БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 51 877
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
  • Мнения: 29 213
около 800мл мляко

# 61
  • Испания
  • Мнения: 37 503

Благодаря, Доли.  bouquet

# 62
  • Мнения: 22 867
Здравейте!
Открих случайно в испански сайт нишестета на Биосет без захар, но единствената информация, която са публикували, че пакетчето съдържа 60 г. Става въпрос за тези:.......
Имате ли представа за какво количество прясно мляко е едно пакетче?

В описанието ТУК са посочили 500 мл мляко.

# 63
  • Испания
  • Мнения: 37 503

В описанието ТУК са посочили 500 мл мляко.

Благодаря, labrex.  bouquet

# 64
  • София
  • Мнения: 31 413
Имам останали 10-на големи и средно големи розови домата в хладилника, които вече са поомекнали и не искаме да ги ядем на салата. Какво мога да ги направя? Консервирани вече имам, кюфтета с доматен сос правих скоро.

# 65
  • Мнения: X
Доматена супа със сирене.

# 66
  • София
  • Мнения: 31 413
Доматена супа със сирене.

Мерси! Peace

Сега ще потърся рецепта, макар че мъжете вкъщи не се радват много на постни ястия (за разлика от мен).

# 67
  • Мнения: X
Пресни чушки нарязани, нарязан лук, (настърган морков или тиквичка, ако има) запържват се леко, добавя се малко чесън и настърганите домати.
Подправка едно смачкано зрънце бахар и щипчица захар, сол на вкус.
Когато е почти готово може да се чукнат няколко яйца да се забулят в доматения сос.
Когато се свали от огъня се нарязва магданоз.
Това е почти аламинут.

Последна редакция: нд, 18 окт 2015, 22:32 от Анонимен

# 68
  • София
  • Мнения: 31 413
gerda1, мерси и на теб. Звучи ми засищащо. Peace Може ли чушките да са печени?

# 69
  • Мнения: X
Може да са печени, но пресните придават друг вкус, докато идва есента.
Чушката може да я заместиш с настъргани тиквички, лук, стърган морков, но тогава добавяш малко  брашно, докато  задушаваш и после настърганите домати. На това му казват тиквички яхния. Доматите много си обичат бахар.

Може да направиш  гювеч на фурна с  картофи, настърганите домати, патладжан, тиквички, морков, бамя, чушки и да сложиш няколко ребра или наденица.

Последна редакция: нд, 18 окт 2015, 22:34 от Анонимен

# 70
  • София
  • Мнения: 31 413
Мерси за идеите! bouquet

# 71
  • Мнения: X
С настъргани домати може да се направи страхотен сос за спагети!

Лук, чесън, кисели краставички, колбас или шунка (ако има) добавяме настърганите домати с щипка захар, сол на вкус, разбъркваме и добавяме чубрица и счукано бахарче.

# 72
  • София
  • Мнения: 31 413
Ооо, спагети обичаме много. Heart Eyes
Еее, много хубави предложения. Благодаря ви! bouquet
Май ще трябва да купувам още домати. Laughing

# 73
  • Мнения: 2 643
намерих упътването на тенджУрата вкъщи , значи пише-клапата се оставя във вертикално положение и след завиране се сваля с хоризонтално.благодаря ви за отговорите  Hug

Някой беше писал за пил.хапли , защо мелиш месото?аз си го нарязвам на кубчета , мариновам го за 4-5 часа и го печа с корнфлейкс във фурната и става супер крехко
мариновам го със соев сос , белтък , чесън на прах , сол (други такива подправки)

# 74
  • Добрич
  • Мнения: 6 250
Правих сладко от грозде по тази рецепта
http://traianaskitchen.blogspot.bg/2011/10/blog-post_29.html.
Стана много вкусно, но като изстина се втвърди. Сигурно съм прекалила с печенето Thinking. Не съм слагала ром, заради децата.
Моля, ако някой знае как да го поправя, нека сподели.
 

Сладкото трябва да заври наново с малко вода, за да се разреди. Но предполагам, че ромът ще се изпари.


Laters,baby,  това, да се държи отворен клапана на тенджерата под налягане до завирането води само до едно - по-дълго време, необходимо за завиране. Не виждам смисъл защо са написали така упътването. И няма никакво значение каква марка е тенджерата - физичните закони са еднакви за всички марки.

Последна редакция: пн, 19 окт 2015, 17:12 от Вела

Общи условия

Активация на акаунт