Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 42 050
  • 760
  •   1
Отговори
# 555

Никой не се събува у вас, и въпреки това не минаваш всеки ден с прахосмукачка и парцал? Че даже имаш и куче? Мисля, че току-що нанесе смъртоносен удар по съфорумската стерилно-чиста и много чувствителна душа  Laughing
Чуствителна чак пък.
Колко мълряви домове сме виждали с косми и от кучета и от котки, че и децата им с обувките по леглата съм виждала да се катерят.
Само не разбрах кога това от обикновена мърлящина се превърна в "стил"...

# 556
Нямам време да пиша, защото от както чета темата заливам къщата с препарати. Добре, че нямам килими, покривки и мушами, че съвсем щях да се видя в чудо  Joy.
В нас никой не се събува, Не пускам прахусмукачка всеки ден и не "минавам" с мопа.
Имам и куче, което пуска козина и се въргаля и вътре.

На повечето ми познати не би им хрумнало да се събуят, а тези, които се опитват, биват спрени на секундата.

а книги на показ имаш ли?

Забелязала съм, че хората с кучета не ме карат да се събувам у тях. Когато е мокро слагат хавлиена кърпа пред вратата за избърсване на лапите на животните.

# 557
Еми не само за мушамите. А каретата над телевизорите? Сега с тия нови плазми кво правим с чеиза на баба?  ooooh!

Какви са пък сега тези карета  Shocked

П.П. Темата направо ме депресира, вече втора дума нямам идея какво означава  Tired
Еее тъкмо ще ги научиш . hahaha Joy
А другата дума на карета е ковьорчета.
Не знаех, че са синоними. Човек цял живот се учи  Laughing
Не, не сме имали карета. Бабите също, не помня да съм виждала. Имаха покривки, много красиви - майка ми ги затрупваше с такива, та даже раздаваха на съседки, които пък се радваха като деца в онези години.

Без да се засягате, но мушамата е един от най-селските елементи в бг бита. На вила как да е, но вкъщи, в кухнята..брррр.

Не ги слушай, объркват те!

Каре:
http://img30.olx.bg/images_prodavalnikcom/73289114_2_585x461_rac … reta-2-snimki.jpg

Мильо:

http://img36.olx.bg/images_prodavalnikcom/72233974_2_585x461_rac … o-milo-snimki.jpg

Кувьор:

http://img33.olx.bg/images_prodavalnikcom/83272256_1_585x461_pro … ena-gr-lovech.jpg

# 558
  • София

Никой не се събува у вас, и въпреки това не минаваш всеки ден с прахосмукачка и парцал? Че даже имаш и куче? Мисля, че току-що нанесе смъртоносен удар по съфорумската стерилно-чиста и много чувствителна душа  Laughing
Чуствителна чак пък.
Колко мълряви домове сме виждали с косми и от кучета и от котки, че и децата им с обувките по леглата съм виждала да се катерят.
Само не разбрах кога това от обикновена мърлящина се превърна в "стил"...
Гери, не пиша тук от вчера. Чувствителна, че и отгоре, да. Имаше теми в които разни нежни души признаваха, че припадат само при вида на някой злощастен косъм в мивката. Ти обаче, доколкото те ''познавам'', си по-държелива  Laughing

Даун, значи ако някога дойдем към твоите ширини, ще ме черпиш едно кафе - у вас  Flutter  Hug

# 559
Мушама в Икея не съм видяла, но и от Версаче да си я купуваш пак е грозно.

Мушамите са изключително удобни за декориране на торти, правене на курабийки и други подобни. Както и за предпазване на масата/плота при боядисване на яйца. Аз имам две-три които ползвам и евентуално изхвърлям, когато станат неизползваеми. Иначе на масата си имам покривка.

# 560
Софи, не ползваш ли за тези неща кухненските плотове  newsm78

# 561
Никакви кърпи не слагам, просто пускам прахусмукачка през ден, защото чудовището пуска много козина, а аз не плета.

Таис, приемам всякакви гости ( 90% от хората тук ходят боси и на шопинг, та нищо няма да ме разстрои).

Детето ми отрасна на земята с куче в къщи и нищо му нямаше, и до сега не е пил антибиотик.

