Предучилищна набор 2009 г. - 2

• 33 100
  • 313
  •   1
Отговори
# 225
А ако не харесват злато госпожите?  Laughing
Исканка е то. Няма не искат. Щом актива така е решл, значи се отсича,че ще бъде злато. В краен случай - СПА-мероприятие. Нещо за спомен трябва да бъде.  Sunglasses

# 226
  • София
Съвсем се отклонявам, но знам за класна на абитуриенти, която си поискала конкретен модел телевизор. Няма "можете ли или не".  Crazy

# 227
Напълно нормално! Все пак трябва да има градация някаква. В градината по 100 лева, в началното злато, в гимназията телевизори.  ooooh! И все с идеята да сме благодарни. bouquet

# 228
Така се прави, разбира се.
Ей сега написах в гуглето "подарък за завършване на детската градина" и ми излезе вай, ваййй!
https://www.google.bg/?gws_rd=ssl#q=%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1% … D0%B8%D0%BD%D0%B0

Пак пиша, че за мен е нормално да има жест на внимание към трите жени (за съжаление много госпожи минаха и заминаха, но последния екип се задържа и нещата леко улегнаха), които са влезли в живота на децата и са първите им външни авторитети. Ние може и да си съскаме, когато мненията ни с госпожите се разминават, но много често забравяме, че възрастните сме тези, които трябва да работят в екип, за да бъде добре за децата. Обикновено си мрънкаме във форуми и чатове за госпожите, за лекарите, за родАта. А децата се уповават на нас. Те обичат да бъдат внимателни, да подаряват внимание и да получават внимание. Или поне моето дете е от този вид. 

Последна редакция: чт, 14 апр 2016, 12:45 от Ами сега

# 229
  • София
hetera, така описани нещата звучат различно, и може би не биха предизвикали полемиката.
Hope for Two, благодаря за разбирането! Надявам се да сте намерили 'вашето' училище. Пък ние да извадим мъничко късмет, ако ли не ще търсим други варианти, въпреки че не съм привърженик на преместването на децата, освен ако не е крайно наложително.

За децата, които обичат да смятат, тук има задачки за предучилищна:
http://www.childrens-academy-bg.com/index.php?page=sofia-math
http://www.thelittleprinceschool.com/school/news/442-matematiche … alkiqt-princ-2015
(в долната част на страницата)

# 230
За децата, които обичат да смятат, тук има задачки за предучилищна:
http://www.childrens-academy-bg.com/index.php?page=sofia-math
http://www.thelittleprinceschool.com/school/news/442-matematiche … alkiqt-princ-2015
(в долната част на страницата)

bouquet

# 231
А тук ги има и задачите от 2015 година на "Малкият Принц": http://www.thelittleprinceschool.com/school/news/593-matematiche … D0%B0%D1%87%D0%B8

# 232
hetera истина е че не се познаваме, но всяка от нас дава своето мнение относно даден пост.

Та без да те познавам лично се потресох от две изречения в твоя пост:"Защото той не обичаше и все още не обича да ходи на училище,не обича да пише и да седи на чина,но се справи и аз съм горда с него!!!" Един страхотен проблем за дете на 6 години - да не обича да ходи на училище. За мен много по-важна е детето в ПУК да е получило мотивацията за учене отколкото да е написало дадени чертички. Голям проблем , който трудно би се компенсирал с подарък. Едно от най-важните неща е детето да ходи на училище с желание.

И това:" Вече избираме и чанта,всеки ден се коментират госпожите и училищата,той си избра категорично да продължи в училището,в което е." Когато родителите прехвърлят на детето тяхната отговорност, положението също не е розово.

Детето ми влезе в ПУК след изпит миналата година. На изпита се явяваха 10 деца за едно място.
Има много знания и умения натрупани през годината. Сега имаше изпит за 1 клас - отново се е справило страхотно. Като една ужасна майка ще кажа , че подарък за завършването няма да получи. Богатството е това което е научил.

