Ново начало ще поставим - на поразия бебеправим! – тема 294

• 32 949
  • 731
  •   1
Отговори
# 360
  • софия
Скорпионче - много стиснати палци  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed и дано проблемът с петното се оправи скоро  Hug
bubaleche - наистина момичетата ти дават правилните съвети - направи един кръвен, поне доказателство да имаш... Хубаво е, че имаш доверие на докторката, но още по-хубаво ще е и ако направиш консултация на друго място. Дано новините при теб са добри и всичко да завърши с пухкав и ревящ финал  fingerscrossed Според мен, не бързай още да съобщаваш - ти май още нямаш закъснение или греша? Моята колежка, когато забременя, изчака първо точицата, после сърчицето и накрая реши да каже след като влезе в 4 месец.  Peace
pampolina74  - най-добре да посетиш доктор  Hug

# 361
Относно ИР аз сладкото го отказах,но понякой път си хапвам защото ми се е преяло. Сега чакам за глюкозен толеранс. На първа проба беше 5.9, ке видим после на 2ч. Под 6 на първа проба е не диабет,но ще видим.Аз ако трябва да се огранича и от спагети,лазаня и т.н ще откача.

# 362
  • София
Блу клоуд да ти кажа напълно си права, аз и сега се бия в главата тъпа. Ама като каза, че вижда нещо ме обзе една еуфория и загубих ума и дума. Късно се усетих, че съм постъпила като галфон. А дали болестта влияе на ЧХГ, дали за това ми е казала да не го правя.

След 12та седмица е най-добре да кажеш, риска се намалява за аборт драстично, и след ранния скрининг.

# 363
Според мен трябва да се каже след като вече си на записана за женска консултация след 12 седмица, така че да можеш да предоставиш и документ. Тогава така или иначе пак има достатъчно време работодателя да си намери заместник, освен ако не мислиш още в началото да излизаш в болничен, което аз лично смятам за ненужно ако няма проблем конкретен. Аз съм и от другата страна, особено сега- служителката ми е е б. и е факт че съм случила на много коректна колежка- каза ми още в началото и че ще работи ако няма проблеми  някакви и си изпълнява думите  Simple Smile За което още повече я уважавам, защото ако ме беше зарязала в началото аз съвсем нямаше да мога да ходя по дохтури, та мисълта ми е че и работодателите понякога душа носят и....искат за забременеят  Mr. Green

# 364
  • Габрово
Давам отчет за теста -сега го направих отрицателен е. В четвъртък съм на ендокринолог заради това закъснение  Confused
Успех момичета и стиснати палчета от мен за две чертички на всички нечакащи М.
Целувки и много благодаря за подкрепата и съветите, ценни са за мен  Hug

# 365
Скорпи, вярвам, че всичко е за добро. Пиши след прегледа при ендото. Peace

# 366
Приемам фолиева киселина от 1 мг и я деля на 2.По колко трябва да се приеме?

# 367
Аз по назначение ог АГ си купих фолиева киселина - неофолик и биозин мама. Момичета аз не поша, защото се притеснявам да не ви натоварвам

# 368
Бубалече, как ще ни натоварваш, нали за това сме тук, взаимно да се разтоварваме  Hug
Как си ти?

Аз пия Неофолик мета и отделно във витамините ми има още 400 мг. фолиева.

# 369
Полинче, започна леко гадене и нежелаене на храна, но кашлицата намаля и кореема не ме боли вече. Днес бях при психиатърката ми, спря ми антидепресантитеби ме е страх как ще се справя с паник атаките ако се върнат, но ще стискам зъби няма как. Така поне първите три месеца, ако не съм добре после ще ми ги върне

# 370
Бубалече,не ни натоварваш...бъди спокойна и всичко ще е наред!Не разбрах да я деля ли фолиевата киселина от 1 мг?

# 371
  • София
Във Фемибиона, който пия, има 200 микрограма фолиева киселина = 0.2 мг, освен другите витамини, съдържащи се в него. Според мен за дозата, дори да е витамини, е добре гинекологът да каже.

# 372
А знаете ли дали помага фолиевата киселина за забременяване?

# 373
  • София
От гугъл: Трудно се достига достатъчен прием на този витамин чрез храната, особено по време на бременност, когато потребностите от него са двойно по-високи, тъй като няма специфични, богати на фолиева киселина хранителни източници (с изключение на черния дроб). Ето защо, за избягване на фолиев дефицит в критичните първи месеци на бременността и намаляване риска от вродени малформации на новородените, на жените, които планират да забременяват се препоръчва да взимат допълнително фолиева киселина като хранителна добавка .

# 374
Момичета, какви чайове могат да се пият при бременност. Сега пия шипка, но не ми харесва,  а имам навик вечер преди сън да пия чай

Общи условия

Активация на акаунт