Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 455 209
  • 3 473
  •   2
Отговори
# 3 465
Здравейте. Вчера бях на преглед и за МА ми изписаха схема 3 хапчета Мифегин, след което на 24-ти час Топогин една таблетка и след 12 часа още една Топогин. Навсякъде чета, че второто лекарство се приема от 36 до 48 часа. Има ли и някой друг да е бил с такава схема? В 5г.с. съм.

# 3 466
Обаждате се на лекаря и го питате защо го е дал така. И не забравяте да му кажете, че сте чела навсякъде.

# 3 467
Различни схеми има. Аз лично имах пълно доверие на моя гинеколог.

# 3 468
Здравейте, след медикаментозен аборт, първи цикъл вече ми върви 16 дена, намаля кръвотечението, но все още е чиста кръв. Нормално ли е това или не?

# 3 469
  • София
Не, не е нормално. Възможно е да имаш т.нар. задържан аборт. Иди спешно на преглед, защото е възможно изведнъж да направиш кръвоизлив. Виж си и желязото как е, защото след толкова дни кървене сигурно е паднало значително.

# 3 470
Не знам дали въпросът ми е за тук, но все пак..
Колко време след МА успяхте да забременеете отново?

# 3 471
Не знам дали въпросът ми е за тук, но все пак..
Колко време след МА успяхте да забременеете отново?
Ноември 2024 - аборт по медицински причини :/

Април-първи опит след МА. Ии. Забременях от раз. От единствен опит Simple Smile))))

Чакаме бебето ни през декември:))))

Пп:желая на всички :
1во :леко да мине МА
И
2ро:скоро след това, всичко да се нареди и да се появи дългочаканата рожбичка Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 21:06 от Be_Special

# 3 472
Аз направих МА по медицински причини юли 2024. Подновихме опитите през октомври, а през декември забременях. На 27.08.2025 родих здраво момиченце.

# 3 473
Здравейте, трябва да направя медикаментозен аборт защото имам кухо яйце. В седма седмица съм, но сактчето е спряло да се развива в 5та седмица. Утре на 7 октомври трябва да изпия хапчетата. Искам да ви попитам, кога се очаква да ми дойде в случай, че мине всичко наред и кога мога да започна опити за ново зачеване, тъй като много искаме бебче. Също така смятате ли, че е необходимо от допълнително изследвания (освен прегледите след процедурата), за да може да се предотврати възможността от втори такъв случай.

Общи условия

Активация на акаунт