БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 51 898
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
Вкусен ли е бахура,от какво се прави?

# 676
  • София-Младост
Вкусен ли е бахура,от какво се прави?
За едни е вкусен, за други не толкоз;) Въпрос на вкус.
Скрит текст:
"Бахурът е български деликатес, спадащ към групата на надениците. Има изявени вкусови качества и се приготвя от дреболии и кръв на овце, говеда или свине, екструдирани в черво от същото животно. Сместта се омесва и се избутва в предварително обърнатите навън и измити черва. Готовите колбаси се варят и са готови за консумация."

Последна редакция: чт, 26 ное 2015, 11:57 от Ала-Бала

# 677
  • Sofia
мерси за отговора....няма да пробвам,отказах се Sick

# 678
# 679
  • Варна
Не трябваше да и казвате от какво се прави  hahaha
Иначе е вкусен Simple Smile

# 680
Кръв никога не сме слагали в бахура/кървавицата. За мен е вкусна, дори много.....поне тази на мама. Леля ми например първо вари черния дроб и след това го нарязва и прибавя към  сместа  за кървавица и при основното варене вече, той става тричав.... Та, нейната кървавица, определено не ми допада на вкус.

За двойношоколадовите сладки, не се сещам на кого бяха, но в сместта се слагаше сусамов тахан.....с какао бяха. Провери в гугъл. С тел съм не мога да дам линк, ще потърся поне да се сетя в чий блог съм ги гледала и ще драсна на лични.

# 681
За двойношоколадовите сладки, не се сещам на кого бяха, но в сместта се слагаше сусамов тахан.....с какао бяха. Провери в гугъл. С тел съм не мога да дам линк, ще потърся поне да се сетя в чий блог съм ги гледала и ще драсна на лични.
Да не би да е това http://vkusnosbety.blogspot.bg/2013/02/double-chocolate-vegan-cupcakes.html Thinking

# 682
Luchkata, благодаря за рецептата, но не е тя. Беше си с кисело мляко... Ще търся.

6tastliva, тая рецепта ми заприлича на твоята търсена. Не съм я правила, но добре звучи, кюфтетата, запечени в кисело мляко, стават вкусни, сигурно и с пилешкото е вкусно. Peace

bouquet Heart Eyes Hug Peace Златна си. Тази е.
Въобще съм забравила, че бяха бутчета, аз я правих и с хапки, и с пилешки пържоли.
С всичко става много хубаво, но при бутчетата кофтито е, че панировката е само на кожата, за който не я яде...
Веднага си я записвам.  Peace
6tastliva, бях си запазила линка към рецептата, но сега като реших да я направя ми дава грешка. Имаш ли я записана, за да ми я пратиш на лични?

# 683
Аууу, и аз така си добавих линка в Любими  Embarassed ooooh!
Помня я, но без точните пропорции.

пилешки бутчета

за маринатата:
кисело мляко
чесън
сол
червен пипер

за овалване:
галета
кашкавал

масло при печенето

Обърква се марината, оставя се месото да престои повече време с нея в хладилника. След това се настъргва кашкавал и се смесва с галетата. Овалва се месото и се нарежда в тава, като на всяко парче месо се слага по малко парченце масло.
Peace

# 684
Аууу, и аз така си добавих линка в Любими  Embarassed ooooh!
Помня я, но без точните пропорции.

пилешки бутчета........

Да, не се вижда рецептата newsm78, нещо са променяли. Само кешираната страница, ако върши работа, там излиза рецептата. Peace

# 685
6tastliva, labrex, много ви благодаря  bouquet

# 686
Какво ви е мнението за мултикукъра?Чудя се да си купя ли.

# 687
Да,но е въпрос на предпочитание

# 688
Сложих им масло.
Следващия път ще ги пробвам сладки. Много са ми антипатични.
Вероятно заради магазинерката  Wink.
Слагам им доматен сос с кайма, задушен лук и чесън, нещо като спагети ги правя. Или със сметана, залети с червен пипер в масло.

# 689
Мисля, че плънката не ми харесва. Сладни, а са с извара.

Общи условия

Активация на акаунт