Предучилищна набор 2009 г. - 2

• 33 107
  • 313
  •   1
Отговори
# 180
При нас са 60 лв.За подаръците ще кажат допълнителна сума.
Родителите ще си платим отделно консумацията в кръчмата.Телефони не ми трябват.Имам вече тези с които контактуваме.Снимки бол за 4г.ДГ има и сайт.Там качват на поразия снимки на ядящи,спящи,плуващи и т.н. деца.

# 181
  • Sofia
Даже не ми се говори за това събитие. При нас положението е тежко и с всички "екстри"- тоги, празненство в тежко заведение, събрахме по 80лв (осемдесет!) на дете , ще правим албумчета за спомен ..... на госпожите.  Mr. Green

И от мен едно #Crazy

# 182
Анатема. Родители и учители да искат децата да се веселят. Чудо нечувано.
Аз съм особено тежък случай и обичам детски веселби. Обичам гледкката на играещи щастливи деца. Безценна емоция е. Нито зала 1 на НДК ще им трябва, нито националния стадион. Особено ако децата, а покрай тях и родителите им са били хубав и безконфликтен колектив. Предстои разделяне и разпределяне между две училища в квартала ни. Дори и да попаднат отново в едно учебно заведение, едва ли ще се съберат в един клас, колкото и да ми се ще. На мен лично ми е малко тъжно по този повод.  
И съм абсолютно ЗА за госпожите също да има по албумче. Дори и за любимата им първа госпожа, която вече не е част от групата.

# 183
  • Sofia, Bulgaria
80 лв. - и аз съм лелеее. Наистина се поизхвърлят на някои места. Няма лошо да се почерпят родители и деца на пицария, но като е вменена такава не малка сума като задължение е кофти.
Иначе ако не се съберем групата за общ подарък на госпожите, ще мисля за нещо символично да им подаря, просто защото и двете са страхотни и съм им много благодарна за грижите и отношението.

# 184
  • София
Тази година и моето дете завършва ДГ, и слава богу  Mr. Green. За щастие изпуснах съобщението за родителската среща и пропуснах всички глупави изцепки- тържество, украси,балони, аниматор, после почерпка, албум, диск, подаръци на гопожите и т.н. Някои неща са отпаднали - остава  тържеството с аниматор, но без кетъринг , ще се посети пицария, но не съм сигурна дали всички ще отидат.В групата има  лобита майки от самото начало, така че всички ще са поотделно предполагам.Албумът е 20лв. и  не е задължителен, координати не мисля, че биха били полезни, в моя от гимназията информацията вече не помага с нищо.
Извинявам се за дългото обяснение, но да сподея това, което мен ме възмущава най-много - подаръци на персонала, не казвам госпожите, защото не е само за тях.Събират се по 20лв.  от дете, ако всички дадат пари(не вярвам), това са 540 лв. в моя случай. Редно ли е да се купуват толкова скъпи подаръци, по 100 лв. на човек ???!!! А те редно ли е да ги приемат???!!! Та това е детската градина, те получават заплата за да се грижат за децата, може би ниска, но тя в държават на никой почти не му съответства заплатата.

Госпожа,вие сериозно ли?Аз пък съм възмутена как може да има толкова стиснати и неблагодарни хора.Нямам нищо общо с персонала в ДГ или училище/разбирайте нито аз,нито роднини работим в тези институции/, но за мен проявата на уважение и благодарност е нещо,на което трябва да научим децата си и е форма на възпитание.Тези жени - учителки и лелички,за които вие впрочем говорите доста пренебрежително и е грозно и не ви прави чест,защото те също се грижат и обслужват децата ви наравно с учителките,та тези жени 4 години са гледали децата ви,учили са ги не само на буквите,но и на това да бъдат добри,не на последно място са ги научили как да си бършат дупетата и как да държат лъжицата,и вие смятате,че тези жени не заслужават 4 години по-късно,когато ще си кажат довиждане с децата някакъв вид признателност от тези деца и родителите им?
Какво са 20лв.??? Няма и за един пазар в магазина,а ако тръгнете сама да купите по един букет що годе хубав няма а да ви стигнат за всички учителки,какво говорим за подарък или и цветя мислите,че не заслужават?

