Много мина, мъничко остана - скоро всяка НОЕМВРИйка ще е горда мама. - Тема 12

• 35 243
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
аааа тука нямам право за оплакване, стискат се зъби и се търпи всичко. пък и ние жените сме много издръжливи екземпляри  Mr. Green

# 496
Естлар, от твоите думи всичко звучи като прекрасна утопия. Аз лично обаче не съм съгласна, че е така. Досега нищо по-трудно и тежко не бях преживявала от бременността. Да, вярно е, че има и по - тежки случаи и се радвам, че не преживях чак и всички "радости", които бременността може да поднесе. Но крайният резултат, бебето, си струва всичко преживяно.
Иначе просто исках да напиша няколко добри думи на Буболинчето и не съм очаквала такава критика. Уважавам правото ти на мнение, но не съм съгласна с тезата ти.

# 497
Честито на всички мами с бебоци да са Ви живи и здрави ,много да Ви радват и слушкат ,а на вас бързо въстановяване 😊

# 498
Не го приемай като критика, най-малкото не е била лична, беше просто призив да се фокусираме над хубавите неща. В крайна сметка, по-прекрасно от това двама души да създадат и отгледат живот няма. Постоянно от всички страни ми се повтаря колко трудно и ужасно било всичко от бременността, през раждането, пък за после да не говорим какви мъки, какво чудо. Еми, нека ми е гадно. Simple Smile Две години се борих да ми е гадно. Дай Боже на повечето да ни е гадно с едни ревящи бебета в ръце. Масово отношението към раждането и майчинството е негативно - колко е трудно. А на мен ми иде да крещя колко е прекрасно въпреки всичко.  Laughing Чакам с нетърпение да тръгвам към болницата, да ме боли, да съм изтощена, след това да нямам време за себе си, да ме будят посред нощ, да ми окапе косата, да лекувам хемороиди и да правя пломби и коронки, да ми кървят зърната, да бутам тежка количка по разбити улици и да имам естествен грим под очите. Бога ми, искам го всичко това.

П.С. За да съм максимално ясна, повтарям - не беше критика към теб, просто не смятам, че "майка се става трудно". Майка се става лесно и с много любов. Т.е. критиката, пак повтарям, е само към репликата.

# 499
Описанието, което сега си дала е много добро и звучи прекрасно - пълно е с обич, красота и сила.  За лесно, не е лесно. Обаче аз също искам всичките неща, които си изброила, защото повече от всичко копнея за бебчето си. И моята беба е зачената след почти две години неуспех и след един мисед. И прекрасно разбирам, че точно това умаловажава всички негативи и трудности. Ето защо съм готова да го преживея и още веднъж, защото цял живот съм искала да имам две деца. Дай Боже да ми се получи.
 И все пак ти пожелавам леко раждане и кротък бебок, въпреки че си готова да приемеш и най-трудните условия. Simple Smile

# 500
Я гледайте малко по-оптимистично и ведро на нещата, ще ставате/станали сте майки, а не мъченици на вярата. Не казвам, че на всеки му е леко, има мнооооого тежки случаи, но ние не сме от тях, слава Богу.

Присъединявам се към призива Peace

# 501
и аз съм благодарна на Бог всеки ден с чудото, което ми е подарил..Честно казано това ме спасява да мрънкам както си мрънкам обикновено за най-малкото. Доволна се чувствам и с нетърпение очаквам финалната развръзка (ех искам да е възможно най-късно, но каквото каже доки все пак) Blush
Естлар- ха дано разкритието се разшири, та бебока се усети накъде се излиза  Joy
Честито и тук на новите мамчета и на сладките бебоци, които се родиха newsm51 smile3525 Зяпам по фейса буболечки и буболечовци и се кефя на снимките Whistling

# 502
Честито на мамчетата,да са им живи и здрави рожбичките 😙😙😙😙На мен ми наближава термина на 07.11 е за сега съм заредена с доста кураж,дано нещо не се уплаша и да се филмирам,но дори и  така да стане няма кой да ме пита,беба ще си излезе без значение дали съм готова или не.

# 503
Не го приемай като критика, най-малкото не е била лична, беше просто призив да се фокусираме над хубавите неща. В крайна сметка, по-прекрасно от това двама души да създадат и отгледат живот няма. Постоянно от всички страни ми се повтаря колко трудно и ужасно било всичко от бременността, през раждането, пък за после да не говорим какви мъки, какво чудо. Еми, нека ми е гадно. Simple Smile Две години се борих да ми е гадно. Дай Боже на повечето да ни е гадно с едни ревящи бебета в ръце. Масово отношението към раждането и майчинството е негативно - колко е трудно. А на мен ми иде да крещя колко е прекрасно въпреки всичко.  Laughing Чакам с нетърпение да тръгвам към болницата, да ме боли, да съм изтощена, след това да нямам време за себе си, да ме будят посред нощ, да ми окапе косата, да лекувам хемороиди и да правя пломби и коронки, да ми кървят зърната, да бутам тежка количка по разбити улици и да имам естествен грим под очите. Бога ми, искам го всичко това.

