Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 42 053
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Да, в момента се храним често върху подложки, защото масата ни е с масивен дървен плот, който е грехота да се скрива под покривка. Но някой ден бих го спасила от унищожение с една отвратителна, гнусна мушама, поне докато се храним.  Mr. Green

Моята маса е с разкошен масивен дървен плот и сложих мушама, когато децата почнаха да се хранят и да си сервират сами.
Мога да си купя нова маса, естествено, но смятам за грехота да съсипвам тази, от едната гъзария...

# 541
С малката подробност, че мушамите са нон стоп на масите...И малко дете не е извинение, мушамата си е мръсна ( предполагам не ги забърсвате с белина всеки ден.

само мушама може да се изцапа, а маса не?

# 542
  • София
С малката подробност, че мушамите са нон стоп на масите...И малко дете не е извинение, мушамата си е мръсна ( предполагам не ги забърсвате с белина всеки ден.
По съшата логика, що не си забърсвате чиниите , а ги миете
+2
Чела съм, че мушамата задържа разни бактерии и гадости, които, дори когато е добре забърсана с гъба, пак остават  Sick

Имам 5 годишно хлапе, никога не ми е хрумвало, че щом имам дете, трябва да пльосна и мушама върху масата. Тя пък е обикновена, купувана от Икеа, комплект с 4 стола. Засега оцелява без проблем.

# 543

само мушама може да се изцапа, а маса не?
Да виждаш някъде да съм споменала маса  newsm78

# 544
"Свежият пръв поглед" замина с бактериите под микроскопа. Mr. Green

# 545
Есента какво ви става , все чистофанически теми ежегодно се отварят ?
Ами, подготвя се гнездото за зимуване, трябва да е чисто.     Mr. Green

# 546
  • София
Следват космите и ще сме изпълнили норматива  Laughing

Предлагам да се върнем на темата, че може и да ни хлопнат. А и тези неща са дъвкани.

# 547
така е, каквато и да ти е мушамата, отвориш ли вратат с мазна коса....язък ти за проветрената стая. Моята я мия всеки ден, може и по два пъти.

# 548
Пробвах с покривки, пробвах с подложки. В момента сме си на гола маса. Оказа се, че се чисти най-бързо и най-добре. Пък и не изглежда зле.  Ако започнат децата да си цапат по-малко, ще сложа пак подложки или покривки.

# 549
Нямам време да пиша, защото от както чета темата заливам къщата с препарати. Добре, че нямам килими, покривки и мушами, че съвсем щях да се видя в чудо  Joy.
В нас никой не се събува, Не пускам прахусмукачка всеки ден и не "минавам" с мопа.
Имам и куче, което пуска козина и се въргаля и вътре.

На повечето ми познати не би им хрумнало да се събуят, а тези, които се опитват, биват спрени на секундата.

# 550
По съшата логика, що не си забърсвате чиниите , а ги миете
+2
Чела съм, че мушамата задържа разни бактерии и гадости, които, дори когато е добре забърсана с гъба, пак остават  Sick

А по голата маса не остават? Бактериите? Или вие разливате сокчетата само по подложките?

# 551
Нашата като не се ползва е открита, за хапвания през деня - само подложки, меки, такъв тип, които се перат в пералня. За вечер ни е уютно с хубаво подредена маса - и покривка, и подложки. Заминават в пералнята после и готово.
Иначе в чуждите къщи нямам претенции на каква маса ме слагат, важното е да е весело Simple Smile

Down Under, а когато е дъждовно и кално миеш ли лапите на кучето?

# 552
Цитат
Темата се е обърнала на За и Против събуването Laughing
Ми как да не е, като всеки иска да се покаже кой е по- по-най пред другите съфорумки, пък в къщи те си се знаят що за стока са.

Цитат
А другата дума на карета е ковьорчета.
Пък да не казваме, че ковьорчето са закачва на стената. Laughing
Скрит текст:
Тъкано или бродирано изделие, предназначено обикн. за окачване на стена. Имаше ковьори за зад легло и ковьори за зад печка.

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 18:16 от Palmyra

# 553
  • София
Нямам време да пиша, защото от както чета темата заливам къщата с препарати. Добре, че нямам килими, покривки и мушами, че съвсем щях да се видя в чудо  Joy.
В нас никой не се събува, Не пускам прахусмукачка всеки ден и не "минавам" с мопа.
Имам и куче, което пуска козина и се въргаля и вътре.

На повечето ми познати не би им хрумнало да се събуят, а тези, които се опитват, биват спрени на секундата.
Никой не се събува у вас, и въпреки това не минаваш всеки ден с прахосмукачка и парцал? Че даже имаш и куче? Мисля, че току-що нанесе смъртоносен удар по съфорумската стерилно-чиста и много чувствителна душа  Laughing

# 554
Човече, при нас никога не е кално. Просто е пясък, а и вали само два-три месеца. И не, не и мия лапите, защото тя е постоянно на вън или вътре. Вратите са отворени и тя си се разхожда. Същото правим и ние де. Аз и детето сме постоянно боси и в двора и вътре.
 Таис, знам си аз, но пък ми се потвърди едно усещане, че хората, които са ми допаднали са ми сродни, та ще приема обути съфорумки с кеф Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт