Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 42 115
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
Не смея да обобщавам за английските у-ща, защото личен опит имам само с три.Деца, родители, учители си влизат с обувките, с които ходят вън и сядат по земята. Иначе имаш възможността да си поизтъркаш обувките по мокета в коридора до класната стая. Simple Smile

Между другото, по селата много къщи имат едно голямо помещение на приземен етаж, което им е точно за посрещане на гости и там се влиза с обувки. Та, погражданили са се малко някои.

# 466
За събуването в шведските училища мисля, че е до трети клас, имам наблюдения от четири начални училища в Стокхолм. Нашето училище е до 6 клас, но водя дъщеря ми на курсове в една гимназия и там учениците са си с обувки.

# 467
  • София - Рим и обратно
Таис, не знам откъде са ти наблюденията за Италия, че се събуват, но аз не съм виждала такова нещо Peace. Изпотроших си нервите, докато свикна италиански роднини и приятели да се събуват, докато малката беше бебе поне #Cussing out.

# 468
Таис, не знам откъде са ти наблюденията за Италия, че се събуват, но аз не съм виждала такова нещо :peace:. Изпотроших си нервите, докато свикна италиански роднини и приятели да се събуват, докато малката беше бебе поне #Cussing out.
PeaceПотвърждавам за Италия /поне за северна / , че събуването там се приема  как да кажа  не особено добре... даже зле .И аз нямам наблюдения за италия , че някъде , нкои да се събува.Поне в домовете в които аз съм била.Даже има такива които си събуват обувките едва  в спалнята , малко преди да  минат през банята и да си легнат .Ха хааа  hahaha

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 10:45 от Markrit

# 469
Между другото, по селата много къщи имат едно голямо помещение на приземен етаж, което им е точно за посрещане на гости и там се влиза с обувки. Та, погражданили са се малко някои.

Ааааа, и на вилата се събуват, и то в двора  Laughing, ама по собствено желание, и ходят боси по тревата, която е като килим, всичко е трева или плочи, няма кал и градски гнусотии.
С детето също ходим боси по цял ден, и вътре, и вън.  С едни и същи крака.
През топлия сезон сме там, зимата - заточени в апартамента.

# 470
Сигурно съм най-голямата мърла, но събуването ПРЕД прага на вратата за мен е отвратително. Гостите ми не идват от обора, за да събуват галошите  Peace Не мога да повярвам, че има хора, които го практикуват все още.

Няколко пъти съм виждала такива обувки, строени пред прага и съм изумявала. Аз също бих си тръгнала, ако ме помолят още преди да си сваля палтото да си събуя обувките. Ми направо от асансьора да започне преобуването. Чак се чудя защо каните гости - след тях не чистите ли или те прелитат в жилището, не посещават баня, не се хранят  Rolling Eyes

# 471
  • В Космоса
Хахах, събуване пред прага, това вече е прекалено. Laughing

# 472
Тя просто няма бебе, разбираема е реакцията й. Като го намери няколко пъти с гнусотии в устата ще видиш как ще си смени мнението Simple Smile

# 473
...
Дори да минат гостите за малко то са инцидентни - 2-3 в историята на дома и не пречи после да се направи едно основно пране, но за ежеседмичните...

А може и хората да си носят официални чисти обувки. Била съм такова събиране тук. Няколко човека си сменихме зимните ботуши с елегантни токчета, като пристигнахме. Иначе съм влизала във всякакви хора, но наистина като че ли в къща хората по-често не се събуват. Ние имам една лятна малка къщичка, та там влизаш във всекидневната и не се събуваме, но и лятото не е проблем. Ако сме кални, ще се събуем естествено, нищо че подът е с терикот. Не бих нацапала никъде, независимо от порядките на дома  Peace

# 474
Да, при къщите е друго, както и напред писах - най-малкото не ковеш токове на горките хорица отдолу  Simple Smile

# 475
Тя просто няма бебе, разбираема е реакцията й. Като го намери няколко пъти с гнусотии в устата ще видиш как ще си смени мнението Simple Smile

Това ли ти е главният довод  ooooh!

# 476
Да. Като започне да повръща още през нощта или се сетя за статистиката за заразени с тения и всякакъв срам, че съм селянка ми се изпарява...

# 477
  • София
Човече, така сладко съм се разпльокала пред компа, ама ще ме накараш да рипна и да хвана прахосмукачката и мопа! Mr. Green

# 478

Това ли ти е главният довод  ooooh!
Основният.
Представи си дом с килими и малки деца, навън дъжд/сняг/киша/кал.Идват 3 семейства  на РД на дете.Как точно си представяш големите с калните ботуши из стаите и в краката им пълзят/ се търкалят/играят 2-3-4 годишни деца?
Да, знам, такива поводи в заведение.Аз пък не обичам кръчмите за детски партита, а детски клубове нямаше, когато децата бяха малки.Не че и тях ги харесвам, де....

# 479
Хахах, събуване пред прага, това вече е прекалено. Laughing

И мен това ми е много отвратително .Също и за идиотския навик на много хора влизайки някъде да се изхлузват точно пред прага и да да не се сетят за влизащите след тях.Дали някой ще им се спъва в обувките .. направо се потрисам.Аз също никого не карам да се събува .Но имам приятели които много държат да го направят.Но не им идва наум , да ги събуят и наместят /сложат не по средата на коридора .А после като изляза в коридара винаги се спъвам в нечии патъци .Просто нямам навика , че по земята в коридора /точно където се минава / да ми се въргаля каквото и да било .
Много се нервя на коридори пълни с обувки , ботуши .. особено пък разхвърлени и изхлузени кой където сварил. Twisted Evil
Не съм маниачка на тема чистота , но на хаос съм направо чуствителна и раздразнителна когато някой ми развали реда, подредабата и ми създаде хаос.

Общи условия

Активация на акаунт