И много се извинявам,ама съм сигурна,че пишещите тук едва ли са социално слаби,а се циганят за 50лв. за завършването на децата им,че даже сметки и за дрехите им се правят,вие сериозно ли???Че защо трябва учителите да ви кажат и детето да си иска,на вас не ви ли идва отвътре да го заведете и да му купите хубави дрехи,за да се чуства то красиво и вие да се гордеете с него.За вас може да е смешно и маловажно завършването на подготвителна група,но за децата ни това е важен момент в живота,вие не си ли давате сметка какъв труд са положили те?Мислите ли,че е лесно да си по цял ден в училище,да ти казват какво да правиш,да трябва тези малки ръчички да свикнат да държат молив и химикал и да ти се играе,но да учиш букви и да смяташе,не не е лесно,децата ни са свръх натоварени,погледнете им всички изписани книжки от училище и ми кажете този труд не заслужава ли да бъде признат с пищно тържество,диплома,хубави дрехи и помпозност за вас,но признание в очите на децата?

Аз пък да ви кажа,че забравяте и нещо важно,сметнете и него,моя освен пари за подаръци за учителките,нови дрехи,пари за тържеството им ще получи и подарък за това,че е завършил ПГ и че е положил толкова труд.И не ми се свиди и лев от парите за тези неща,защото те са за моето дете!!!

# 185
Хайде по-спокойно, а?

Всеки има право да разбира благодарността по различен начин и да прави собствена преценка кой я заслужава и кой не. И е абсурдно някой да му вменява чувство на вина защото не се вписва в масовото мнение.

80 или 100 лв. от дете са огромна сума. Не всеки може да я отдели. А някои тук имат и по две-три деца. Да не говорим, че тоги, ресторанти, скъпи лични подаръци на целия персонал на градината са мега изхвърляния и огромен кич.

# 186
  • София
За 15 лева децата се веселиха на воля по Коледа в рамките на 2-3 часа в клубче с аниматор, а по 5лв. събрахме за подарък на г-жата. Предполагам, че сега ще е подобно. Тогите не ги разбирам - нашите тепърва влизат да се обучават, а не завършват образованието си, за да да слагат тоги. Албумчетата са хубав спомен, надявам се да се организират, макар че при нас децата са заедно от тази година само.
Чакам с нетърпение отворените врати в нашето у-ще, за да видя учителите.

# 187
Веднъж да съм на едно мнение с Bliss.  smile3525

# 188
  • София
Хайде по-спокойно, а?

Всеки има право да разбира благодарността по различен начин и да прави собствена преценка кой я заслужава и кой не. И е абсурдно някой да му вменява чувство на вина защото не се вписва в масовото мнение.

80 или 100 лв. от дете са огромна сума. Не всеки може да я отдели. А някои тук имат и по две-три деца. Да не говорим, че тоги, ресторанти, скъпи лични подаръци на целия персонал на градината са мега изхвърляния и огромен кич.

+1  Peace

И на госпожите, това им е работата. Да не говорим, че нито една от тях не е останала след работно време да ми гледа детето. Дори в 18,20 то много често е само с дежурната учителка, а нашата госпожа си е тръгнала отдавна.

# 189
Моето мнение, че само крайностите са дразнещи.
Ако родителите гледат в една посока - щастието на децата им, всичко е ок. А който има различно мнение го заявява пред всички заинтересовани, не във форум. Остава неговият избор дали да пусне детето на мероприятието.  Не е страшно, ако е несъгласен да има ясно и категорично мнение. 

# 190
  • София
Хайде по-спокойно, а?

На дамата са и поискани не 80,а 20лв. Не вменявам чуство на вина,няма и шанс да успея,изказването беше грозно и не прозираше от него и грам благодарност,коментари от сорта те нали взимат заплати наистина са проява на неблагодарност,защото няма пари,които да могат да изразят и да са достойна отплата за това,което правят учителите за децата ни,нека бъдем поне малко признателни.Никой не говори за "скъпи лични подаръци на целия персонал" ,а за събиране на 20лв. от дете /което прави по 5лв. от дете за учител/ за общи подаръци за 4 госпожи,които са гледали децата ни.И аз съм против парадирането и поднасянето на персонални подаръци,когато колектива е купил общ.