# 562
Софи, не ползваш ли за тези неща кухненските плотове  newsm78

Титина, ти украсявала (с у ли беше, наистина?  newsm78)  ли си торта или капкейкс? Явно не си!
А имала ли си десет деца, правещи или украсяващи курабийки? На кухненските плотове ли ще ги подредиш? Абсурд!

Че каква е разликата между чистенето на мушама и чистенето на кухненски плот?

И дали няма да ми се боядиса плота?

Или пък ако подредя децата около масата да рисуват, покривката ми на Ралф Лорен ли ще им сложа?

# 563

Детето ми отрасна на земята с куче в къщи и нищо му нямаше, и до сега не е пил антибиотик.

Има хора, които цял живот не се къпят и пак не са пили антибиотици.. Wink

Аз не съм чистница, нито се потрисам от един косъм в чужда баня.
Просто не обичам да си похабявам хубавата маса и затова не се свеня да си купя мушама.

А на баба ми плетената на една кука покривчица е истинско произведение на изкуството и като направя дървената вила в Балкана ще я сложа на централно място  на масата в дневната.

# 564
Гери, и кнги се намират, но са ми в спалните. В БГ имам много, но наистина сабират много прах.

# 565
  • София
Скрит текст:
Еми не само за мушамите. А каретата над телевизорите? Сега с тия нови плазми кво правим с чеиза на баба?  ooooh!

Какви са пък сега тези карета  Shocked

П.П. Темата направо ме депресира, вече втора дума нямам идея какво означава  Tired
Еее тъкмо ще ги научиш . hahaha Joy
А другата дума на карета е ковьорчета.
Не знаех, че са синоними. Човек цял живот се учи  Laughing
Не, не сме имали карета. Бабите също, не помня да съм виждала. Имаха покривки, много красиви - майка ми ги затрупваше с такива, та даже раздаваха на съседки, които пък се радваха като деца в онези години.

Без да се засягате, но мушамата е един от най-селските елементи в бг бита. На вила как да е, но вкъщи, в кухнята..брррр.

Не ги слушай, объркват те!

Каре:
http://img30.olx.bg/images_prodavalnikcom/73289114_2_585x461_rac … reta-2-snimki.jpg

Мильо:

http://img36.olx.bg/images_prodavalnikcom/72233974_2_585x461_rac … o-milo-snimki.jpg

Кувьор:

http://img33.olx.bg/images_prodavalnikcom/83272256_1_585x461_pro … ena-gr-lovech.jpg

[/quote]
Благодаря, отивам да се образовам  smile3529  bouquet

# 566
Гери, и кнги се намират, но са ми в спалните.
Веднага ги стовари срещу входната врата и ароматизирай кучето на слънчево пране или палачинки.

# 567
И аз съм с куче, но не ходим обути вътре. В апартамента.
В къща е съвсем друго, имам и двете и разликата е голяма. Кучето за седмица на двора не може да се изцапа така, както за една сутрешна разходка в София.
 А и всъщност от нищо в природата не ме е гнус /къщата е в планината/ , за разлика от в София.

Едно е да месиш баница или да си играят децата с пластелин на мушама и съвсем друго е да се храниш на нея.
И аз си имам еднаа мушама в шкафа, когато се развихря на вилата да правя лютеница, примерно. Но не ми е хрумвало да се храним на нея.

Опс, признах си, че правя лютеница. Селянка.  Crazy

# 568

Едно е да месиш баница, да си играят децата с пластелин на мушама и съвсем друго е да се храниш на нея.
И аз си имам еднаа мушама в шкафа, когато се развихря на вилата да правя лютеница, примерно. Но не ми е хрумвало да се храним на нея.

Опс, признах си, че правя лютеница. Селянка.  Crazy

И аз това се опитах да обясня, но явно и това е табу. Чудя се аз, защо ли продават мушами? С каква цел? Явно за канадските селяни (oops, и аз съм от тях).

Нова, аз съм по-цивилизована, защото съм канадска селянка, ти си на дъното - българска селянка.  Laughing

# 569
Ти правиш торти, не  е като да правиш лютеница. Позорно е някак моето.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт