ОкИЯн от прЪвУписТен бАркоч-99

• 32 833
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
Добре се посмях! Аз попаднах днес на "тенджЪра". Бях виждала "тенджУра" преди, но това ме свари неподготвена  Blush

"тенджУрата" ни беше детска шега
вероятно е диалектна дума, но не съм вярвала, че е възможно някой наистина да я напише така  Joy

# 691
  • София
П.П. Нали знаете, че съм Ензим Blush   Laughing
Очарователното бяло пухкаво чудовище те издава, няма  как да те сбърка човек  Laughing Hug

Не помня тук ли го писах или на друго място, но колега с претенции за нещо повече от останалите, със стаж в Германия и сериозни фасони, ми беше написал навсякъде по едни заснемания "ЧУШМА" и "ТОЛЕТНА" Mr. Green

# 692
  • Испания
В това видео http://bnt.bg/part-of-show/ezik-moj-s-prof-vladko-murdarov-29 Владко Мурдаров казва: "министърката на вътрешните работи..." /минута 2:58/.

# 693
  • София
Напоследък ме побърква използването на женски род за думи, които в българския съществуват само в мъжки род. "Моделка", "колежка"... . В медиите, например, е масово - що за простотия?
Колежката/колежките си звучи съвсем на място открай време. Как ви се струва изразът: Отивам с колегите си приятелки на кафе?

# 694
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Напоследък ме побърква използването на женски род за думи, които в българския съществуват само в мъжки род. "Моделка", "колежка"... . В медиите, например, е масово - що за простотия?
Колежката/колежките си звучи съвсем на място открай време. Как ви се струва изразът: Отивам с колегите си приятелки на кафе?

e, на някого му звучи съвсем на място "колежка", на друг "чушма", на трети "еми"...

Цитат
Заместник министър-председателят госпожа .... ще посети ...“.

Цитат
Утре, петък, вицепремиерът по европейските въпроси и председател на „....“ Г-жа ...

# 695
Цитат
Ще го устaвя
Не се притеснявaи
мн се идосвaм
Ще съм щтaсливa
Не е сигорен
Немогa дa я гледaм кaк се мъче
Добре е - игрaи си
И ги знaи
Кaде ходи мaикaти на лекар?
Всичко е от моята позната - неизчерпаем източник на подобен род запаси. ooooh!

# 696
  • София
Като каза позната, веднага се сетих за една моя. Тя винаги пише АС, но за сметка на това - НАЗ и ВАЗ  Laughing

# 697
  • Испания
Никой не е съвършен.  Joy

# 698
Цитат
като например ако морковете са много оранджъви сигорно има химия и много такива примери има само са замислете тровим са секи ден

# 699
Цитат
като например ако морковете са много оранджъви сигорно има химия и много такива примери има само са замислете тровим са секи ден
Е, не! Човек трябва да положи извънредни усилия, за да бъде тоооолкова неграмотен  ooooh!

# 700
Имам позната, която винаги пише "аз" с главна буква, и става нещо такова:

"Когато съм на работа, Аз пия кафе всеки ден"

# 701
Влез в която и да е готварска група във ФБ и чети на воля грамотни излияния. Групите за покупко-продажба са още по-зле. В ОЛХ, например, е някакво чудо.

# 702
Цитат
Защо ни няма незнам  
да изкочи от някой шкаф

# 703
  • София
Цитат
Как може мъжът който обичаш да е най големия тапанар на света.
От ФБ...

# 704
  • София
Цитат
суйчър

Общи условия

Активация на акаунт