочетеното до тук поне разбрах,че не трябва да ги пека много,явно в печенето ми е бил проблема,защото спазвам точно рецептата,стискайте палци да станат.После ще кажа резултата.Хубав ден Ви пожелавам.

# 542
Добро утро!
Мими bouquet много здраве ти желая и само красиви неща да ти се случват! Тортата ти е станала великолепна, а и със сигурност вкусна! Обичам тортииииииии
Смърфи точно меденка любимка е  Joy Мм ме тормози с тези меденки - е не стават като заводските! Сигурно 50 различни рецепти съм пробвала - не стават като меденка-любимка! Най-близка е рецептата, която Вале е написала, но...Може би трябва да се изчака седмица преди да се консумират. Меденка-любимка е по-скоро като тънък мафин, а не като бисквитка. Тази рецепта не съм я правила/а и с тая глюкоза - няма да я направя/, но на снимката са точно както трябва да бъдат! http://www.edna.bg/vkusno/deserti/medenki-4629118 Адвент календари май не правят - поне питах моята дружка и тя каза - не, а и не съм виждала по магазините. В училище децата правиха нещо подобно, но е по-скоро прозорчета с коледни символи.
Вале Hug Praynig Peace
Мони това да ви е болестите за тази зима  Hug
Вчера малкия беше на образователна екскурзия от училище в спешното отделение на "окръжната" болница - супер впечатлен. Учили са ги какво се прави в спешна ситуация, изкуствено дишане и т.н. Върна се с лепенка на носа/все едно е бил счупен/ и с гипсиран пръст  hahaha Учудващо всичко с подробности е запомнил - явно атрактивна е била лекцията  Joy
Днес е ден в който се правят мероприятия и се събират дарения за децата в нужда - направила съм шарени бисквитки за благотворителния базар, а за децата, които ще дарят по £1 е ден без униформа.
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 543
  • София
Здравейте момичета, в Световния ден на добротата. Колко му е да се усмихне човек, да подаде ръка на някой в нужда. Нека сме добри, но не само днес, а 365 дни в годината Simple Smile

Днес да стискаме всякакви палци, както казва МА КО, за Валенцето. Всичко да мине добре.

МА КО, какво пречи тук да се запознаем. Обезателно ли трябва да е в Брезник? Simple SmileТам май по-лесно ще се намерим. На площада, аз от едната страна на паметника, а ти от другата и готово. И кафенетата няма да объркаме - две три на брой са, все на една ръка разстояние.

СМЪРФИЕТКА, както чета, имаш някакъв здравословен проблем. Не съм попаднала на поста, където може би си споделила с момичетата, но до колкото разбирам, те тревожи опадане на косата. Обезателно трябва да се потърси т.н. АКТИВНО ОГНИЩЕ. Тоест, нещо в организма, което по кръвен път ти уврежда: очи, сърце, коса, кожа, стави, бъбреци, повлиява кръвното, ускорява утайката на кръвта, изпотява ти ръцете, предизвиква главоболие, безпокойство и Т 37.1 - 37.2. Не е нужно всичките 12 лошотии да сполетят човека. Стигат му една, две. Активни огнища в организма могат да са: Често повтарящи се ангини, синузит, отит, умъртвени зъби, възпалени венци, ретинирани зъби ( непораснали, останали в костта ), възпалена жлъчка, яйчници, а при мъжета простата, хроничен апандисит. Задължително трябва да се направи консултация с УНГ, хирург, гинеколог, стоматолог. За стоматолога е нужно да има спец. апаратура, да е подготвен,( и съм подготвена, и имам апаратурата Simple Smile) да разполага с твоя панорамна снимка, ти да си спазила следните изисквания: 3, 4 дни преди изследването да не си приемала сънотворни и болкоуспокояващи, в деня на изследването да не си слагала крем, или фон дьо тен на лицето. Понякога само един мъртъв зъб е достатъчен да те изправи на нокти. Напр. да ти прескача сърцето, да ти опада косата, да те болят ставите, да поддържаш една Т, която те прави на парцал, или да ти е ускорена утайката на кръвта. При сърдечни и очни проблеми в миналото се изваждаха проблемните зъби. Сега има начин да се пролекуват и да се следят. Потърси много сериозно изброените лекари за консултация. Мисля, че не си в България. Ако си беше тук, веднага щях да те поканя да дойдеш, да видим зъбите. tooth