# 233
  • София
Hope for Two Едно е да си мотивиран да ходиш на училище и съвсем друго е да го правиш с желание.Моето дете е мотивирано /и то не с подаръци,защото спонтанно едва миналата седмица му казах,че ще получи подарък,както вече казах нещо,което иначе щях да му взема без никакъв повод,защото аз като ужасна явно според теб майка си глезя децата и им купувам всякакви глезотии/.Мотивирано е точно от желанието си за знания,от желанието си да получава похвали от учителките и от мен предполагам,въпреки че аз го хваля нон стоп за всичко.В същото време не крие,че не обича училището,той е момче,не момиче,което обича да оцветява,той обича да тича навън,да играе футбол и да дивее с други неубоздани момчета като него.Сега му е и времето за това,но явно няма време,защото в 70% от деня си той седи на чин и прави неща,които за него не са развлечение,а задължение.Радвам се много,че вашето дете обича училището,но дали и в 7 клас в часовете по химия ще ходи със същия ентусиазъм?Съмнявам се,рано или късно всеки спира да обича училището или по-точно самият процес учене,моят син обича част от съучениците си и учителките,обича игрите на двора и тренировките по футбол,но учебния процес не му е любим,аз лично в това не виждам никакъв проблем,напълно нормално е.

А що се отнася до това какви отговорности съм прехвърли на детето си искренно ме разсмя. Не прехвърлям никакви отговорности,а давам право на мнение на сина си и се държа с него като с равен на мен,какъвто и е.Чантата ще я носи той,трябва да му харесва,аз само ще подбера модел,който сметна за подходящ.В училището също ще ходи той,аз съм проучила вариантите и споделям тях с него,той казва своите доводи защо иска да остане в старото училище и аз ги приемам,не бих насилила детето си да ходи в ново училище при положение,че не желае и се чуства добре в сегашното,виж направя ли това със сигурност ще му липсва мотивация за учене.Учителката избирахме заедно поради простата причина,че той ще е с нея 4 години,дори и много добър учител да е ако той не я харесва,няма да учи,затова аз проучих учителките взимащи първи клас,видяхме ги и ЗАЕДНО избрахме според найс най-добрата за МОЕТО ДЕТЕ,един педагог може да е подходящ за Иванчо,но да не се сработи с Панчо.

Може някой да не го разбира,но в отношенията ми към децата има либералност и ние живеем в демократична семейна среда.

Поздравявам ви за успехите на вашето дете и му желая от сърце още такива.А на своето желая да продължава така да преодолява трудностите и да успява в живота.И на всички дечица желая да са живи и здрави на първо място!

# 234
Много ми е интересно как детето разбра от един поглед, че конкретната учителка е подходящия педагог за него? Как разбра тези и качества?

# 235
И на всички дечица желая да са живи и здрави на първо място!

С това съм съгласна на 100%

# 236
  • София
hetera, дишай! Много ти се е струпало очевидно, така че просто дишай.

# 237
  • София
hetera, дишай! Много ти се е струпало очевидно, така че просто дишай.

Дишам хора,дишам,това се положителни емоции,с това да ми е заета глава си пожелавам.Доста активна съм тук,защото за съжаление в работата нямаме никаква работа и имам време за губене  Mr. Green

Bliss детето си избра човек,който му вдъхва доверие и който хареса,"педагог" избрах аз,след проучване и обсъждане с майки,дано двамата заедно сме направили правилния избор.

# 238
Наскоро подариха на моето дете тази книжка. http://www.soft-press.com/book/1151/
Задачите на детската академия ги разпечатвам след всеки турнир. Понякога ги излапва за отрицателно време. Друг път отлежават и чакат добро настроение за решаване на задачи да се появи. Госпожите в градината (особено едната) ту казват, че с математиката е много добре, ту пожелават да стане писател.  Иначе нещата са измислени перфектно в детското мозъче. Детски учител и лекар - да си учи децата в градината, но и да си ги лекува, ако са болни, а в почивните дни ще ходи на състезания по ски.  И колежка си има избрана.
Ей на. Как може в началното училище да не са се сетили, че трябва да определят отрано кариерното развитие на хората.

# 239
  • София
"Математика за лека нощ" ни я подариха и на нас. На мен не ми харесва, задачките са основно за пресмятане, няма нищо интересно в тях, пък и илюстрациите не са мой тип. Детето я намира за забавна, защото е различна от другите ни книжки. Хвърлете й поглед преди да си я купите е моята препоръка, тук има странички:
https://www.book.store.bg/p177094/matematika-za-leka-nosht-zabav … lora-ovyrdek.html

Общи условия

Активация на акаунт