Много мина, мъничко остана - скоро всяка НОЕМВРИйка ще е горда мама. - Тема 12

• 35 210
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
по принцип аз не трябва да кърмя, защото пия антидепресант, въпреки че е в малко количество не ми дават, а хапчетата за спиране на кърмата не ми понасят и за това съм на туй дередже, както и да е, аз ще се оправя, но имам един въпрос към майките с опит. малчо от един час от както го изкъпахме претреперва лекичко цялото му тяло, това нормално ли е? притеснена съм много да не би да сме го простудили въпреки че го къпем в хола където гори печка на дърва и е малко по-топличко около 27 градуса, няма как да е изстинал, а в стаята в която спинка е 23-24 градуса. моля ви да ми кажете, че ще се побъркам Sad

# 706
Нямам опит и по принцип първи съвет е да се консултирате с лекар, но ако искаш да попиташ тук - може би в тази тема ще ти помогнат:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=882022.0;topicrefid=4

# 707
Естлар, честито! Жив и здрав да е Симеон!

Диаманда, точно той Simple Smile За другите педиатри в 22-ра не мога да кажа. Ама ако е ЛЛ на мъжа ти има доста голям шанс, пробвайте. Аз иначе, преди да решим, че ще се приберем в провинцията за година, се бях подготвила за яко преследване на точно този док.  Mr. Green Успех, дано намерите добър и свестен педи Peace

# 708
Честито на новите мами, да са им живи и здрави бебоците и бързо да се възстановяват Hug

Днеска голямо затишие е настанало в групата, да не би всички да раждат днеска  Rolling Eyes

# 709
Хаха, Елинце. Може и да си права. Ще е прекрасно и днес някоя и друга мама да се похвярят, че са родили.
Аз днес съм на консултация следобед. Денят е прекрасен, защото бебка шава доста днес. След предните два кошмарни дни, в които едва я усещах, днес е рай. Simple Smile
Аз съм в чуденка за педиатър сега. Някоя от вас може ли да препоръча педиатър в ТК или някъде из Разсадника и близките квартали? Благодаря предварително!

Буболинче, как е малчо?

# 710
Хаха, затишие пред буря ще е май! Simple Smile
 Бебоче, мога да ти препоръчам в 3-та градска педиатър - д-р Иванова. Това е кв. Света Троица, ще ти е близко.

# 711
Честити бебчета на Диана и Естлар! Simple Smile

Естлар, имаме адаши, моето момче на 7 год. е Симеон, това име ми харесва още откакто учихме история в у-ще.

И мен ме хвана нервата ... хем наближи, хем много задачи, навсякъде да огрееш ...

За кърменето и изцеждането и мен това ме спасяваше - топъл душ и изцеждаш докато облекчи гърдата, не до край, за да не се предизвиква свръх лактация. Но сега ще съм с операция и не ми е ясно как ще става номера с душа. Помня как изцеждах по нощите с една купа в ръка, бебето суче каквото суче и останалото, ако не изцедя става буца. Но това чудо продължи месец и после се регулира кърмата според нуждите на бебето. В началото повече зор и търпение.

# 712
Добре де, за след секцио съм чувала, че има някакви силиконови неща които се слагали на раната и можеш да се къпеш спокойно newsm78 Ако някоя мама знае нещо по въпроса, моля да сподели как срават нещата, че и мен ме чака секцио, нищо че така се надявах за нормално ooooh!

# 713
Предното ми раждане беше секцио и ми сложиха водонепропусклива лепенка. Уж можело да се къпя с нея. Ама аз нали съм си страхлива се пазих много докато не махнаха шевовете.Сега може и да има нещо по-добро вече.

# 714
Здравейте момичета. Отдавна не съм влизала, че времето е много кът. Честито на всички мами-да са ни живи и здрави дечицата, бързо и безпроблемно да растат. На мамите-бързо възстановяване. Пропуснала съм да пиша, че моето бебе се казва Никол. Вече сме 3 килограма. На мен все още ми е много трудно, че бавно се възстановявам-при операцията загубих много кръв. Бебка все още не може да суче ефективно и се цедя на три часа денонощно, което си е направо убийствено. Сега разбирам колко хубаво и важно е децата да се раждат около термин. Страшно трудно е с недоносено. Иначе ние след два дни ставаме на месец. Никол вече не спи като в началото и има претенции някой непрекъснато да я държи. Сложим ли я в нейното легло започва як протест. Стана доста лакома и започна да се храни по на често и по повече. Това са новините от нас.  
За къпането-сложиха ми водоустойчива лепенка и още в болницата се поизплакнах. Като ме изписваха пак сложиха такава лепенка и в къщи се изкъпаха веднага-всичко си беше ок. Отлепиха лепенката след два дни и сложих обикновена за оперативни рани, като преди това промих раната със спирт и стерилна марля. Лекарят ми беше казал всъщност вече без лепенки да я карам. След два дни влезнахме да се къпят с тази обикновена лепенка-тя се намокри и много лесно се отлепи. Правих раната със спирт и стерилна марля и останах без лепенка. Вече съм забравила за раната. От време на време промивам със спирт.

Последна редакция: вт, 03 ное 2015, 16:19 от mira_m66

# 715
Охх и мен яко ме тресе нервата вече, времето не минава а и постоянно ми се спи и един мързел ме е налегнал..Честито на Естлар, да е жив и здрав малкия мъж! bouquet bouquet

# 716
Мира, колко по-рано се роди? Важното е, че вече е голяма, хапва и е много активна Simple Smile Не използваш ли електрическа помпа за цедене? И след като вече е по-силна няма ли да се съгласи да суче или вече е разбрала колко по-лесно е от шишето? Wink Една позната се цеди до седми/осми месец, но с електрическа помпа и пак е досадно, но доста по-бързо.

Това с лепенките звучи добре, и аз не знаех.

# 717
Честито, на всички нови мамчета.
Вчера бях на консултация, пораснали сме вече сме 2,900, аз си мислих, че ще сме вече над 3 кг., но не би. Иначе плацента, води, кръвоток са си ок, главата е все още високо и доктора смята, че скоро няма да започне раждане, имам още 20 дни до термин.На преглед съм пак на 9 -ти, дано устискам максимално до термин. Simple Smile

# 718
Минахме прегледа. Бебка е добре и все така расте. Вече е около 3500 и 49-50см. Макар че док каза, че беба вече се е нагънала почти на три вътре и не е сигурно дали мерките са съвсем точни. Но със сигурност е доста голяма и й е тясно на милата. Има броени дни вече до секциото и да видим ще я докараме ли дотам, че плацентата ми била съвсем готова за раждане.

# 719
След секциото по принцип слагат водоустойчива лепенка . След първото ми секцио ми сложиха такава и се изкъпах още на другия ден в болницата . После ми смениха превръзката и лепенката и докде време да ни изпишат . След това ходих пак на превръзка и ми махнаха възелчетата на шева и до там с лепенката 😃 а Бубулинчето май беше с температурата след секцио 😬 аз не съм имала . Та затова по добре си звънкай на доктора да се провери тази работа.
За кърменето на мен ми беше мн трудно защото едното ми зърно е вдлъбнато и бебето не можеше да засмуче добре . Пробвах със изкуствени зърна с какво ли не ама не и не 😤😤😤и на втория ден мъчение в къщи и след убийствено болезнен мастит започнах да цедя на три часа и да давам със шише . Та така си се отгледахме 😄😄😊
Бебоче  стеб май ще си правим компания в ТК  Peace

Общи условия

Активация на акаунт