БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 51 884
  • 734
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 9 474
мерси за отговора....няма да пробвам,отказах се Sick
Кръв никога не сме слагали в бахура/кървавицата. За мен е вкусна, дори много.....поне тази на мама. Леля ми например първо вари черния дроб и след това го нарязва и прибавя към  сместа  за кървавица и при основното варене вече, той става тричав....

не слагаме никаква кръв, само шарено месо и субпродукти, а черен дроб - почти никога.  Много вкусен деликатес е дори  Peace особено когато е направен с повече подправки и сухо месце, вместо тлъсто.

# 691
  • Мнения: X
Варим кървавицата в зелев сок и после я запичаме да стане хрупкава отгоре,а вътре сочна.
Иска се майсторлък.
Не слагаме ориз вътре.

# 692
  • Мнения: 3 020
Какво ви е мнението за мултикукъра?Чудя се да си купя ли.
Случайно днес и аз се зачетох в тези теми. Grinning Много се навих, но все още разучавам марки и модели. А и всъщност съм пред дилема дали ми е важен или все още не....

# 693
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Какво мога да направя с джинджифил (суров)? Хем си знам, че надали ще ми хареса, хем ме досърбя да си купя да пробвам и така си седи от поне месец.

Единственото, което ми хрумва е това да са рога на еленче и да се превърне в коледна украса  Mr. Green. Но за ядене дали би станало нещо? Чета за разни джинджифилови бисквитки, но те са със сушен, млян джинджифил, не със суров

# 694
  • Sofia
  • Мнения: 29 213
Може да го използваш в зеленчукови и месни ястия.Може да си направиш и витаминозна смес като го настържеш и добавиш мед и лим.сок,по 1ч.л.профилактично или при болки в гърлото по начесто.Резенче от него в чая е много приятно,леко парливо.

# 695
  • Мнения: 58
Какво мога да направя с джинджифил (суров)? Хем си знам, че надали ще ми хареса, хем ме досърбя да си купя да пробвам и така си седи от поне месец.

Единственото, което ми хрумва е това да са рога на еленче и да се превърне в коледна украса  Mr. Green. Но за ядене дали би станало нещо? Чета за разни джинджифилови бисквитки, но те са със сушен, млян джинджифил, не със суров
Можеш да го изпозлваш за гингер цаке, гингер бреад, гингербреад ман, за торти, за къри. Само вче не прекалявай с количествата защото започва да люти, ако е в повече

http://sweets.seriouseats.com/2011/09/recipe-roundup-best-desser … -with-ginger.html
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1091644/chocolate-and-ginger-torte

http://www.styleathome.com/food-and-entertaining/recipes/recipe- … ngerbread/a/18993
http://www.bing.com/search?q=ginger+cake+recipe+&qs=n&fo … b827ed4b92fa5f5bd
https://www.google.co.uk/?gfe_rd=ssl&ei=FWBYVtm_Es6EaI3zoegG#q=ginger+cake+

http://www.bing.com/search?q=gingerbread+recipe&qs=AS&pq … 38b&FORM=QBRE
http://www.netmums.com/recipes/gingerbread-recipe

# 696
  • Мнения: 311
Какво мога да направя с джинджифил (суров)? Хем си знам, че надали ще ми хареса, хем ме досърбя да си купя да пробвам и така си седи от поне месец.

Единственото, което ми хрумва е това да са рога на еленче и да се превърне в коледна украса  Mr. Green. Но за ядене дали би станало нещо? Чета за разни джинджифилови бисквитки, но те са със сушен, млян джинджифил, не със суров

Тази рецепта на Пеп-чо е много вкусна.
http://pep-4o.blogspot.bg/2012/08/blog-post_26.html

# 697
  • Мнения: 8 461
Как да приготвя кестени? Благодаря! bouquet

# 698
# 699
  • София
  • Мнения: 160
как да приготвя кекс или  десерт за диабетик .ще имаме гости и трябва да се постарая.нещо примерно с мед,тиква и канела,но какви пропорции.с какво да заменя брашното.

# 700
  • Русе
  • Мнения: 6 213
как да приготвя кекс или  десерт за диабетик .ще имаме гости и трябва да се постарая.нещо примерно с мед,тиква и канела,но какви пропорции.с какво да заменя брашното.

Вижте тук.

# 701
  • Мнения: 8 461

Правих по първата рецепта, не станаха.  Peace
Ще пробвам по втората, хем там е обяснено и по-подробно всичко.  Peace
Благодаря още веднъж!  bouquet

# 702
  • Русе
  • Мнения: 6 213
Как да приготвя кестени? Благодаря! bouquet

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/10/blog-post.html

Успех!

# 703
  • Мнения: 3 020
как да приготвя кекс или  десерт за диабетик .ще имаме гости и трябва да се постарая.нещо примерно с мед,тиква и канела,но какви пропорции.с какво да заменя брашното.

С мед в никакъв случай - много бързо и много вдига захарта.  Naughty
Брашното да е типово. Може подсладител, макар че аз винаги слагам захар, но наполовина и дори по-малко от рецептата.
Ако медът не е в тесто и да е печен примерно, ще му навредиш на човека. Иначе аз и меденки правя, но намалявам грамажа на меда, а захар въобще не слагам.

"Трикът" като цяло е да няма никъде пряк глюкозо-фруктозен сироп /захарен, меден и т.н./, защото това е най-големият враг на захарта и организма.

# 704
  • Sofia
  • Мнения: 29 213
много вкусен,а и полезен суров десерт-настъргана сладка тиква,сметана,смлени или счукани орехи,канела и малко кленов сироп или сироп от агаве

Общи условия

Активация на акаунт