За лотариите и печалбите

• 214 202
  • 1 431
  •   1
Отговори
# 480
Едва ли пишат сценарий на спечелилите от рекламните клипове. Предполагам, че ги питат как се чувстват след като са спечелили, какво планират да си купят, отдавна ли играят, дали са късметлии в живота и такива неща... Съответно, ако те кажат нещо, което не се хареса на тв екипа, то най-вероятно се изрязва при монтирането на клипа.
Обърнах внимание, че пожеланията към зрителите понякога са съвсем безлични - имало е хора, които казват "Пожелавам на всички да не губят надежда, ... да вярват в себе си..." и т.н. Rolling Eyes

# 481
Напълно възможно е печалбите на тотото да са спаднали, защото гледам, че и те са пуснали билетчета за търкане, явно далаверата вече е в тях.

# 482
По темата Mr. Green Mr. Green

# 483
  • София
"Срамно и отчаяно" е народът дотолкова да е потънал в безизходица и липса на перспективи, че търкането на билетчета да е единствената му надежда да забогатее или просто да запуши някоя дупка във финансите си. Не с труд, не с предприемчивост, а с търкане на билетчета.
И това сега ако не успееш да разбереш, спокойно можеш и мен да докладваш.

Нали виждаш каква е кампанията - всеки клип е с хора от различни слоеве от населението - безработни, работещи на ниски заплати, завърнали се емигранти, хора с дребен бизнес и заеми... И като сложиш количеството реклами за денонощие, не е нужно някой да е отчаян, за да започне да си купува билетчета - експлоатира се това, че у всеки има заложено нещо хазартно и алчност. Плюс това много добре са се позиционирали из търговските обекти - във всяка верига за хранителни стоки, всяка каса за плащане на сметки, отделно лафка и т.н. Обхващат потенциалните играчи отвсякъде, като из засада.

# 484
Има и заможни печеливши. Сега върви един клип с един господин, който е спечелил 50 000 лв и който очевидно не е беден. Преди време имаше двама съпрузи, които демонстрираха някакъв показен стандарт, смееха се много и казаха, че ще отидат на околосветско пътешествие с парите от наградата... Бих публикувала линк към някой от клиповете, но не е коректно, а и без това ги има из нета.
Не знам защо много хора си мислят, че бедните печелят по-често от тези игри. Мисля, че не е вярно, но на тях се обръща повече внимание. В лотарията няма справедливост - преди следях от любопитство сайта, на който публикуват информация за печелившите (понякога слагаха и интервюта) - имаше хора с по няколко печалби от няколко хиляди лева. Отделно от това, една госпожа скоро каза, че е спечелила пари, кола и екскурзия - това не е нагласено, просто хората са упорити и са късметлии.

# 485
Не знам дали повече бедни хора печелят, но със сигурност процентът на циганите е по-голям. Както и на тези от провинцията, в София са по-малко печелившите.

# 486
  • София
Е, той и залагащият да знае какво прави, не всеки път участниците в спортната среща знаят.
Хазарт е Еврофутбол, как иначе.
Хазард е, но можеш да контролираш риска, докато с билетчета няма никаква зависимост и е 100% късмет.

Да, бе, да, вЕрвай!

Обхванали са цялото население като таргет на рекламите, затова са разнообразни клипчетата. А аз им се чудя на акъла на спечелилите - защо се показват?

# 487
По-горе стана ясно, че е описано в Правилата на оператора.
А аз мисля, че на хората не им е удобно да отказват, защото са спечелили крупна сума.
Ако някой се възпротиви, мисля, че ще му мине номерът.

# 488
Отделно от това, една госпожа скоро каза, че е спечелила пари, кола и екскурзия - това не е нагласено, просто хората са упорити и са късметлии.

И понеже "една жена каза", ти ѝ вярваш?
В същите тези реклами видях жена от нашия град, която представиха като занимаваща се със собствен бизнес. Случайно знам, че работи като наета продавачка на хранителни стоки и със сигурност не е собственичката на магазина.
Но докато има хора, мислещи не с главите, а с телевизорите си, ще има и тарикати, които да се възползват от това.

# 489
Много са режисирани клиповете с представяне на печеливши, определено

# 490
На мен също ми прави впечатление в рекламите как спечелилите на 90% са от Горно Нанадолнище примерно, та да може по-малко хора да ги познават. А всъщност зарибените ми познати бяха приели това като знак-че разпределят големите печалби по малките населени места и започнаха да си купуват билетчета от разни селца  Mr. Green
Не че и аз не си купувам, но то е на месеца веднъж, ей така - надеждата умирала последна. Най-голямата ми печалба е 40лв. с Коледния билет за 10лв.  Sunglasses

# 491
Като казахте, че тотото не печели
Онзи ден, докато чаках на спирката на автобуса за 5 минути минаха двама души през пункта...

# 492
Като казахте, че тотото не печели
Онзи ден, докато чаках на спирката на автобуса за 5 минути минаха двама души през пункта...

А за същите 5 минути сигурно 10 човека са си купили билети  Peace
Не мисля, че всички, които снимат са точно спечелилите. Колко му е да платиш някаква сума на някой (циганин) да се снима и да не те закачат после тебе.

# 493
Отделно от това, една госпожа скоро каза, че е спечелила пари, кола и екскурзия - това не е нагласено, просто хората са упорити и са късметлии.

И понеже "една жена каза", ти ѝ вярваш?
В същите тези реклами видях жена от нашия град, която представиха като занимаваща се със собствен бизнес. Случайно знам, че работи като наета продавачка на хранителни стоки и със сигурност не е собственичката на магазина.
Но докато има хора, мислещи не с главите, а с телевизорите си, ще има и тарикати, които да се възползват от това.
Да, вярвам - на жената мога да и намеря и името (казват го в клипа), а вероятно и фейсбука, но както написах, не смятам, че е коректно да коментираме тези хора с имената им.

Горе някой беше казал, че печелят повече хора от провинцията, отколкото от София - ами естествено - София е град, провинцията е останалата част от страната, в която за сега живеят повече хора.
А това, че продавачка се е представила като собственичка на частен бизнес, не ми изглежда като лъжа на водещите - първо, може самата жена да е преиначила истината, защото и е било неудобно. Второ, може и да е собственичка на частен бизнес - познавам хора, които работят нещо, а отделно от това имат регистрирана собствена фирма (от която не печелят, но това е отделна тема). Една откачена съседка се беше регистрирала като ЕТ и беше изкупила диетични храни (трици) за хиляди левове, за да ги продава и да печели от тях. До колкото знам, не е спечелила нищо, но и това е "бизнес".

# 494
Ох, добре. Вярвай си. Търкай. Този бизнес на такива като теб разчита.
Пак забравих, че с комарджии и сектанти не се спори.

Общи условия

Активация на акаунт