# 191
  • в огледалото на живота
При нас ще събираме по 25лв.за албумче.
Аз съм за  Peace
Не виждам нищо лошо в това детето ми да има един такъв спомен  Rolling Eyes
Отделните снимки по Коледа и 8 март са съвсем друго.

Тоги и прочие аксесоари ще липсват... Grinning
Почерпката ще е символична:сок,паста и това е.
Няма да се събират допълнителни суми,но пък в началото на учебната година всички родители заделихме по 50лв.на дете имено по такива поводи.
От наличните пари ще се купи и подарък за госпожите.
Съвсем сме скучни май.. Laughing

# 192
Леле, каква дискусия се разразила!

Като глупост определих тогите и всички безумни изхвърялния по това събитие. Колкото до албума....че те децата имат стотици снимки от тържества в градината, които са в пъти по хубави от тези дето ги подреждат всички в две редички. Относно координатите - че то за толкова време ако нямам координатите на родителите с чиито деца детето ми играе, незнам за какво ми са след като се разделят. На други родители на които и имената незнам, координати не ми трябват.
Напълно съм съгласна! Затова не виждам причина да се правят и допълнителни албуми.

За подаръците за госпожите, изобщо не знам колко мислят да се изхвърлят при нас. Но при всяко организирано тържество сме събирали пари за подаръци за тях, така че не ми се мисли сега какво ми мъдрят. Моето дете се радва най-много като може да се налудува навън, да се търкаля по земята на воля и да тича до изнемогване. Не мисля, че ще му е особено забавно да е официално облечен. Той отказва да си сложи дори дънки, камо ли риза и вратовръзка да приеме. Аз не помня моето завършване на градината да е било отбелязвано тържествено. То това не е никакво постижение за мен - просто си е задължително. А колкото до идеята да наградиш детето си за успешно завършване. Това моите родители правеха, когато вече бях ученичка - наградата беше някоя хубава книга за четене в края на всяка завършена учебна година.  Изобщо не ми харесва да се набляга толкова много на материалното. Нови подаръци, нови дрехи, скъпи вещи. С риск да разбуня духовете - после следва изпълняване на безумни детски желания.

# 193
Момичета, нищо не е задължително! Peace

# 194
Хайде по-спокойно, а?

На дамата са и поискани не 80,а 20лв. Не вменявам чуство на вина,няма и шанс да успея,изказването беше грозно и не прозираше от него и грам благодарност,коментари от сорта те нали взимат заплати наистина са проява на неблагодарност,защото няма пари,които да могат да изразят и да са достойна отплата за това,което правят учителите за децата ни,нека бъдем поне малко признателни.Никой не говори за "скъпи лични подаръци на целия персонал" ,а за събиране на 20лв. от дете /което прави по 5лв. от дете за учител/ за общи подаръци за 4 госпожи,които са гледали децата ни.И аз съм против парадирането и поднасянето на персонални подаръци,когато колектива е купил общ.

Няма нужда от убеждаване, нали? Както казах никой няма право да внушава вина за това, че някой не споделя неговото виждане как да се изрази благодарност и кой точно я е заслужил.

Аз пък подкрепям изказването. Честно казано не разбирам подобно "отчитане" спрямо целия персонал. Когато напускахме след 3-та група ОДЗ-то (от което между другото не бях и не съм във възторг и не смятам, че заслужават особени благодарности по отношение грижите към детето ми) аз прецених на кой и как да се отблагодаря. И жеста беше придружен от съответните конкретни благодарности за конкретни неща с абсолютно лично и целенасочено послание. И пренебрегнах точно хората, които знам, че чакаха нещо. Също целенасочено и с послание.  Mr. Green Така анблок, само защото на някой му влиза в служебните задължения да бърше дупето на 3-годишно ... ще ме простите, но някак не го намирам за определящ повод.

А това със саката и вратовръзките.  ooooh! Хора, ако тръгнат да завършват университет не знам какво ще направите?!?!?!

Общи условия

Активация на акаунт