ВИО, не крия, че си ми слабост Hug Питаш как съм. Мой познат отговаря така: Вече не ме интересува hahaha Joy Зазимихме селската къща. Едно гайле по-малко. Намаля ми и шетането Simple SmileРабота в кабинета-много. Дал Господ по 32 зъба във всяка уста. Виж друго си е да си очен, ушен, кардиолог.  Wink Понякога гледам внучета, намирам време да излизам на кафе с бабите от КГБ, глезя деди, сменихме дограмата в хола с ПВЦ дограма, та сега следва латекс и чистене. Надявам се тази неделя да режем лентата. Ето такива неща покрай мен.

На всички желая прекрасен есенен ден. Още малко ще е така, а после Емо Чолаков обещава дъжд и сняг. Е няма как... Идва зима. Да, ама после пролет и лято... Simple Smile

# 544
  • при късмета
Добро утро!
Какво слънце грее при нас, трябва да използваме последните хубави дни.
Фло  Hug и тук ще се видим, няма страшно.
В Брезник не само, че си имах кафене, а и място в него  hahaha Седяхме обикновенно на дискотеката, на масата до тротоара, клюкарската й казват. Всички по тротоара минават покрай теб, една ниска ограда ви дели.  hahaha Сега се преместихме на съседната, кръглата, заради wi fi, че на село интернета и да го имаш в плана на телефона, е трагедия.
А на паметника ще си правим среща, като са узрели черниците  Laughing
Вале, да пишеш после, че те мислим  Hug
Смърфи, тази меденка Любимка, май е единствената, за това всички я знаят. Не съм сигурна. И ти да пишеш за резултатите.
Хортензия, радвам се, че се появи и сте добре. Весело изкарване
Вио, и ти ли на зъболекар? Да приключва бързо и безболезнено.
Калинче, винаги ми е интересно като разказваш за това, което правят децата там

Сега ще измисля на къде да хващаме, че не ми се стои тук на това време.

Хубав ден на всички   Hug

# 545
  • Великобритания
Благодаря ви много момичета , ей така значи се радвах като ви четох , че все едно не в нета , а сте ми дошли на гости  Hug
някой искаше рецептата - ето я - супер лесна е за изпълнение ( аз без бисквитките отгоре , че нямах чак толкова време ) мисля че има място за импровизации с крема между блатовете , моя беше домашен ванилов , че ММ такъв си поиска
той уж не обича много много торти и пасти , предпочита шоколадови изделия , обаче вчера омаха малко повече от половината .. отрежи ми едно парче , след час айде още , после още едно ..и тя почти свършила хахахах ...остана за днес по едно парче - т.е признавам я за успешна

http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2014/11/mahogany-cake.html

тази страничка на Валето колко килца ще ми докара още незнам , колко много неща си харесах оттам не е истина  Laughing Laughing още в неделя ще се пробвам със кашкавалките

# 546
  • София
Тук съм, приятелки мои!
Е, малко съм обрязана Mr. Green, но това е положението.
Засега съм добре и леко ме наболява, но надявам се да мине.
За да ми е по-гадно от снощи ме боли и отдолу на долната челюст под коронката нещо, сутринта коронката ми падна Laughing, то е мост де, не коронка. Егати и болката, като дишах сутринта студен въздух и ме болеше. Ходих на зъболекар сега, нещо се случва с венеца ми,  мазаха ме, сложиха ми някакви неща, дето щели да се резорбират и сега като че ли е по-добре. Ще видим.

ММ се надяваше след това рязане на юздичката да мълча поне малко, но не би, говоря си, плюя си даже като говоря, нали съм без горни зъби и това е положението. Вече не ми дреме. Доктора каза след тая хирургична интервенция никакви протези още две седмици Laughing, а трябваше сега да ми взимат мярка. Това е то, ще си ходя без зъби и ще си плюя като камила.

По този повод ще взема да направя някаква развинтена питка евентуално..мда.
Правете меденки и яжте, кака ви ще си пасира супичка и ще пие със сламка.