П.С. За да съм максимално ясна, повтарям - не беше критика към теб, просто не смятам, че "майка се става трудно". Майка се става лесно и с много любов. Т.е. критиката, пак повтарям, е само към репликата.
Estlar помня те от други теми и много се радвам, че борбата ти е приключила и чакаш големия ден  Simple Smile Моята борба беше 5 години, ходене по мъките, но сега Слава на Бога и аз чакам големия ден през януари. Абсолютно се чувствам по същия начин, като теб, нямам търпение да се видим лице в лице с бебчо. Успех и  да ви е леко мами Simple Smile

# 504
И аз съм съгласна с Естлар. Бременност, раждане, кърмене вече ми се струват като детска игра, ама разните му там бебешки и не толкова бебешки пубертети непрекъснато ме карат да си мисля "къде бъркам", "добре ли се справям". Та ставането на майка бързо, бързо го забравих, ама поддържането за цял живот ми се струва много по-трудно, защото то не е само да станеш майка.

И дори в БГ сме улеснени в много отношения. Американките работят до раждането, раждат деца с много малка разлика (често по 3-4), женската им консултация е пълна пародия и се връщат на работа 12 седмици след раждането. Виждам жени с термин януари 2016, март 2016, които търсят детски градини за неродените си деца. За мен това е кошмарно, но те не се оплакват, приели са го...

# 505
  • Варна
Здравейте мами, днес няма ли новоизлюпени бебенца Laughing
Хайде някоя да ни зарадва Heart Eyes
Буболинче радвам се, че вече си по-добре Hug

# 506
Днес нещо голямо затишие - не само, че няма нови бебета, ами и вас никакви ви няма.

Аз утре съм на тонове и преглед и чакам с огромно нетърпение да видя малчо колко е станал. Като знам колко беше нараснал последните пъти, като нищо и 4кг е минал вече.  Shocked

Аз пък бих минала съвсем спокойно без падането на косата, хемороиди и всякакви други "екстри". Миналия път имах големи ядове с кърменето, стигнах до хирург.... с удоволствие бих си го спестила това и се надявам този път да се кърмим безпроблемно. Ние имахме късмет и двата пъти да забременея лесно и не знам какво е да чакаш и да се надяваш с години, но се радвам, че бременността ми е лека и не съм минала през всичките повръщания, гадения, лежането за задържане, кървене и какви ли още не гадости. Вярно е, че човек е готов на всичко, за да се сдобие с дете и стиска зъби и търпи, ама ако може да мине без това е чудесно. И аз се дразня на репликата, че "майка лесно не се става" и все пак мисля, че човек има право да си помрънка и да се чувства гадно от болката при раждането, неразположенията през бременността или недоспиването първите месеци/години. Ми не очаквам с нетърпение безсънните нощи, когато бебето/детето кашля с течащ нос и 39 градуса температура. Или изсипаната купичка с храна на земята, след като си си играл да му готвиш нещо здравословно, вместо да посегнеш към готовите бурканчета с готови пюрета с неясно съдържание.
Мисълта ми е, че да си родител е прекрасно, но пък няма смисъл да идеализираме нещата и да казваме, че всичко е цветя и рози. Има си и гадните моменти, но определено си струват.

# 507
  • София
Здравейте тубелинки !!!

Толкова ми е емоционално като цета за новопоявилите се бебоци!!! Много обич ви желая.. bouquet

Вчера бях на преглед и за първи път доктора изказа съмнение ,че ще мога да родя нормално... Малко ми стана объркано,трябва да устискам бебка до понеделник,че имал пътуване. Нямам признаци за раждане - нямам разкритие, бебето е високо , само контракции имам но не винаги са болезнени. Киселините се завърнаха със страшна сила , вече се уморявам и задъхвам.... малко ми е тромаво. И едно сърцебиене се  обажда...

Облаках се .. .. Вече съм в майчинство, и като имам повече време за почивка започва и шубето да ме гони... а не е като да не знам какво ме очаква.

# 508
  • Варна
Хайде пак аз Blush
Очния лекар днес каза, че не вижда проблем за нормално раждане, обаче аз взех доста да се притеснявам, че беболина ще стане още по-голяма. Иначе днес излязохме с ММ сутринта, кръв и урина, кафе, очен, обяд,пазар и се прибрахме в 17.00 ч. Купих всичко за болницата и сега умувам как да си подредя багажа. Даже сгънах лигнина Crazy
Купих си две нощници и един пухках халат за болницата Heart Eyes

# 509
Добро утро, момичета.
 След оняденшния бебевалеж наистина има затишие. Хайде, коя ще е следвашата ни мама? Simple Smile
 Днес след обяд съм на тонове. Да видим как ще са. Предния път каза, че има маточна активност и бебето реагира както трябва. Така ми се иска да тръгне сама преди термина. То имам време де, но все пак. Опции за предизвикване и тем подобни не ми харесват.
 Относно това, че "майка не се става лесно" - да не се става, но предполагам бързо се забравят неприятните моменти. Нека всичко минава добре при всички, на които ни предстои и ще разказваме. Мисля, че след това ще е по-трудно. Да направиш от това дете стойностен и добър човек. Харесва ми оптимизма на Естлар! Нека сме по-положителни!

Общи условия

Активация на акаунт