БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 51 956
  • 734
  •   1
Отговори
# 225
  • София
  • Мнения: 12 228
Искам да размразя тесто за утре вечерта. Ако го сложа в хладилната част, дали ще се размрази или тази нощ да го извадя на стайна Т, а утре да го сложа в хладилника до вечерта?
Оставям го в хладилната част и то бавно се размразява. Може да се работи чак вечерта съвсем спокойно.

# 226
  • София
  • Мнения: 12 734
Аз събирам идеи как да приготвя тиква! За първи път ми е.

Вече няколко пъти правя печена, пълнена с мед, локум, сушени смокини и нарязани на кубчета дюли.
Става страхотна!  Peace

# 227
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Аз й добавям на тиквата сушени боровинки, орехи и мед и става страшно ароматна и вкусна

# 228
  • Мнения: X
Само я измивате, изчиствате и пълните, а не я белите?

# 229
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Зависи. Ако ме домързи, не я беля. Но белената се овкусява по мои наблюдения по-добре. Иначе омазвам обилно парчетата с мед, запичам леко и после отделно забърквам на око нарязани сушени боровинки, наситнени орехи и малко мед за спойка и покривам.

# 230
  • Мнения: X
Някъде ме бяха черпили с нещо като тиква,мляко и белтък ли беше.. Но много вкусно.

# 231
  • София
  • Мнения: 12 734
Само я измивате, изчиствате и пълните, а не я белите?

Да.

Някъде ме бяха черпили с нещо като тиква,мляко и белтък ли беше.. Но много вкусно.

1/2 тиква се нарязва на кубчета. Слагат се в тава и се заливат с разбити 2 яйца, заедно с 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. прясно мляко. Добавя се и ванилия. Пече се на 200 градуса.

Последна редакция: пт, 30 окт 2015, 17:59 от Vanja77

# 232
  • София
  • Мнения: 31 415
Благодаря за съветите за тестото. Peace

# 233
  • Мнения: X
Ваня77, точно като тиква-крем карамел беше.Много съм ти благодарна за рецептата.
 Много кашкаво ли ще стане,ако тиква кубчета я заменя с настъргана?

# 234
  • Русе
  • Мнения: 6 226
Някъде ме бяха черпили с нещо като тиква,мляко и белтък ли беше.. Но много вкусно.

Тиква по севлиевски

# 235
  • София
  • Мнения: 12 734
Ваня77, точно като тиква-крем карамел беше.Много съм ти благодарна за рецептата.
 Много кашкаво ли ще стане,ако тиква кубчета я заменя с настъргана?

Нищо и няма, слагай я.

# 236
  • близо под тепетата
  • Мнения: 681
Здравейте! Нужен ми е съвет. Правя крем супа от праз и картофи. Сложих и куркума-може би това ми е грешката. Сега сладни много. Имате ли идеи как да оправя вкуса?добавих и лют пипер и чесън. OПак сладни Sad може би после с бекона и заквасената сметана ще се оправи?

# 237
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Може да сложиш домашни кубети, да настържеш кашкавал или да натрошиш сирене.

# 238
  • близо под тепетата
  • Мнения: 681
Може да сложиш домашни кубети, да настържеш кашкавал или да натрошиш сирене.
Подобри се с бекона и сметаната. Благодаря! Следващия път и сирене ще добавя,не се сетих,щеше да е вкусно...

# 239
  • Добрич
  • Мнения: 6 256
Сварявам тиквата, отделям я с лъжица на по-едри парчета от кората, поставям в тава, поръсвам със захар, леко разбърквам и обливам с мляко. Пече се докато течността поизври. Става разкошна.


Скрит текст:
   

Общи условия

Активация на акаунт