За лотариите и печалбите

• 213 936
  • 1 431
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Да,познавам ги не са ми приятели просто ги познавам.
Относно поста на delpel - не задължавам никой да ми вярва всеки си има мнение Simple Smile

# 391
Късмет! Peace
Да си го е купила за нея.
Абе и мен щеше да ме е яд. Mr. Green
Аз купувах и печелех по 2, 3 лв. Голямата ми печалба беше 20 лв., мисля, от новогодишните билети, струващи 10 лв. Детето е доста зарибено, но се спрях да купувам. Тото пускам.

# 392
Вчера със свекърва ми си взехме 5 билета общо. От двата билета с пирамидите спечелихме 3лв. и 6лв., а от калинките участие за жребии в ТВ игри. И на мен ми е трудно да повярвам, че толкова хора печелят такива големи суми, но пък и аз никога не съм пускала тото и не съм си купувала такива билети, за да спечеля нещо Simple Smile

# 393
Познавам жена, която е спечелила 7000 лв (споменах в друга тема, но няма значение) и са и ги дали без проблем. Тя казва, че не играе често и си е купила 1 билетче от бензиностанция.
Аз си купувам билети само по празници (Коледа, рождени дни, Великден и т.н.). Не съм печелила големи суми - веднъж 8 лв, 1-2 пъти по 5, от време на време по 2 или 3. Никога не съм вземала и не бих взела подобна малка печалба - разменям билетите за други (непечеливши, обикновено).
Смятам, че не лъжат, а просто наградите са малко. Това е нормално, защото говорим за хазарт - при него обикновено се губи, ако се печелеше често, нямаше да съществува. Мой избор е да си пробвам късмета с надеждата в някой момент да спечеля голяма сума.
А това, че пенсионерите играят най-много - предполагам, че колкото са по-близо до края, толкова повече им се рискува - нормално е. Какво правят със своите парите си е тяхна работа. Лошо е, когато харчат чужди - навремето имах съученичка, чийто дядо беше направил гигантска сметка за телефон от опити да участва в Треска за злато (или подобна игра - не помня вече).

# 394
Аз наскоро четох тук във форума, мисля че беше в темата "Оплачи се" следната драма. Съфорумка отива на гости на приятелка, която заръчва пътьом да и купи билет от националната лотария. Съфорумката купува билета, отива на гости и вижда, че домакинята е приготвила парите на масата да си ги вземе. Домакинята трие билета и излиза печалба 400 000 или 500 000 лв, не съм сигурна, но беше една от тези суми. Съфорумката питаше дали е редно да се разделят парите на две, защото тя не е взела парите за билета от масата. В същия ден, в който написа поста беше излъчена нейната приятелка по телевизията с печалбата, която ѝ благодари в национален ефир за закупения билет, но предварително категорично отказала да дели печалбата.
Пфф как може да има такива хора - тази с претенциите имам предвид. Затова човек трябва да си трие билетите сам, независимо от обстоятелствата. Подарявали са ми билети (и то роднини) - прибирам си ги в чантата и си ги трия, когато съм сама. И между другото - точно с идеята, че някой може да има такива претенции (защото аз вярвам, че в един момент ще спечеля, макар да играя рядко Simple Smile  ). Билетът е на човека, на който е наречен - дори като в моя случай да не е платен, а да е подарък (обикновено подарък към по-голям подарък - нещо като картичка). Аз не бих делила категорично - в подобен случай бих почерпила в ресторант, но не и след подобно нагло предложение.

# 395
  • София
Никога не бих купила билет на някой извън семейството /разбирай деца,техните половинки и внуци/.

# 396
  • България-Швейцария
Затова такива неща се уговарят предварително Simple Smile
Вземи ми билет - ОК, обаче ако е печеливш делим или за мен са 40/30/20% и т.н.
Същото и с тото фишовете.

# 397
Никога не бих купила билет на някой извън семейството /разбирай деца,техните половинки и внуци/.
Аз пък никога не бих купил билет за някой близък, но хора всякакви...

# 398
Не купувам билети, но ако все пак купя за някой, няма да чакам дял от печалбата.
Освен ако нямаме изрична уговорка.

# 399
Е хубаво де, ама ако спечелиш 500 000, спокойно може да дадеш на приятелката си едни 10 000 да кажем, да се почерпи. Все пак нейната ръка е избрала билета и очевидно няма да обеднееш.

# 400
  • България-Швейцария
Свят широк, хора всякакви Simple Smile
С най-близките ми роднини живеем в една сграда.
От подобренията, които в момента принудително отлагаме поради липса на достатъчно свободни средства и бих задвижила веднага, ако случайно спечеля 500 х. или ударя джакпота от тотото, ще се ползват и те; същото важи съответно и за тях в случай, че извадят извадят късмет.
Дори ако реша да не ги харча веднага и ги сложа на депозит, гарантираните влогове са до 196 х., със сигурност ще са ми необходими поне двама доверени люде, за да ги разпръсна в различни сметки и да спя по-спокойно Wink

# 401
Е хубаво де, ама ако спечелиш 500 000, спокойно може да дадеш на приятелката си едни 10 000 да кажем, да се почерпи. Все пак нейната ръка е избрала билета и очевидно няма да обеднееш.

Имах предвид, че аз няма да чакам да ми дадат.
Ако аз спечеля и друг ми е купил билета, ще почерпя. Peace

# 402
Мисля, че щом не съм аз, не очаквам да ми дадат или аз да дам.
Друго щях да си пея може би, ако все пак бях спечелила или пък купила билета.
Предполагам се отнася за повечето от нас.

# 403
Веднъж в един магазин някаква жена беше спечелила 2000 лева, но като установи печалбата си просто изсумтя и си прибра разочарована билета. Аз ако бях щях да скачам радост. Явно е била някоя богаташка щерка. Laughing

# 404
  • област Софийска
Миналата седмица моя приятелка спечели 1000 лв от Златните пирамиди.
Предния ден ме помоли да и услужа с 20 лв до заплата, че малко го е позакъсала. Купила си билет и хоп късмет.

Общи условия

Активация на акаунт