# 547
Момичета за меденките за да омекнат по бързо се поставят няколко резенчета ябълка при тях .
Вале,  Hug мила .Набора ти има вече зъбки отляво и се  учи да ги управлява:) 
Шунковара е зареден. Месото отлежава, ама пуст мерак, като ще мога да ям сега в събота и после чак на Коледа , дали не може да го държа по малко часове, знам че не е хубаво да съм лакома , ама мерак, да беше дошъл няколко дни по рано този уред   Crossing Arms
Аз съм като изцедена днес.Сега ще полегна.

# 548
ВИО, не крия, че си ми слабост Hug
Ех, как ми стопли душицата ако знаеш! Благодаря ти, имах нужда точно от това  bouquet
Джей, постиш ли? Стана ми интересно защо не можеш да ядеш шунка... Аз като едно видно прасе не бих се удържала, признавам си без бой  Animal Pig
Вале, герой си ти! Стискам палци това да са били проблемите, и повече никакви болки, венци и зъби да не те притесняват!
Благодаря ви много момичета , ей така значи се радвах като ви четох , че все едно не в нета , а сте ми дошли на гости  Hug

Ти изчакай да видиш като завалят картичките каква емоция е....Мека, топла и уютна Коледа, и всеки ден от пощата изскача по някоя картичка и ти топли душичката...нямам търпение!
И по тоя повод - момичета, нали ще си спазим традицията? М?

# 549
Добро утро .
Отдавна не съм слагала кафе сутрин.

Тази то е особено горчиво с цялата тази тъжна информация за случващото се в Париж. Много тъжно е всичко.
Днес си имам занимавка , ще довърша парцалената ( чорапена) кукла за детската градина.С баткото имаме да се подготвим за понеделник.За утре сме решили активно да почиваме .
vio да спазвам всички пости , а от утре започват рождествените.Никак не ми е проблем храната , може би по трудно ми беше да постигна напредък с духовния пост.

# 550
  • Великобритания
Добър ден мили дами ..
аз съм в пълен потрес от ставащото (пак) в Париж .. тук при нас по новините само за това говорят , в нета само за това чета .. а бе какъв е тоя ад , супер мега тъпа война си водят тия джихадисти ли са , маниаци ли са не знам , ама ми е страшно
Вио тази година и аз с вас за картички се наредих - отсега им се радвам , аз другата седмица ги пускам , че да имат време да дойдат при всяка от вас  Hug
ММ 2 дена е на работа и няма да се прибира ,та сме самички с бебето ..ухх че кеф (хииихи) няма да готвя , имаме си пиленце с картофки , вън вали , парното работи ..идилийка

# 551
Добър ден.Как сте?При мен нищо ново,домакинстване и това е,сега Светли заспа и с ММ ще пийнем по едно кафенце Laughing.С меденките не мога да се справя ooooh!пак станаха твърди къде бъркам newsm78,спазвам всичко точно,сега ги пекох по-малко и пак са твърди,е ММ и свекър ми ги хапнаха на бързо,иначе стават много вкусни.Кажете защо стават твърди като ги опека?Хубав ден на всички.         П.П Мимито,дай адрес на лични,че твоя го нямам. bouquet

# 552
  • при късмета
Привет!
Прекрасно време е при нас, шефа си има ангажименти цял ден и аз съм разводач. Прибрахме се само да обядваме и пак изчезваме.
За меденките, Валето е написала. Трябва да са по-дебело разточени, да се пекат малко и да се оставят известно време. Съвсем в началото са си твърди. Някой назад каза и ябълка да се сложи при тях. То не, че и при нас оцеляват да омекнат  Laughing
На пости и аз не удържам. Без месо мога (за разлика от моите) но без сирене, кашкавал и яйца абсурд. А мъжо ако го оставя на трева, ще ме заподозре в опит за ликвидиране.
Да се порадвате на хубавото време  Hug

# 553
Здравейте милйчки!Аз днес нещо не съм на ред,страшно ме боли ниско доло корема,сега ме поотпусна малко,но ако пак ме заболи утре ще ида на лекар.Притеснява ме,че няма причина да ме боли,а болките са режещи и през определено време,а може и да е нещо моментно.Вие как сте,днес Ви няма да се разпишете Simple SmileАз за утре съм решила да вадя украсата за Коледа,да видя какво имам и какво нямам,и живи и здрави другата Събота да се развихрям да украсявам.Хайде лека и спокойна вече Ви пожелавам.

# 554
  • при късмета

Общи условия

Активация на акаунт